5 Kasım 2025 Çarşamba

23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI   16:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEMOKRASI TRENI" TEPKISI   16:07   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BARıŞıN SAVUNUCUSU OLAN YOLDAŞLARıMıZ SERBEST BıRAKıLMALı   16:05   BAHÇELI: DEMIRTAŞ’ıN TAHLIYESI TÜRKIYE IÇIN HAYıRLARA VESILE OLACAKTıR   12:56   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN “ETEM ÇALıŞKAN ILE ATATÜRK YOLCULUĞU” SERGISI   12:53   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “GENÇLERIMIZ İÇIN ULUSLARARASı İŞ BIRLIKLERI KURUYORUZ”   12:50   MERCEK’TE ‘SAÇ RENKLENDIRME’ KURSUNA YOĞUN İLGI   09:22   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   08:14   CHP MYK’DA SERT GÜNDEM: OPERASYONLAR, DAVALAR VE VICDANLı ADALET   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:52   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:49   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:33   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:27   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”  
 
     
   

MEZİTLİ BELEDİYESİ`NE “SAĞLIĞI GELİŞTİREN BELEDİYE” SERTİFİKASI


Sağlık Bakanlığı`nın yürüttüğü "Sağlığı Geliştiren Belediye Programı" kapsamında Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından oluşturulan denetim ekibinin yaptığı değerlendirme sonucunda Mezitli Belediyesi Mersin`de “Sağlığı Geliştiren Belediye” sertifikası alan ilk belediye oldu.

 

Tarih : 9 Ağustos 2023 Çarşamba 15:35   Okunma : 636

Sağlık Bakanlığı`nın yürüttüğü "Sağlığı Geliştiren Belediye Programı" kapsamında Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından oluşturulan denetim ekibinin yaptığı değerlendirme sonucunda Mezitli Belediyesi Mersin`de “Sağlığı Geliştiren Belediye” sertifikası alan ilk belediye oldu.

Belediyenin farklı tesislerini ziyarette bulunarak yerinde incelemeler yapan Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından oluşturulan ekip ve çalışanlarla da görüşerek değerlendirme raporu hazırladı. Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevi, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi, Bale Kafe, Viranşehir Sütunlu Cadde ve Viranşehir Sahil Yolu gibi pek çok sağlıklı yaşam alanlarımız yerinde ziyaret ederek bilgiler alan ekipler, yapılan değerlendirmeler sonrası Mezitli Belediyesini “Sağlığı Geliştiren Belediye” olarak belirledi ve sertifika verdi.

“Sağlığı Geliştiren Belediye” sertifikası sürecini değerlendiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Yaptığımız başvuru ve görüşmeler sonrası Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından oluşturulan ekip ve Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz ekibi tarafından belediyemizin farklı tesislerini ziyarette bulunarak yerinde incelemeler yapılmıştır. Mezitli Belediyesi Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevi, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi, Bale Kafe, Viranşehir Sütunlu Cadde ve Viranşehir Sahil Yolu gibi pek çok sağlıklı yaşam alanlarımız yerinde ziyaret edildi. Yapılan incelemeler sonrası Sağlığı Geliştiren Belediye Sertifikası almaya hak kazandık” dedi. 

Sağlıklı bir kent için yaptığı çalışmalar sonrası daha önce Sağlıklı Kentler Birliğine üye olmak adına çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Tarhan, Mersin`de “Sağlığı Geliştiren Belediye” sertifikası alan ilk belediye olduklarını söyledi.

Bu alanda yaptıkları çalışmaların sonuçlarını almanın mutluluğunu da yaşadıklarını dile getiren Başkan Tarhan, “Mezitli Belediyesi olarak Sağlıklı Kent Mezitli için; aktif birey, kapsayıcı toplum, yaşanabilir çevre ve katılımcı yönetim öncelikleri ile halkımız ve kentimizin sosyal alt yapısını güçlendirmekte, sportif etkinlikleri arttıracak faaliyetler düzenlemekte ve bu doğrultuda projeler hazırlamaktayız. Vatandaşlarımızın günlük yaşantılarının mümkün olan her anında fiziksel olarak aktif olmalarını sağlamak için onları fiziksel aktivite konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıyor, farkındalık artırmaya yönelik projeler ortaya koyuyoruz. Onların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını sağlayacak kent oluşumu için projeler ve mekanlar oluşturuyoruz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA