6 Kasım 2025 Perşembe

15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR  
 
     
   

BURHANETTİN BULUT, BAKAN IŞIKHAN`A SGK`DAKİ YOLSUZLUKLARI SORDU: "YOLSUZLUĞA KARIŞAN İSİMLERİN ISRARLA AÇIKLANMAMASININ GEREKÇESİ NEDİR? YOLSUZLUK KAPSAMINDA KAÇ HASTANEYE, NE KADAR PARA CEZASI KESİLMİŞTİR?"


CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, SGK`daki yolsuzluk iddialarıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; “SGK`deki yolsuzluğa karışan isimlerden bazılarının dönemin Çalışma Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem`in yeğeni Tıbbi Cihaz Daire Başkanı Mehmet Akif Erdem, Yurtdışı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dilek Yılmaz, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Mustafa Özderyol olduğu iddia edilmektedir. Bu isimlerin soruşturma başlatılınca kurum içinde başka görevlere kaydırıldığı ancak yakın zamanda memuriyetten el çektirildikleri öne sürülmektedir. Yolsuzlukla ilgili verdiğimiz önergelerin ısrarla yanıtlanmaması, isimlerin açıklanmaması yolsuzluğa karışan isimlerin saklandığı izlenimi yaratmaktadır. Yolsuzluğa karışan isimlerin ısrarla kamuoyuna açıklanmamasının gerekçesi nedir? Yolsuzluk kapsamında kaç hastaneye, ne kadar para cezası kesilmiştir? Söz konusu bu cezalar tahsil edilmiş midir” diye sordu.

 

Tarih : 14 Ağustos 2023 Pazartesi 14:02   Okunma : 314

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, SGK`daki yolsuzluk iddialarıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; “SGK`deki yolsuzluğa karışan isimlerden bazılarının dönemin Çalışma Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem`in yeğeni Tıbbi Cihaz Daire Başkanı Mehmet Akif Erdem, Yurtdışı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dilek Yılmaz, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Mustafa Özderyol olduğu iddia edilmektedir. Bu isimlerin soruşturma başlatılınca kurum içinde başka görevlere kaydırıldığı ancak yakın zamanda memuriyetten el çektirildikleri öne sürülmektedir. Yolsuzlukla ilgili verdiğimiz önergelerin ısrarla yanıtlanmaması, isimlerin açıklanmaması yolsuzluğa karışan isimlerin saklandığı izlenimi yaratmaktadır. Yolsuzluğa karışan isimlerin ısrarla kamuoyuna açıklanmamasının gerekçesi nedir? Yolsuzluk kapsamında kaç hastaneye, ne kadar para cezası kesilmiştir? Söz konusu bu cezalar tahsil edilmiş midir” diye sordu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, SGK`daki yolsuzluk iddialarıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. CHP`li Bulut, önergesinde SGK`daki iddialarla ilgili şu görüşleri dile getirdi:

“2021 yılında, gelir ve gideri arasında uçurum bulunan, kara bir deliğe dönen SGK`de milyarlarca liralık usulsüz ilaç ve tıbbi cihaz ödemeleri yapıldığına yönelik soruşturma başlatılmış, aralarında SGK Başkanı dahil çok sayıda üst düzey yönetici görevden alınmış, 3 hastaneye de yüklü miktarda para cezası kesilmiştir. 2017 yılına uzandığı iddia edilen yolsuzluğa konu olan rakamın 1 milyar TL (o günkü kurla 270 milyon dolar) olduğu selefiniz Vedat Bilgin tarafından kabul edilmiştir.

Bu iddiaların ortaya çıkmasıyla birlikte Mehmet Soylu şirketten istifa etmiştir. Ancak yolsuzluk soruşturması devam ederken Rehberlik ve Teftiş Daire Başkanı Mustafa Apaydın görevinden alınmış yerine yönetmelikte değişiklik yapılarak 2015 yılında AKP`den milletvekili aday adayı olan, Soylu`nun eski çalışma arkadaşı Hukuk Müşaviri Oğuzhan Tekin getirilmiştir. 2021 yılında Plan ve Bütçe Komisyonu`nda bakanlığınızın bütçesi görüşülürken selefiniz olan Sayın Vedat Bilgin`e bürokratların görevden alınmasının gerekçesini sorduğumda, `Bakanlığa geldiğimizden bu tarafa, bu yolsuzlukla ilgili iddiaların üzerine gittik. Doğrusu, bu bürokratları değiştirmemiz doğrudan doğruya bu mücadelede daha etkin bir ekip kurma arayışından dolayıdır; elimize ulaşan bilgilerden, soruşturmalardan kaynaklanmaktadır. Neticelendiği zaman da kamuoyunun zaten bilgisine sunacağımdan tereddüdünüz olmasın` cevabını vermişti. Yine aynı komisyonda `İsimlerini vermiyorum çünkü yargıya intikal ettirdim onları, işten de attım, onların işlerine de son verdim` ifadelerini kullanmıştı.

SGK`deki yolsuzluğa karışan isimlerden bazılarının dönemin Çalışma Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem`in yeğeni Tıbbi Cihaz Daire Başkanı Mehmet Akif Erdem, Yurtdışı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dilek Yılmaz, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Mustafa Özderyol olduğu iddia edilmektedir. Bu isimlerin soruşturma başlatılınca kurum içinde başka görevlere kaydırıldığı ancak yakın zamanda memuriyetten el çektirildikleri öne sürülmektedir. Yolsuzlukla ilgili verdiğimiz önergelerin ısrarla yanıtlanmaması, isimlerin açıklanmaması yolsuzluğa karışan isimlerin saklandığı izlenimi yaratmaktadır.”

Bulut, Bakan Işıkhan`a şu soruları yöneltti:

"YOLSUZLUK KAPSAMINDA KAÇ HASTANEYE, NE KADAR PARA CEZASI KESİLMİŞTİR"

"Tıbbi Cihaz Daire Başkanı Mehmet Akif Erdem, Yurtdışı Sağlık Hizmetleri Dair Başkanı Dilek Yılmaz, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Mustafa Özderyol`un yolsuzluğa karıştığı iddiaları doğru mudur?
Söz konusu isimler ne zaman hangi gerekçeyle görevden alınmıştır?
Görevden alınan bu isimler memuriyetten atılmış mıdır? Ne zaman atılmıştır? Yolsuzluğa bulaşan kaç kişi memuriyetten atılmıştır?
Görevden alınan Tıbbi Cihaz Daire Başkanı Mehmet Akif Erdem`in dönemin Çalışma Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem ile yakınlığı bulunmakta mıdır?
Yolsuzluğa karışan isimlerin ısrarla kamuoyuna açıklanmamasının gerekçesi nedir?
Yolsuzluk kapsamında kaç hastaneye, ne kadar para cezası kesilmiştir? Söz konusu bu cezalar tahsil edilmiş midir?
Bakanlık müfettişlerince hazırlanan, iktidarınıza yakın bir gazetenin yazmasıyla haberdar olduğumuz 4500 sayfalık raporun tarafımıza verilmeme gerekçesi nedir?"

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA