6 Temmuz 2025 Pazar

09:19   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:17   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:13   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:13   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı   01:08   CHP’LILERDEN VATAN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI   01:05   AMASYA’DA DEMOKRASI NÖBETI… BINLER ÖZGÜRLÜK VE SANDıK IÇIN MEYDANDAYDı   21:59   CHP’NIN ’’MILLET İRADESINI SAHIP ÇıKıYOR’’ MITINGI... EKREM İMAMOĞLU: BIZ TÜRKIYE’YI SADECE YÖNETMEK IÇIN DEĞIL; ONARMAK, IYILEŞTIRMEK, KALKıNDıRMAK IÇIN YOLA ÇıKTıK   19:45   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ZALIMIN SONU YAKLAŞTıKÇA ZULMÜ ARTAR   19:38   "DARBE SÜRÜYOR. HALKıN IRADESI GASP EDILIYOR" DIYE PAYLAŞıM YAPAN TIMUR SOYKAN’A "HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA" SUÇLAMASı   18:50   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:50   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:50   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ   15:30   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIZE SAHIP ÇıKıN. BIZ ARTıK AKP’NIN YARGıSıNA DEĞIL; HALKıN TERAZISINE, YARGıSıNA GÜVENIYORUZ”   14:55   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:45   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:35   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:25   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR   13:05   AFAD: HATAY’ıN ANTAKYA ILÇESI AÇıKLARıNDA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   12:49   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... KESK: HALKıN ÖZGÜR IRADESINI TANıMAYAN, DEMOKRASIYLE SORUNU OLAN BIR ZIHNIYETIN HALK IRADESINE DARBE GIRIŞIMIDIR  
 
     
   

HKP, 8 BİN LİRALIK SEYYANEN ZAMMIN MEMUR EMEKLİLERİNE YANSITILMAMASINA İLİŞKİN İŞLEMİ DANIŞTAY`A TAŞIDI: "EMEKLİLER AÇLIĞA, YOKSULLUĞA, ÖLÜME MAHKUM EDİLİYOR"


Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), memur maaşlarına uygulanan 8 bin 77 TL seyyanen zammın memur emeklilerine yansıtılmamasına ilişkin işlemin iptali istemiyle Danıştay`da dava açtı. HKP MYK üyesi Adnan Okur, "Bağımsız Araştırma Grubu ENAG`ın açıkladığı yüzde 122,88 yıllık enflasyon bile çarşıda, pazarda, markette her gün karşılaştığımız gerçek enflasyonun çok altında. Bizi yakan, her gün karşılaştığımız gerçek enflasyon yüzde 300. Ağustos ayında çarşıdan, pazardan biliyoruz ki benim maaşım açlık sınırının çok altında kalacak. Oysa 2003 yılında en düşük emekli maaşı net asgari ücretten yüzde 47 fazlaydı. Bugün en düşük emekli maaşı asgari ücretin çok altında kaldı. Görüldüğü gibi emekliler açlığa, yoksulluğa, ölüme mahkum ediliyor" dedi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2023 Pazartesi 10:42   Okunma : 478

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), memur maaşlarına uygulanan 8 bin 77 TL seyyanen zammın memur emeklilerine yansıtılmamasına ilişkin işlemin iptali istemiyle Danıştay`da dava açtı. HKP MYK üyesi Adnan Okur, "Bağımsız Araştırma Grubu ENAG`ın açıkladığı yüzde 122,88 yıllık enflasyon bile çarşıda, pazarda, markette her gün karşılaştığımız gerçek enflasyonun çok altında. Bizi yakan, her gün karşılaştığımız gerçek enflasyon yüzde 300. Ağustos ayında çarşıdan, pazardan biliyoruz ki benim maaşım açlık sınırının çok altında kalacak. Oysa 2003 yılında en düşük emekli maaşı net asgari ücretten yüzde 47 fazlaydı. Bugün en düşük emekli maaşı asgari ücretin çok altında kaldı. Görüldüğü gibi emekliler açlığa, yoksulluğa, ölüme mahkum ediliyor" dedi.

Halkın Kurtuluş Partisi, memur maaşlarına uygulanan 8 bin 77 TL seyyanen artışın memur emeklilerine yansıtılmamasına ilişkin işlemi  Danıştay`a taşıdı. HKP ve HKP MYK üyesi Adnan Okur adına açılan davada, 7456 sayılı torba kanun ile kamu çalışanlarına uygulanan 8.077 TL seyyanen zammın memur emeklilerine uygulanmaması işleminin; yetki, şekil, sebep, konu, amaç yönlerinden hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptali, Anayasa`nın eşitlik, anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü ile sosyal güvenlik hakkı ilkelerine açıkça aykırı olduğu gerekçesiyle somut norm denetimi yoluyla Anayasa Mahkemesi`ne gönderilmesi istendi. Danıştay önünde açıklama yapan Adnan Okur, şunları söyledi:

"HER GÜN KARŞILAŞTIĞIMIZ GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 300"

"ABD ve AB emperyalistleri yapımı AKP`giller yaşamın her alanını emekçi halkımız için cehenneme çevirmeye devam ediyor. Çürütmedikleri, satmadıkları, çökertmedikleri ne bir değer kaldı ne bir kurum. Bağımsız Araştırma Grubu ENAG`ın açıkladığı yüzde 122,88 yıllık enflasyon bile çarşıda, pazarda, markette her gün karşılaştığımız gerçek enflasyonun çok altında. Bizi yakan, her gün karşılaştığımız gerçek enflasyon yüzde 300. Böylesine ağır ekonomik bir tabloda AKP`giller emeklilere, `Sizin yaşadığınız yeter, daha fazla da yaşamayın, ekonomiye yük olmayın` diyorlar. Özellikle son memur ve memur emeklilerine yapılan maaş zamlarında adil olmayan, hiçbir hakkaniyete dayanmayan, eşitsiz, insan haklarına aykırı yaklaşım AKP`gillerin emeklileri yok etme, yok sayma stratejisine evrildiklerini gösteriyor. Memurlara yapılan 8 bin 77 TL`lik zammın emeklilere yapılmamasının başka bir açıklaması olamaz. Emekli olunca kira ödenmiyor mu? Emekli olunca eve yiyecek içecek alınmıyor mu? Emekli olunca ulaşım parasız mı? Emekli olunca aile, çocuk yardımı ödenmiyor. Emekli olunca emekliler aileyi dağıtıp çocuklarını evlatlıktan mı çıkarıyorlar? Zaten ücretli maaşlı kesimi sefalet ücretine mahkum ediyorsunuz, emeklilerin maaşlarını bu sefalet ücretine bile yaklaştırmıyorsunuz?

"EMEKLİLER AÇLIĞA, YOKSULLUĞA, ÖLÜME MAHKUM EDİLİYOR"

Ben, 25 yıl Maliye Bakanlığı`nda çalıştıktan sonra emekli oldum. Son gelen zamlarla emekli maaşım 12 bin 76 lira. Evet şanslıyım, ama en düşük 7 bin 500 lira emekli maaşı alanlara göre şanslıyım. Diğer taraftan TÜRK-İŞ, temmuz ayı için açlık sınırını 11 bin 658 TL, yoksulluk sınırını ise 37 bin 974 TL olarak açıkladı. Ağustos ayında çarşıdan, pazardan biliyoruz ki benim maaşım açlık sınırının çok altında kalacak. Oysa 2003 yılında en düşük emekli maaşı net asgari ücretten yüzde 47 daha fazlaydı. Bugün en düşük emekli maaşı asgari ücretin çok altında kaldı. Görüldüğü gibi emekliler açlığa, yoksulluğa, ölüme mahkum ediliyor. Bugün AKP`gillerin memura uyguladığı 8 bin 77 TL seyyanen zammın, memur emeklilerine uygulanmamasının hukuka, Anayasa`ya, yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle Halkın Kurtuluş Partisi ve emekli bir memur olarak iptali için Danıştay`da dava açmış bulunuyoruz.

Bu ülkenin en halksever, en vatansever partisi Halkın Kurtuluş Partisi olarak kuracağımız halkın iktidarında para babalarının sömürü ve yağma düzeni ortadan kaldırılacak. Halkın iktidarında işsizliğin, pahalılığın, zammın, zulmün, sömürünün bulunmadığı, insana yaraşan bir hayat sunulacak halkımıza. İnanıyoruz o günler gelecek."

"ANAYASA`NIN SOSYAL DEVLET İLKESİNE AYKIRI"

Avukat Ayça Okur da hem HKP hem de emekli memur Adnan Okur adına açtıkları iptal davası ile ilgili şunları söyledi:

"Açmış olduğumuz dava, hem Anayasa`nın sosyal devlet ilkesine hem eşitlik ilkesine hem de kanunların Anayasa`ya uygunluk ilkesine aykırı bir işlem olmaktadır. Bundan mağdur olan tüm emeklilerimiz adına Halkın Kurtuluş Partisi emekli memur Merkez Yürütme Kurulu üyesi Adnan Okur adına da dava açmış olduk. Halkımız için olumlu bir sonuç çıkmasını umut ediyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA