8 Haziran 2025 Pazar

12:36   BÜYÜKŞEHIR, KURBAN KESIM HIZMETININ ARDıNDAN TEMIZLIK MESAISINDE    13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:30   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:40   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:25   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:20   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:20   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:22   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:10   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:12   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:05   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   22:50   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   21:32   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:01   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:10   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:01   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI  
 
     
   

MISIR TABAN FİYATININ AÇIKLANMASINI BEKLEYEN OSMANİYELİ ÇİFTÇİ: “HER YIL BİR MOTORUMUZU, TRAKTÖRÜMÜZÜ SATTIK. BU SEFER DE TARLAYI SATIP, KÖLELEŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ" 


Osmaniye`de mısır hasadı yapan çiftçiler mısır taban fiyatının hala açıklanmamasına tepki gösterdi. Çiftçi Sami Turay, “Her yıl olduğu gibi artan maliyetlerden her sene bir makinemizi satmak zorunda kaldık. Bu yıl da herhalde tarlayı satacağız. Her yıl bir motorumuzu, traktörümüzü sattık. Bu sefer de tarlayı satıp, köleleşmeye devam edeceğiz" dedi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2023 Cumartesi 10:12   Okunma : 454

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`de mısır hasadı yapan çiftçiler mısır taban fiyatının hala açıklanmamasına tepki gösterdi. Çiftçi Sami Turay, “Her yıl olduğu gibi artan maliyetlerden her sene bir makinemizi satmak zorunda kaldık. Bu yıl da herhalde tarlayı satacağız. Her yıl bir motorumuzu, traktörümüzü sattık. Bu sefer de tarlayı satıp, köleleşmeye devam edeceğiz" dedi.

Osmaniye`de mısır hasadı yapan çiftçiler mısır taban fiyatının hala açıklanmamasına tepki gösterdi. Çiftçi Sami Turay, şunları söyledi:

“Biz her yıl olduğu gibi bu yıl da hüsrana uğradık. Mısırımızdan istediğimiz verimi alamadığımız gibi, devletimizin bize her yılki verdiği desteği de göremedik. Mısırımızın maliyetini her yıl 5 bin 500`den açıkladığı gibi, bu sene ovada mısır kalmadığı halde fiyatı açıklanmadı.

Mısırımızdan ötürü olan mazot artışları, gübre artışları… Bu konulardan şikayetçiyiz. Her yıl olduğu gibi, artan maliyetlerden her sene bir makinemizi satmak zorunda kaldık. Bu yıl da herhalde tarlayı satacağız. Destekler, mazot desteği falan… Hiçbiri bizi kurtarmıyor. Ovada, hiçbir yerde mısır kalmadığı halde, bugün şu tarihte mısırın fiyatı belli değil. Geçen sene 5 bin 500, 5 bin 800 liraya giden mısır hala bugün 5 bin lirada duruyor. Sesimizi duyuramıyoruz. Perişan haldeyiz. Dediğim gibi her yıl bir motorumuzu traktörümüzü sattık. Bu sefer de tarlayı satıp, artık köleleşmeye devam edeceğiz.” 

İYİ Parti Osmaniye İl Başkanı Serat Kılıç ise şöyle konuştu:

“Çukurova`da görmüş olduğunuz üzerine hasat başlamış. Hatta bitme noktasına geldi. Çiftçilerimizin yanındayız. Hasadı izliyoruz. Fakat çiftçilerimiz dertli, sıkıntılı. Bir türlü bitmeyen, bir türlü çözülemeyen dertleri var.

Mısır fiyatının hala açıklanmamış olması… Çukurova`da mısır hasadının sonuna yaklaşıyoruz, ama hala fiyat yok. Geçen yıl 5 bin 750 liraya, 5 bin 500 liraya giden mısır şu an itibariyle 5 bin liraya bile alıcı bulamıyor, çiftçinin elinde kalmış durumda. Tüm maliyetler yüzde yüz, hatta yüzde yüzü geçen artışlar görülürken; mısır üreticisinin çiftçimizin elinde kalmıştır.

İki ay öncesinde 17-18 lira olan mazot, şu an itibariyle 40 TL olmuş durumda. Ama bunun yanında mısır üreticisi mısırı satamaz hale geldi. Şu gün olmuş, hala mısır fiyatı açıklanmadı. Ne yapacak bu çiftçilerimiz? Nereye gidecek? Mısırlarını nereye verecekler?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA