19 Ağustos 2025 Salı

18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:02   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM  
 
     
   

MISIR TABAN FİYATININ AÇIKLANMASINI BEKLEYEN OSMANİYELİ ÇİFTÇİ: “HER YIL BİR MOTORUMUZU, TRAKTÖRÜMÜZÜ SATTIK. BU SEFER DE TARLAYI SATIP, KÖLELEŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ" 


Osmaniye`de mısır hasadı yapan çiftçiler mısır taban fiyatının hala açıklanmamasına tepki gösterdi. Çiftçi Sami Turay, “Her yıl olduğu gibi artan maliyetlerden her sene bir makinemizi satmak zorunda kaldık. Bu yıl da herhalde tarlayı satacağız. Her yıl bir motorumuzu, traktörümüzü sattık. Bu sefer de tarlayı satıp, köleleşmeye devam edeceğiz" dedi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2023 Cumartesi 10:12   Okunma : 474

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`de mısır hasadı yapan çiftçiler mısır taban fiyatının hala açıklanmamasına tepki gösterdi. Çiftçi Sami Turay, “Her yıl olduğu gibi artan maliyetlerden her sene bir makinemizi satmak zorunda kaldık. Bu yıl da herhalde tarlayı satacağız. Her yıl bir motorumuzu, traktörümüzü sattık. Bu sefer de tarlayı satıp, köleleşmeye devam edeceğiz" dedi.

Osmaniye`de mısır hasadı yapan çiftçiler mısır taban fiyatının hala açıklanmamasına tepki gösterdi. Çiftçi Sami Turay, şunları söyledi:

“Biz her yıl olduğu gibi bu yıl da hüsrana uğradık. Mısırımızdan istediğimiz verimi alamadığımız gibi, devletimizin bize her yılki verdiği desteği de göremedik. Mısırımızın maliyetini her yıl 5 bin 500`den açıkladığı gibi, bu sene ovada mısır kalmadığı halde fiyatı açıklanmadı.

Mısırımızdan ötürü olan mazot artışları, gübre artışları… Bu konulardan şikayetçiyiz. Her yıl olduğu gibi, artan maliyetlerden her sene bir makinemizi satmak zorunda kaldık. Bu yıl da herhalde tarlayı satacağız. Destekler, mazot desteği falan… Hiçbiri bizi kurtarmıyor. Ovada, hiçbir yerde mısır kalmadığı halde, bugün şu tarihte mısırın fiyatı belli değil. Geçen sene 5 bin 500, 5 bin 800 liraya giden mısır hala bugün 5 bin lirada duruyor. Sesimizi duyuramıyoruz. Perişan haldeyiz. Dediğim gibi her yıl bir motorumuzu traktörümüzü sattık. Bu sefer de tarlayı satıp, artık köleleşmeye devam edeceğiz.” 

İYİ Parti Osmaniye İl Başkanı Serat Kılıç ise şöyle konuştu:

“Çukurova`da görmüş olduğunuz üzerine hasat başlamış. Hatta bitme noktasına geldi. Çiftçilerimizin yanındayız. Hasadı izliyoruz. Fakat çiftçilerimiz dertli, sıkıntılı. Bir türlü bitmeyen, bir türlü çözülemeyen dertleri var.

Mısır fiyatının hala açıklanmamış olması… Çukurova`da mısır hasadının sonuna yaklaşıyoruz, ama hala fiyat yok. Geçen yıl 5 bin 750 liraya, 5 bin 500 liraya giden mısır şu an itibariyle 5 bin liraya bile alıcı bulamıyor, çiftçinin elinde kalmış durumda. Tüm maliyetler yüzde yüz, hatta yüzde yüzü geçen artışlar görülürken; mısır üreticisinin çiftçimizin elinde kalmıştır.

İki ay öncesinde 17-18 lira olan mazot, şu an itibariyle 40 TL olmuş durumda. Ama bunun yanında mısır üreticisi mısırı satamaz hale geldi. Şu gün olmuş, hala mısır fiyatı açıklanmadı. Ne yapacak bu çiftçilerimiz? Nereye gidecek? Mısırlarını nereye verecekler?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA