17 Ağustos 2025 Pazar

13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:02   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:47    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:40   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:13   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:28   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:58   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ, GELECEĞİN BASKETBOLCULARINI SEÇİYOR


Türkiye Erkekler Basketbol Ligi`nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK), yeni oyuncularını seçiyor. 2006-2015 arası doğumlu genç ve yetenekli erkek basketbolcular, MSK altyapısına dahil edilecek. 26 Ağustos`ta yapılacak seçmeler öncesi, MSK oyuncuları genç sporcu adaylarına tavsiyelerde bulundu.  

 

Tarih : 20 Ağustos 2023 Pazar 11:21   Okunma : 510

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi`nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK), yeni oyuncularını seçiyor. 2006-2015 arası doğumlu genç ve yetenekli erkek basketbolcular, MSK altyapısına dahil edilecek. 26 Ağustos`ta yapılacak seçmeler öncesi, MSK oyuncuları genç sporcu adaylarına tavsiyelerde bulundu.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 26 Ağustos`ta Seyfi Alanya Spor Salonu`nda yapılacak MSK seçmeleri, 2006-2015 arası doğumlu erkek sporcuların katılımıyla gerçekleşecek. Seçmeler, genç basketbolculara yeteneklerini keşfetme ve profesyonel basketbol dünyasına MSK altyapısında başlama fırsatı sunuyor. Seçmeler öncesi MSK oyuncuları, genç sporcu adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Basketbol seçmelerini çok önemsediğini ve takımın altyapısını daha güçlü hale getirmek istediklerini belirten MSK Başantrenörü Semih Soğuksu, şu bilgileri verdi:

“Geçtiğimiz sezon bir altyapımız vardı, ancak yeni seçmelerle bu sezona daha kuvvetli girmek istedik. Onun için sıfırdan tekrar çalışmalara başladık. Yeni seçeceğimiz oyuncuları MSK altyapısına monte edip, onların gelişimiyle Türk basketboluna da yeni yetenekler kazandırmak istiyoruz. Herkese açığız. Seçmelerdeki yetenekli oyuncularımızı seçip, kadromuza dahil etmek istiyoruz. Bu kulübün altyapısında oynamak bir ayrıcalık. MSK, iyi bir organizasyon ve yükselen bir değer. Çok da iyi bir kadrosu var. Onlar buraya dâhil olmak istedikleri sürece, bizler destek vereceğiz.” 

İyi bir kulüpte eğitim almanın, iyi bir kariyerin başlangıcı olduğunu söyleyen Soğuksu, seçmelere katılacak genç sporcular için de şunları söyledi:

“Öncelikle basketboldan keyif alsınlar. Ne yetenekleri varsa, heyecanlanmadan göstererek uygulasınlar. Biz en adaletli şekilde seçmelerimizi yapacağız. Özellikle bu oyunu sevdiğine, buna bir yeteneği olduğuna inandığımız oyuncalarımızı kadromuza ekleyeceğiz. Bu yüzden onlar da gönül rahatlığıyla seçmelere gelsinler.”

Genç ve yetenekli yıldızların kendini göstermeleri için seçmelerin önemli bir fırsat olduğunu söyleyen takım oyuncularından Gökhan Yazıcıoğlu da şöyle konuştu:

“Spor insanlara güzel bir alan açıyor.  İlerde bizim yerimizi alacak arkadaşlara sesleniyorum: Gelip kendilerini göstersinler. Abim küçük yaşlarda basketbola başlamıştı, ben de onun yolundan gittim. Bir kere o heyecanı tadınca, bırakmak içimden hiç gelmedi ve bu yaşıma kadar hep sürdürdüm. İdmanlarını düzgün bir beslenmeyle yapıp, kendilerini geliştirmeye gayret etsinler. İyi uyuyarak, düzgün beslenerek ve idmana gelmeden önce idmanların nasıl geçeceğini kafalarında şekillendirerek antrenmanlara hazırlanabilirler.”

Seçmelere fiziksel ve mental olarak hazır olanların seçilme şanslarının çok yüksek olduğunu söyleyen oyunculardan Utku Yücedağ, şunları dile getirdi:

“Seçmeler öncesi fiziksel olarak kendilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Güzel bir beslenme programı ve disiplinli kalmayla başarılı olacaklarına inanıyorum. Burası profesyonel bir kulüp ve imkânları çok fazla. Oyuncular için çok büyük bir avantaj bu. Çünkü başka problemlerle ilgilenmek yerine, spor odaklı bir kulüpte olmaları, onlar için büyük bir şans.”

MSK`nın basketbolcular için çok güzel bir oluşum olduğunu aktaran ve altyapı kadrosundan gelerek MSK`ya transfer olan oyunculardan Berat Berke Tunç ise “Altyapı için nerede ve nasıl yetiştiğiniz çok önemli. Onları uzun bir süreç bekliyor. Çok çalışmaları ve beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Bunları yapanlar gerçekten bir üst tura çıkıyor” dedi. 

Genç oyuncuların, hayallerinden hiçbir zaman vazgeçmemeleri gerektiğini de vurgulayan Tunç, “Önlerine bir sürü engel çıkacak. Benim de öyle oldu, herkesin oluyor. Engellerden dolayı, hayallerinin peşinden koşmaktan vazgeçmesinler” diye konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA