28 Mayıs 2024 Salı

16:10   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, ŞIMŞEK`I ELEŞTIRDI   15:05   1 MAYıS TUTUKLULARıNıN AILELERI TBMM ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı   14:25   ÖĞRETMENLERIN TBMM ÖNÜNDEKI NÖBETI ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE...   12:05   "ETKI AJANLıĞı" DÜZENLEMESINE TEPKILER SÜRÜYOR...   11:25   CHP HEYETI, BURDUR`DA   11:19   ÖZGÜR ÖZEL, GEZI EYLEMLERININ 11’INCI YıLı DOLAYıSıYLA PAYLAŞıM YAPTı   07:47   HALK BULUŞMASıNDA SEVER’ E YOĞUN ILGI   01:41   CUMHURBAŞKANı KARARıYLA BAZı KAMU IKTISADI TEŞEBBÜSLERINDE KADRO ILE POZISYON IPTALI VE IHDASı YAPıLDı   01:35   ADALET BAKANLıĞı`NDA ÜST DÜZEY ATAMALAR... CEZA VE TEVKIFEVLERI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NE ENIS YAVUZ YıLDıRıM YENIDEN ATANDı   23:07   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, YARıN SELAHATTIN DEMIRTAŞ VE ADNAN SELÇUK MıZRAKLı`Yı ZIYARET EDECEĞINI BILDIRDI   19:01   İLIÇ ÇÖPLER ALTıN MADENI`NDE YENIDEN TOPRAK KAYMASı YAŞANDı. SSR MADENCILIK, ÖLÜ VEYA YARALıNıN OLMADıĞıNı BILDIRDI   12:10   LIMAK`TAN PALAU DE LA MÚSICA`YA DESTEK   12:07   CHP BALıKESIR MILLETVEKILI SARı: `FAIZ ARTıŞıYLA ÇIFTÇIYI DAHA DA BATAĞA SÜRÜKLEDILER"   11:49   AK PARTI`YE OY VEREN EMEKLI ISYAN ETTI: "BEN AK PARTILIYDIM AMA GÜNAHıMı DAHI VERMEM. BIZ MAAŞıMıZA ZAM ISTIYORUZ"   11:47   EMEKLILER KURBAN BAYRAMı`NDAN ÜMIDINI KESTI: "EMEKLININ KENDISI KURBAN. İKTIDAR YıLLARDıR EMEKLIYI KURBAN ETTI"   11:14   TAG OTOYOLU`NDAKI KAZADA ÖLEN 10 KIŞININ KIMLIĞI BELIRLENDI   11:10   ERHAN ADEM`DEN, TARıM BAKANı YUMAKLı`YA ITHAL ET TEPKISI: HALKıN HASTALıKLı ET YEMESINE GÖZ YUMAMAZSıNıZ, SUÇ IŞLIYORSUNUZ   10:50   GELIR ADALETSIZLIĞINDEN YAKıNAN ERDOĞAN`A YURTTAŞLARDAN TEPKI: HER ŞEYI BATıRDı... HÜKÜMETIN SAYESINDE BÖYLE BIR  ANLAYıŞ IÇINDEYIZ   10:24   ÜÇ KEZ İŞKUR`A BAŞVURAN VE TALEBI REDDEDILEN 75 YAŞıNDAKI EMEKLI ŞERIF ÖZDEMIR: "DEVLET YAŞıMDAN UTANıYOR IŞ VERMIYOR AMA DILENDIRMEYE MECBUR BıRAKıYOR"   10:07   TÜRKIYE VOLEYBOL FEDERASYONU`NDAN, VOLEYBOLCULARıN EKONOMI SıNıFıNDA YOLCULUĞUNA ILIŞKIN THY`NIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "GERÇEĞE AYKıRı YAPıLAN AÇıKLAMALARı KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞIL"  
 
     
   

MESKİ, GÖZNE PAKET ATIKSU ARITMA TESİSİNİ DEVREYE ALDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gözne 1.Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi`nin yapımını tamamladı. Bölgenin atıksu problemine çözüm getiren çalışmalar ile özellikle yaz aylarında zaman zaman yaşanan koku problemlerinin önüne geçildi.

 

Tarih : 26 Ağustos 2023 Cumartesi 09:56   Okunma : 382

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gözne 1.Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi`nin yapımını tamamladı. Bölgenin atıksu problemine çözüm getiren çalışmalar ile özellikle yaz aylarında zaman zaman yaşanan koku problemlerinin önüne geçildi.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Toroslar İlçesi Gözne Mahallesi`nde 1.Etap Kanalizasyon Hattı yapımının ardından başlattığı paket atıksu arıtma tesisi çalışmalarını tamamladı. Bölgedeki atıksuların toplanabilmesi için kurulan tesis, özellikle yaz aylarında zaman zaman yaşanan koku problemlerini ortadan kaldıracak.

MESKİ? Gözne, Ayvagediği, Çandır, Darısekisi, Bekiralanı, Soğucak, Yeniköy ve Kepirli mahallelerinden ortalama 90 seferle, her gün en az 30 kilometre yol kat ederek atıksuları taşıyor, dolaylı yollarla merkezde bulunan kanalizasyon şebekesine deşarj ediyordu. MESKİ`nin Gözne 1. Etap Kanalizasyon ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi`ni devreye almasından sonra hem yakıt ve zamandan tasarruf edildi, hem de vatandaşa hizmet etme süresi kısaldı.

GÖZNE SAKİNLERİ, KANALİZASYON ŞEBEKE BAĞLANTILARI İÇİN MESKİ`YE BAŞVURU YAPABİLİYOR

MESKİ`nin ön arıtma, dengeleme tankı ve 5 adet biyolojik reaktör donanımına sahip Gözne Paket Atıksu Arıtma Tesisi`ne? herhangi bir personele ihtiyaç duyulmadan tamamen otomasyon sistemiyle müdahale edilebilecek. Tesisin devreye alınmasıyla kanalizasyon şebekesi ile toplanan atıksular arıtılarak, alıcı ortama deşarj ediliyor. Vidanjör talepleri yoğun olan bölgede vatandaşların kanalizasyon şebekesine bağlantılarını yaptırmasıyla birlikte, zaman zaman yaşanan koku problemlerine de son verilecek.

APAYDIN: “YAKIT VE ZAMANDAN TASARRUF EDİLİYOR, VATANDAŞA HİZMET SÜRESİ KISALIYOR”

MESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Doğu Atıksu Arıtma Tesisleri Şube Müdürü İlkay Apaydın, “Vatandaşa verilen hizmet kalitesinin artırılması için, Gözne 1. Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi`nin yapımı tamamlanarak, devreye alındı. Bu bölgede oluşan tüm atıksular, vidanjör yardımıyla merkeze kadar taşınarak kanalizasyon şebekesine deşarj ediliyordu. Atıksu arıtma tesisi devreye alındıktan sonra, Ayvagediği`nden Kepirli Mahallesi`ne kadar olan tüm mahallelerin atıksuları buraya taşınmaktadır. Bu sayede yakıt ve zamandan tasarruf edilerek, vatandaşa hizmet süresi kısaltılmıştır” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA