14 Mayıs 2024 Salı

16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:39   CHP MYK, SOMA`DA TOPLANDI…    16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   12:59   GÜLNAR’IN TANITIMINA MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   10:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...   16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:54   ANNELER GÜNÜN`NDE İZMİR`DE VATANDAŞLAR ZÜBEYDE ANA`YA KOŞTU   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI   15:06   SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA`NIN AÇIKLADIĞI "ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ" YARIN BAŞLIYOR   14:49   KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "EVLADINI TOPRAĞA VERMİŞ BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   14:45   TOKİ MAĞDURLARINDAN İSTANBUL`DA EYLEM: “5 YIL GEÇTİ, İNŞAATLAR HÂLÂ YAVAŞ İLERLİYOR”   14:35   YARGITAY`DA YARIN ÇİFTE SEÇİM YAPILACAK   14:07   METEOROLOJİ`DEN 10 İLDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI  
 
     
   

MESKİ, GÖZNE PAKET ATIKSU ARITMA TESİSİNİ DEVREYE ALDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gözne 1.Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi`nin yapımını tamamladı. Bölgenin atıksu problemine çözüm getiren çalışmalar ile özellikle yaz aylarında zaman zaman yaşanan koku problemlerinin önüne geçildi.

 

Tarih : 26 Ağustos 2023 Cumartesi 09:56   Okunma : 380

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gözne 1.Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi`nin yapımını tamamladı. Bölgenin atıksu problemine çözüm getiren çalışmalar ile özellikle yaz aylarında zaman zaman yaşanan koku problemlerinin önüne geçildi.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Toroslar İlçesi Gözne Mahallesi`nde 1.Etap Kanalizasyon Hattı yapımının ardından başlattığı paket atıksu arıtma tesisi çalışmalarını tamamladı. Bölgedeki atıksuların toplanabilmesi için kurulan tesis, özellikle yaz aylarında zaman zaman yaşanan koku problemlerini ortadan kaldıracak.

MESKİ? Gözne, Ayvagediği, Çandır, Darısekisi, Bekiralanı, Soğucak, Yeniköy ve Kepirli mahallelerinden ortalama 90 seferle, her gün en az 30 kilometre yol kat ederek atıksuları taşıyor, dolaylı yollarla merkezde bulunan kanalizasyon şebekesine deşarj ediyordu. MESKİ`nin Gözne 1. Etap Kanalizasyon ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi`ni devreye almasından sonra hem yakıt ve zamandan tasarruf edildi, hem de vatandaşa hizmet etme süresi kısaldı.

GÖZNE SAKİNLERİ, KANALİZASYON ŞEBEKE BAĞLANTILARI İÇİN MESKİ`YE BAŞVURU YAPABİLİYOR

MESKİ`nin ön arıtma, dengeleme tankı ve 5 adet biyolojik reaktör donanımına sahip Gözne Paket Atıksu Arıtma Tesisi`ne? herhangi bir personele ihtiyaç duyulmadan tamamen otomasyon sistemiyle müdahale edilebilecek. Tesisin devreye alınmasıyla kanalizasyon şebekesi ile toplanan atıksular arıtılarak, alıcı ortama deşarj ediliyor. Vidanjör talepleri yoğun olan bölgede vatandaşların kanalizasyon şebekesine bağlantılarını yaptırmasıyla birlikte, zaman zaman yaşanan koku problemlerine de son verilecek.

APAYDIN: “YAKIT VE ZAMANDAN TASARRUF EDİLİYOR, VATANDAŞA HİZMET SÜRESİ KISALIYOR”

MESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Doğu Atıksu Arıtma Tesisleri Şube Müdürü İlkay Apaydın, “Vatandaşa verilen hizmet kalitesinin artırılması için, Gözne 1. Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi`nin yapımı tamamlanarak, devreye alındı. Bu bölgede oluşan tüm atıksular, vidanjör yardımıyla merkeze kadar taşınarak kanalizasyon şebekesine deşarj ediliyordu. Atıksu arıtma tesisi devreye alındıktan sonra, Ayvagediği`nden Kepirli Mahallesi`ne kadar olan tüm mahallelerin atıksuları buraya taşınmaktadır. Bu sayede yakıt ve zamandan tasarruf edilerek, vatandaşa hizmet süresi kısaltılmıştır” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA