4 Temmuz 2025 Cuma

15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:15   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:36   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:25   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:10   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: 112 İSTASYONLARI KAPANDI, VATANDAŞLARIMIZ ZAMANINDA HASTANEYE ULAŞAMIYOR


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ambulans arızaları ve yeni ambulans alımı yapılmadığı için 112 çağrı istasyonlarının kapandığını belirterek, “Vatandaşımız en temel hakkı olan sağlığa erişim hakkından mahrum kalıyor. Ambulans arızalarından ve yeni ambulans alınmadığı için Adana`da her 10 istasyondan 1`i, Bursa`da ise her 14 istasyondan 1`i kapalı. Hizmet veremeyen istasyonlar yüzünden vatandaşlarımız zamanında hastanelere ulaştırılamıyor” dedi.

 

Tarih : 4 Eylül 2023 Pazartesi 10:29   Okunma : 226

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ambulans arızaları ve yeni ambulans alımı yapılmadığı için 112 çağrı istasyonlarının kapandığını belirterek, “Vatandaşımız en temel hakkı olan sağlığa erişim hakkından mahrum kalıyor. Ambulans arızalarından ve yeni ambulans alınmadığı için Adana`da her 10 istasyondan 1`i, Bursa`da ise her 14 istasyondan 1`i kapalı. Hizmet veremeyen istasyonlar yüzünden vatandaşlarımız zamanında hastanelere ulaştırılamıyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ambulans arızaları nedeniyle kapatılan 112 çağrı istasyonlarını TBMM gündemine taşıdı. İlgezdi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

İlgezdi, yeni ambulans alınmadığı için Bursa`da yedi, Adana`da ise on 112 araç çağrı istasyonunun geçici olarak kapandığını belirterek, önergesinde şunları kaydetti: 

“Vatandaşımız en temel hakkı olan sağlığa erişim hakkından mahrum kalıyor. Ambulans arızalarından ve yeni ambulans alınmadığı için Adana`da her 10 istasyondan 1`i, Bursa`da ise her 14 istasyondan 1`i kapalı. Hizmet veremeyen istasyonlar yüzünden vatandaşlarımız zamanında hastanelere ulaştırılamıyorDiğer illerden benzer bilgiler geliyor. Sayılar net olmadığı için açıklamıyoruz. Bakanlık bir ambulans alıp, bir ile yolladığı zaman bile tören düzenlerken, şuan sağlıkçılarımız eski ve fiziki şartları uygun olmayan ambulanslarda hastalarımıza hizmet vermeye çalışıyor. Bu ambulansların geneli çok eksi olduğu için bozuluyor ve bu yüzden 112 istasyonları kapanmak zorunda kalıyor. Vatandaşlarımız daha uzaktan gelecek ambulansı beklemek zorunda kalıyor. Bu da insan hayatını riske sokuyor.”

İlgezdi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya su soruları yöneltti:

“- Ambulans eksiği nedeniyle geçici olarak kapatılan 112 çağrı istasyonları nedeniyle vatandaşların can güvenliğini neden tehlikeye atıyorsunuz?

- Ambulans alımı neden yapılmıyor?

- Arızalanan ambulanslar için anlaşılan araç tamir firmaları hangi kriterlere göre seçilmektedir? Yapılan anlaşmalarda tamir için azami süreler belirtilmiş midir?

- 2023 yılı itibari ile aylar ve iller bazında kaç 112 çağrı istasyonu vardır. Bunların kaçı hangi sürelerle kapatılmıştır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA