5 Temmuz 2025 Cumartesi

09:44   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: PATRON ÇıLDıRDı, ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARı GÖZALTıNA ALıNDı.   09:39   MUHITTIN BÖCEK GÖZALTıNA ALıNDı... BURHANETTIN BULUT: "SIYASI INTIKAM AMACıYLA YARGıYı SOPA YAPANLARıN DERDI HUKUK DEĞIL, KENDI IKTIDARLARıNı KORUMAK"   09:01   GÖKHAN GÜNAYDıN: ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ GÖZALTıNDA   08:56   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: SABAH ANKARA’DA EVIMDEN GÖZALTıNA ALıNDıM   23:54   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   18:10   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA:    17:59   DORUK DÖRÜCÜ ADLI KONTROL TEDBIRI UYGULANARAK SERBEST BıRAKıLDı   17:49   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... ANKARA 26. ASLIYE CEZA MAHKEMESI, BIR KEZ DAHA GÖREVSIZLIK KARARı VEREREK, DOSYAYı ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 5. CEZA DAIRESI’NE GÖNDERDI   16:55   ÖZGÜR ÖZEL: "İMAMOĞLU’NU RISK OLARAK ORTADAN KALDıRMAK IÇIN HER ŞEYI DENIYORLAR. EN SON BIR ROKETATARLA SALDıRACAKLAR"   15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:15   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR  
 
     
   

EMEP GENEL BAŞKANI GÜRKAN: "OKUL ARTIK SADECE SERMAYENİN ÇIKARLARINI KARŞILAMAYI ÖNCELEYEN SİYASİ İKTİDARIN, KENDİ İDEOLOJİSİNE UYGUN OLARAK FORMATLANMIŞ İNSANLARIN ÜRETİLDİĞİ FABRİKAYA DÖNÜŞTÜ"


Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan yarın başlayacak yeni eğitim- öğretim yılına ilişkin yaptığı açıklamada, “İktidarın Orta Vadeli Ekonomik Programı, her düzeydeki eğitimin, şirketlerin ihtiyacı olan iş gücünü yetiştirmeye yönelmesini buyuruyor. Birçok çocuğun Organize Sanayi Bölgeleri`ne (OSB) çırak olarak hazırlandığı Mesleki Eğitim Merkezi`nin (MESEM) çoğaltılması bu programın ana unsurlarından biri. Okul artık sadece sermayenin çıkarlarını karşılamayı önceleyen siyasi iktidarın, kendi ideolojisine uygun olarak formatlanmış insanların üretildiği fabrikaya dönüştü” dedi.

 

Tarih : 10 Eylül 2023 Pazar 13:17   Okunma : 466

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan yarın başlayacak yeni eğitim- öğretim yılına ilişkin yaptığı açıklamada, “İktidarın Orta Vadeli Ekonomik Programı, her düzeydeki eğitimin, şirketlerin ihtiyacı olan iş gücünü yetiştirmeye yönelmesini buyuruyor. Birçok çocuğun Organize Sanayi Bölgeleri`ne (OSB) çırak olarak hazırlandığı Mesleki Eğitim Merkezi`nin (MESEM) çoğaltılması bu programın ana unsurlarından biri. Okul artık sadece sermayenin çıkarlarını karşılamayı önceleyen siyasi iktidarın, kendi ideolojisine uygun olarak formatlanmış insanların üretildiği fabrikaya dönüştü” dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan yarın başlayacak 2023-2024 eğitim- öğretim yılına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. Gürkan açıklamasında şunları söyledi:

"EĞİTİMİN BÜTÜN GİDERLERİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMALI: Bir öğrencinin başlıca ihtiyaç malzemelerinin karşılanması için asgari ücretin yarısını geçen maliyeti karşılamakta zorlanan velilerin, okulların açılmasıyla bütçelerinde büyük bir delik açılıyor. Her çocuğun anayasal hakkı olan öğrenim-eğitim, devletin tamamen elini çektiği, ders kitapları ve kırtasiye malzemeleri, kayıtlar sırasında talep edilen zorunlu bağışlar, yüksek harçlarla birlikte maliyetinin tamamen ailelere yıktığı bir ticaret konusu haline geldi. Oysa eğitimin bütün giderleri devlet tarafından karşılanmalıdır.

ÖZEL OKULLARDA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLER PATRONLARI TARAFINDAN SÖMÜRÜLDÜKÇE SÖMÜRÜLÜYOR: Eğitim emekçilerinin sorunlarının da katmerlendiği bir eğitim yılı başlıyor. Yoksulluk sınırına varmayan ücretler, mecbur kalınan ek derslerle çalışma saatlerinin artması, performans değerlendirmesi kıskacı gibi sorunlarla boğuşan eğitim emekçileri bu koşullarda hayatlarını sürdürebilmek için daha fazla çalışıyor ve yıpranıyor. Özel okullarda çalışan öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntılar ise daha da fazla. İş güvencesi olmayan, büyük ölçüde örgütsüz, bulabildikleri işlerde sözleşmeyle çalışmak zorunda kalan on binlerce öğretmen özel okul patronları tarafından sömürüldükçe sömürülüyor. İktidarın eğitim politikası 4 artı 4 artı 4 adı altında uygulanan sistem ve defalarca yap boza uğratılan bir sistem denemeleriyle bir kangrene işaret etmektedir. Eğitimin içeriği iktidarın ideolojik, politik karakterine ve sermayeye hizmet edecek tercihlerine göre gerici temelde yeniden şekillenmiş, zorunlu din derslerinin saati artırılmış, kapsamı genişletilmiştir.

BİRÇOK ÇOCUK OSB`LERE ÇIRAK OLARAK HAZIRLANDIĞI MESEM`LER ÇOĞALTILIYOR: Yoksulluğun bunca arttığı, koşullarda iktidarın eğitim politikalarının da bir sonucu olarak okullaşma oranı azalmış, çalışan çocuk sayısında bizzat Çalışma Bakanlığı`nın verilerine göre büyük bir artış meydana gelmiştir. Neredeyse her okul imam hatipleştirilmiş, ÇEDES gibi programlarla tarikatlar, cemaatler, bunların vakıfları ve din görevlileri eğitim hizmetlerin bir parçası haline getirilmiştir. Hedeflenen ise yasal haklarına, örgütlü gücüne yaslanan bir işçi sınıfı yerine tevekkül eden, sabreden, sermaye için fedakarlığı görev bilen iş gücü yetiştirmektir. Biriken sorunlar yetmezmiş gibi iktidarın 2024-2025-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Ekonomik Programı, her düzeydeki eğitimin, şirketlerin ihtiyacı olan iş gücünü yetiştirmeye yönelmesini buyuruyor. Birçok çocuğun OSB`lere çırak olarak hazırlandığı MESEM`lerin çoğaltılması bu programın ana unsurlarından biri. Okul artık sadece sermayenin çıkarlarını karşılamayı önceleyen siyasi iktidarın, kendi ideolojisine uygun olarak formatlanmış insanların üretildiği fabrikaya dönüştü. Her şey Türk tipi ekonominin ucuz emek cehennemine insan kaynağı aktarmaya ayarlı."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA