5 Temmuz 2025 Cumartesi

09:44   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: PATRON ÇıLDıRDı, ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARı GÖZALTıNA ALıNDı.   09:39   MUHITTIN BÖCEK GÖZALTıNA ALıNDı... BURHANETTIN BULUT: "SIYASI INTIKAM AMACıYLA YARGıYı SOPA YAPANLARıN DERDI HUKUK DEĞIL, KENDI IKTIDARLARıNı KORUMAK"   09:01   GÖKHAN GÜNAYDıN: ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ GÖZALTıNDA   08:56   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: SABAH ANKARA’DA EVIMDEN GÖZALTıNA ALıNDıM   23:54   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   18:10   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA:    17:59   DORUK DÖRÜCÜ ADLI KONTROL TEDBIRI UYGULANARAK SERBEST BıRAKıLDı   17:49   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... ANKARA 26. ASLIYE CEZA MAHKEMESI, BIR KEZ DAHA GÖREVSIZLIK KARARı VEREREK, DOSYAYı ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 5. CEZA DAIRESI’NE GÖNDERDI   16:55   ÖZGÜR ÖZEL: "İMAMOĞLU’NU RISK OLARAK ORTADAN KALDıRMAK IÇIN HER ŞEYI DENIYORLAR. EN SON BIR ROKETATARLA SALDıRACAKLAR"   15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:15   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR  
 
     
   

OKULLARDA İLK DERS ZİLİ YARIN ÇALACAK... VELİ-DER BAŞKANI YILMAZ: "BİR ÖĞRENCİNİN 100 TL`YE YAKIN MASRAFI OLACAK. BUNU VEREMEYEN VELİLERİN ÇOCUKLARI AÇ KALACAK. ASGARİ ÜCRET ALAN VELİNİN HER GÜN ÇOCUĞUNA 100 LİRA VERME OLANAĞI YOK


2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili yarın çalacak. Yeni eğitim ve öğretim yılı, öğretmenlerin mali durum ve sosyal hakları, öğrencilerin beslenme sorunları, okul masrafları gibi bir çok sorunla birlikte başlayacak. Veli Derneği (Veli-Der) Başkanı Ömer Yılmaz, okullardaki yeme içme masrafının bu yıl arttığına işaret ederek, “Kantinlerde fiyatlar bu sene geçen seneye göre 1,5 kat arttı. Bir öğrencinin 100 TL`ye yakın masrafı olacak. Bu paraları veremeyen velilerin çocukları aç kalacak. Bu talep henüz karşılanmış değil. Asgari ücret alan velinin her gün çocuğuna 100 lira verme olanağı yok. Yaklaşık üç dört aylık bir kampanyaya devam edeceğiz ‘çocuklar aç ve susuz` diye. Çocuklar okulda oldukları aç ve susuz bir şekilde süreci geçiriyorlar” dedi.

 

Tarih : 10 Eylül 2023 Pazar 16:26   Okunma : 340

DİLAN KUTLU

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili yarın çalacak. Yeni eğitim ve öğretim yılı, öğretmenlerin mali durum ve sosyal hakları, öğrencilerin beslenme sorunları, okul masrafları gibi bir çok sorunla birlikte başlayacak. Veli Derneği (Veli-Der) Başkanı Ömer Yılmaz, okullardaki yeme içme masrafının bu yıl arttığına işaret ederek, “Kantinlerde fiyatlar bu sene geçen seneye göre 1,5 kat arttı. Bir öğrencinin 100 TL`ye yakın masrafı olacak. Bu paraları veremeyen velilerin çocukları aç kalacak. Bu talep henüz karşılanmış değil. Asgari ücret alan velinin her gün çocuğuna 100 lira verme olanağı yok. Yaklaşık üç dört aylık bir kampanyaya devam edeceğiz ‘çocuklar aç ve susuz` diye. Çocuklar okulda oldukları aç ve susuz bir şekilde süreci geçiriyorlar” dedi.

Türkiye`de yaklaşık 19 milyon öğrenci için ders zili yarın çalacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı da ekonomik sorunların gölgesinde açılıyor. Öğretmenler aldıkları ücretler karşısında geçinemediklerini söylerken öğrenci velileri asgari ücretle çocuğunun hangi masrafını karşılayacağını kara kara düşünüyor. Veli-Der Genel Başkanı Ömer Yılmaz, günlük bir öğrencinin sadece beslenmesinin 100 TL olduğuna dikkat çekerek "Asgari ücretle geçinen bir aile bu parayı nasıl verebilir ki?" diye sordu.

Veli-Der Başkanı Yılmaz ANKA Haber Ajansı`na şunları söyledi:

"YOKSUL KESİMLERDEKİ OKULLARDA 10 BİN LİRA KAYIT ÜCRETLERİ: Okul kayıt ücretlerinde bu dönem diğer dönemlere nazaran çok daha yüksek fiyatlar ifade ediliyor. Nispeten daha yoksul kesimlerdeki okullarda yaklaşık 5-10 bin lira arasında olan kayıt ücretleri görece daha varsıl kesimlerde 100-120 bin liralarla ifade edilen kayıt ücretleri alınmakta olduğunu duymaktayız. Ekonomik krizin bu kadar arttığı dönemde okul kayıt ücretlerinin bu denli yüksek olması bu paraların alınmasını doğru bulmuyoruz.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI`NIN YOLLADIĞI BÜTÇE YETERSİZ OLUNCA VELİDEN TALEP EDİLİYOR: Okula kayıt döneminde bağış adı altında alınan ücretlerin gerçek sebebi şu, okullara ayrılan ödeneğin azlığından dolayı, okullar kendi eğitim giderlerini karşılayabilmek için velilerden bu ücreti talep ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı bir tarafta `okullarda ücret alınması yasaktır` derken diğer taraftan da `okulların yetersiz bütçelerinden dolayı yapacağınız harcamaları bir şekilde toparlayın bunu nasıl yaparsanız yapın` diyor. Milli Eğitim Bakanlığı her sene velilerle okulu, okul yönetimini karşı karşıya getiriyor ve her sene bunu konuşuyoruz. Bir an önce okulların eğitim ödeneğinin artırılması gerekiyor. Personel giderlerinin büyük bölümünü okullar bütçesinden karşılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı`nın yolladığı bütçe yetersiz olunca veliden talep ediliyor.

VELİLER BİR ŞEKİLDE KAYIT PARASINI BULUP ÖDEMEYE ÇALIŞIYOR: Velilerin çoğu asgari ücretle geçiniyor onlar da bu ücretleri karşılayamıyor. Veliler bu ücretleri veremediğinde esas sıkıntı orada başlıyor. Araya hatırlı kişileri koyarak, siyasal ilişkilere girerek bu işi çözmeye çalışıyorlar. Bir şekilde o parayı toplayıp o parayı ödemeye çalışıyor. Parasal durumlar şöyle oluyor; bulunduğu bölgedeki okulların dışındaki bölgelere daha nitelikli olduğunu düşündüğü okullara çocuklarını kaydetmek isteyen velilerden bu paralar talep ediliyor. Burada velinin arayışı `Çocuğumu daha nitelikli hangi okula, hangi öğretmene verebilirim.` Bu arayış içerisinde...

BİR ÖĞRENCİNİN GÜNLÜK 100 TL MASRAFI OLACAK: Özellikle anaokulundan başlamak üzere liseye kadar tüm çocuklara bir öğün yemek ve içilebilir su talebimiz vardı. Okullardaki yeme içme masrafı arttı. Kantinlerde bu sene geçen seneye göre 1,5 kat arttı. Bir öğrencinin 100 TL`ye yakın masrafı olacak. Bu paraları vermeyen velilerin çocukları aç kalacak. Bu talep henüz karşılanmış değil. Asgari ücret alan velinin her gün çocuğuna 100 lira verme olanağı yok. Yaklaşık üç dört aylık bir kampanyaya devam edeceğiz ‘çocuklar aç ve susuz` diye. Çocuklar aç ve susuz bir şekilde süreci geçiriyorlar.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA