14 Mayıs 2025 Çarşamba

02:12   MUĞLA`NıN DATÇA ILÇESINE 155 KILOMETRE MESAFEDE 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   01:43   NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO ETTIKLERI IÇIN GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRENCILERE DESTEK OLMAK IÇIN DIYANET İŞLERI BAŞKANLıĞı`NA PANKART ASıLDı: PEDOFILIYE GEÇIT YOK   01:30   VELI AĞBABA`DAN AK PARTI`YE SÜREÇ TEPKISI: PKK`YLA BARıŞ YAPARKEN CHP`YE SAVAŞ AÇTıNıZ   01:12   GALATASARAY VE TRABZONSPOR, ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı FINAL MAÇıNDA KARŞıLAŞACAK   01:01   CHP`LI KARABAT: ÇOCUK ISTISMARıNı SAVUNAN YOBAZA SES ÇıKARAN 97 BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI ÖĞRENCISI POLIS ŞIDDETIYLE GÖZALTıNA ALıNDı   23:05   İMAMOĞLU HAKKıNDA YENI SORUŞTURMA... GÖKHAN GÜNAYDıN, "SAVUNMANıN DOKUNULMAZLıĞıNA NE OLDU?"   23:04   İSTANBUL VALILIĞI, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO EDEN 97 KIŞININ GÖZALTıNA ALıNDıĞıNı AÇıKLADı   22:57   CHP LIDERI ÖZEL: NE KORKARıZ, NE SUSARıZ. YARıN SILIVRI`DE MEYDANDAYıZ!   22:45   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE GÖZALTıNA ALıNAN GENÇLERIMIZ IÇIN VATAN EMNIYET`TEYIZ   22:41   EĞITIM SEN İSTANBUL 6 NOLU ÜNIVERSITELER ŞUBESI, BOĞAZIÇI`NDE NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO EDEN EN AZ 45 ÖĞRENCININ GÖZALTıNA ALıNDıĞıNı DUYURDU   22:32   CHP`LI ÇIFTCI`DEN KURULTAY SORUŞTURMASıNA TEPKI: İÇI BOŞ, DELIL YOK   22:06   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE “NURETTIN YıLDıZ” PROTESTOSU... BAYHAN: BOĞAZIÇI`NIN KAYYUM YÖNETIMI KAMPÜSE ÇEVIK KUVVET SOKTU, ÖĞRENCILER GÖZALTıNA ALıNDı, ÇOK SAYıDA ÖĞRENCI YARALANDı   20:58   İMAMOĞLU`NDAN SILIVRI`DE YAPıLACAK MITINGE DAVET: HÜRRIYET VE ADALET SLOGANLARı YANKıLANSıN HER YERDE   20:56   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE "NUREDDIN YıLDıZ" PROTESTOSUNA POLIS MÜDAHALE ETTI, ÇOK SAYıDA ÖĞRENCI GÖZALTıNA ALıNDı   20:08   HAKIMLIK IFADESI SUÇ SAYıLDı.... İMAMOĞLU, HAKKıNDA AÇıLAN YENI BIR SORUŞTURMA NEDENIYLE YARıN IFADE VERECEK   17:03   PKK KONGRESINDEN SONRA ÖCALAN`DAN ILK MESAJ: “ALıNAN KARARLARı VE ÖNÜMÜZDEKI DÖNEME ILIŞKIN MESAJLARı SAYGıYLA SELAMLıYORUM”   16:50   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MADENCILER IÇIN DÜZENLENEN MEVLIT PROGRAMıNA KATıLDı   16:37   CHP`LI ADEM`DEN 2025 YıLı IÇIN AÇıKLANAN YAŞ ÇAY ALıM FIYATLARıNA TEPKI: "BU FIYAT, ÜRETICININ SıRTıNA YÜK BINDIRMEKTEN BAŞKA BIR ANLAM TAŞıMıYOR"   16:17   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIRILERININ ‘TELEF EDILMEMESI` IÇIN SOMA`YA ADALET GELMESI LAZıM"   16:04   CHP`LI BULUT`TAN, DEPREMDE 35 KIŞININ ÖLÜMÜNDEN SORUMLU TUTULAN SANıĞıN TRT`YE DAVET EDILMESINE TEPKI: “NE HALE GETIRDINIZ KOSKOCA TRT`YI. YAZıKLAR OLSUN”  
 
     
   

AVRUPA PARLAMENTOSU GENEL KURULU`NDA TÜRKİYE RAPORU KABUL EDİLDİ... “AVRUPA PARLAMENTOSU ÜYELERİ, AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ İÇİN PARALEL VE GERÇEKÇİ BİR ÇERÇEVE BULUNMASINI ÖNERMEKTEDİR”


Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor`un hazırladığı Türkiye raporu, bugün AP Genel Kurulu`nda kabul edildi. Rapora ilişkin yapılan açıklamada, “AP üyeleri, Türk hükümeti yönünü değiştirmedikçe, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne (AB) katılım sürecinin mevcut koşullar altında devam edemeyeceğini belirtmektedir. Türk hükümetini, AB`yi ve üye devletleri mevcut açmazı kırmaya ve daha yakın bir ortaklığa doğru ilerlemeye çağıran AP üyeleri, AB-Türkiye ilişkileri için paralel ve gerçekçi bir çerçeve bulunmasını önermekte ve Komisyon`u olası formatlar üzerinde çalışmaya çağırmaktadır” ifadelerine yer verildi.

 

Tarih : 13 Eylül 2023 Çarşamba 19:02   Okunma : 475

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor`un hazırladığı Türkiye raporu, bugün AP Genel Kurulu`nda kabul edildi. Rapora ilişkin yapılan açıklamada, “AP üyeleri, Türk hükümeti yönünü değiştirmedikçe, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne (AB) katılım sürecinin mevcut koşullar altında devam edemeyeceğini belirtmektedir. Türk hükümetini, AB`yi ve üye devletleri mevcut açmazı kırmaya ve daha yakın bir ortaklığa doğru ilerlemeye çağıran AP üyeleri, AB-Türkiye ilişkileri için paralel ve gerçekçi bir çerçeve bulunmasını önermekte ve Komisyon`u olası formatlar üzerinde çalışmaya çağırmaktadır” ifadelerine yer verildi.

AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor`un hazırladığı Türkiye raporu, bugün AP Genel Kurulu`nda yapılan oylamada kabul edildi. AP`den yapılan yazılı açıklamaya göre oylamaya sunulan rapor, 434 parlamenterin oyuyla kabul edildi. 152 parlamenter çekimser kalırken, 18 parlamenter ret oyu kullandı. Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“AP üyeleri, Türk hükümeti yönünü değiştirmedikçe, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne (AB) katılım sürecinin mevcut koşullar altında devam edemeyeceğini belirtmektedir. Türk hükümetini, AB`yi ve üye devletleri mevcut açmazı kırmaya ve daha yakın bir ortaklığa doğru ilerlemeye çağıran AP üyeleri, AB-Türkiye ilişkileri için paralel ve gerçekçi bir çerçeve bulunmasını önermekte ve Komisyon`u olası formatlar üzerinde çalışmaya çağırmaktadır.

AP üyeleri, Türkiye`nin AB üyeliğine aday, NATO müttefiki ve güvenlik, ticari ve ekonomik ilişkiler ve göç konularında kilit bir ortak olmaya devam ettiğini teyit ederek, bu ülkeden demokratik değerlere, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına saygı göstermesinin; AB yasalarına, ilkelerine ve yükümlülüklerine uymasının beklendiğini vurguluyor.

“PARLAMENTO, BİR ÜLKENİN NATO`YA KATILIM SÜRECİNİN HİÇBİR ŞEKİLDE BAŞKA BİR ÜLKENİN AB`YE KATILIM SÜRECİYLE İLİŞKİLENDİRİLEMEYECEĞİNİ VURGULAR”

Türkiye`yi İsveç`in NATO üyeliğini daha fazla gecikmeden onaylamaya çağıran Parlamento, bir ülkenin NATO`ya katılım sürecinin hiçbir şekilde başka bir ülkenin AB`ye katılım süreciyle ilişkilendirilemeyeceğini vurgular. AP milletvekilleri, her ülkenin AB`deki ilerlemesinin kendi esasına dayandığını belirtir.

Rapor, Türkiye`nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu`nda Rusya`nın Ukrayna`ya karşı savaşının kınanması yönünde oy kullanmasını ve ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğüne bağlılığını memnuniyetle karşılarken, Türkiye`nin BM dışındaki yaptırımları desteklememesini üzüntüyle karşılamaktadır. Türkiye`nin AB`nin ortak dış ve güvenlik politikasına uyum oranı tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 7`ye gerilemiş olup, bu oran tüm genişleme ülkeleri arasında en düşük seviyedir.

AP üyeleri, Türkiye`nin yaklaşık 4 milyon kişiyle dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapmaya devam etmesini takdirle karşılamaktadır.

AP üyeleri, 6 Şubat 2023`te meydana gelen yıkıcı depremlerde yaşamını yitirenlerin ailelerine en içten taziyelerini sunarak, AB`nin Türkiye`nin insani ihtiyaçlarını ve yeniden inşa çalışmalarını karşılamaya devam etmesi gerektiğini ifade ederler. Dayanışmanın AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerde somut bir iyileşmeye yol açabileceğinin altını çizerler.”

SANCHEZ-AMOR: TÜRK HÜKÜMETİ AB YOLUNU GERÇEKTEN CANLANDIRMAK İSTİYORSA, BUNU SOMUT REFORMLAR VE EYLEMLERLE GÖSTERMELİDİR

Sanchez-Amor`un ise “Son zamanlarda Türk hükümetinin AB katılım sürecini yeniden canlandırmaya yönelik ilgisinin arttığını görüyoruz. Bu, jeopolitik pazarlıklarla değil, ancak Türk yetkililer ülkedeki temel özgürlükler ve hukukun üstünlüğü alanlarında devam eden gerilemeyi durdurmak için gerçek bir ilgi gösterdiğinde gerçekleşecektir. Türk hükümeti AB yolunu gerçekten canlandırmak istiyorsa, bunu açıklamalarla değil somut reformlar ve eylemlerle göstermelidir” değerlendirmesini yaptığı aktarıldı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA