23 Ağustos 2025 Cumartesi

10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO  
 
     
   

İZMİR MENDERES`TEKİ ORMAN YANGININA MÜDAHALE EDEN HELİKOPTER TAHTALI BARAJI`NA DÜŞTÜ... BAKAN YUMAKLI: "DÖRT PERSONELİMİZDEN BİRİ KURTARILDI, ÜÇÜ ARANIYOR"


İzmir`in Menderes ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına müdahale eden helikopter Tahtalı Barajı`na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopter içerisinde bulunan dört mürettebattan birinin sağ olarak kurtarıldığını diğerlerinin ise arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

 

Tarih : 17 Eylül 2023 Pazar 12:36   Okunma : 734

İzmir`in Menderes ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına müdahale eden helikopter Tahtalı Barajı`na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopter içerisinde bulunan dört mürettebattan birinin sağ olarak kurtarıldığını diğerlerinin ise arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

İzmir`in Menderes ilçesi Keller Mahallesi`nde dün saat 14:04`de çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları tüm gün boyunca devam etti. Akşam saatlerinde ise çalışmalara gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri katıldı. Yangını söndürmek için havalanan ve içerisinde 4 mürettebatın bulunduğu bir yangın söndürme helikopteri Tahtalı Barajı`na düştü.

Olayın ardından konuyla ilgili ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yapa Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İzmir`in Menderes ilçesinde 16 Eylül Cumartesi günü çıkan yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterlerden biriyle saat 23:53`te maalesef ekiplerimizin irtibatı kesilmiştir. Yapılan araştırmada, helikopterin müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı`na düştüğü tespit edilmiştir. Bölgeye Jandarma,Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri ivedilikle sevk edilerek helikopterde görevli dört personeli arama kurtarma işlemleri başlatılmıştır. Şu anki durumda yangın söndürme helikopterinde görevli dört mürettebatımızdan biri sağ olarak kurtarılmış olup, diğer üç mürettebatımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

"4 PERSONEL VARDI, 3`Ü KIRGIZ UYRUKLU"

Yumaklı, bugün incelemelerde bulunmak üzere Menderes`e gitti ve burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yakıt ikmali yaptıktan sonra suyunu alıp soğutma yapmak için buraya yönlendirildi. 23.53`ten sonra haber alınamadı. Tüm ekipler buraya seferber oldular. Toplam 4 personel vardı. Bunlardan 3`ü Kırgız uyruklu, 1`i Türk uyruklu. Kırgız uyruklu personelden bir tanesi kurtarıldı yoğun bakımda ama hayati tehlikesi yok. Görüş mesafesi çok düşük olduğu için şu anda arkadaşlarımız net bir şey söyleyemiyorlar. Dalgıçlarımız el yordamıyla enkazın orada olduğunu tespit ettiler. Bu aşamadan sonra bu helikopterin karaya çıkarma işlemleri başlayacak. Şu anda sayın savcımız, kaza kırım ile ilgili arkadaşlarımız burada kurtarma çalışmalarla ilgili start verildi."

Öte yandan sabah saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Menderes ilçemizde çıkan yangına müdahale eden helikopterin Tahtalı Barajı`na düşmesi sonucu kaybolan mürettebatın bir an evvel sağ salim bulunmasını diliyorum. Çok üzgünüm… Kurtarılan bir personele en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kurtarma ekiplerimiz ilk andan beri olay yerinde" dedi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA