11 Kasım 2025 Salı

15:16   237 GÜN SONRA İBB IDDIANAMESININ HAZıR OLDUĞU AÇıKLANDı   13:34   PERIHAN KOCA: TAPETEN MENSUCAT IŞÇILERININ CANıNDAN OLMASı IÇIN BILINÇLI BIR ŞEKILDE UĞRAŞıLıYOR   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASININ TEMELI OLAN HALK IRADESININ BIR TESCILI OLAN SEÇILMIŞLERIN, GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLMALARıNı DOĞRU BULMUYORUZ"   13:26   BEYAZ SARAY’DA TRUMP – ŞARA ZIRVESI...    13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, VELI-ÖĞRENCI-ÖĞRETMEN İLIŞKISINI GÜÇLENDIRIYOR   20:18   VAHAP SEÇER BAŞKANLıĞıNDA MESKİ GENEL KURULU: 8 MADDELIK GÜNDEM KOMISYONA HAVALE EDILDI   19:58   ELEKTRIKLI OTOBÜSLER, FESTIVAL RÜZGARı VE DEMOKRASI MESAJı: MERSIN MECLISI KASıM AYıNDA DOLU DIZGIN   15:24   MERSIN’DE ATATÜRK’E SAYGı: BAŞKAN SEÇER’DEN ANLAMLı KATıLıM   14:55   MERSIN, SATRANÇTA DÜNYA SAHNESINE ÇıKTı: 19 ÜLKE, 406 SPORCU, 905 BIN TL ÖDÜL   14:45   AYM ÜYESI KENAN YAŞAR’DAN HUKUK LITERATÜRÜNE YENI KAVRAM: “MOZAIKLEŞMIŞ ANAYASA İHLALI”   14:20   TARSUS’TA ATATÜRK’E SESSIZ SAYGı: CUMHURIYET MEYDANı’NDA 87. YıL ANMASı   14:08   TOROSLAR’DA 10 KASıM: ATATÜRK’E SONSUZ MINNETLE   15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”  
 
     
   

CHP’Lİ KIŞ: “SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIP DEPREMZEDELERE EL UZATALIM”


TBMM’nin ilk mesai haftasında, CHP Mersin Milletvekili GülcanKış’ın gündemi vatandaşın sorunları oldu.

 

Tarih : 5 Ekim 2023 Perşembe 15:15   Okunma : 435

CHP’li Kış, hem Mersin’de, hem Türkiye genelinde tüm vatandaşların çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin TBMM’de ne yapılması gerekiyorsa gündeme getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Meclis Genel Kurulu’nda ilk hafta, önce kadınların hak ve hukuk mücadelelerine ilişkin konuşma yapan Kış, TBMM’ye gelen EŞİK platformu üyeleri ile basın toplantısına katıldı.

CHP’li Kış, daha sonra deprem bölgesinde yaşanan sorunlar ve depremzedelerin yaşadıkları üzerine konuşma yaptı.

Depremin üzerinden 8 ay geçmesinin ardından hala ihtiyaçları karşılanmayan, birçok sorunla uğraşmak zorunda kalan depremzedeler için TBMM’de Meclis Araştırma Önergesi verildi.

Önerge üzerine CHP Grubu adına söz alan Kış, depremzedelere sahip çıkılması gerektiğini, onları korumanın ve kollamanın devletin görevi olduğunu vurguladı.

8 aydır deprem bölgesinde planlı ve sistemli hiçbir değişiklik olmadığını, hala yardım bekleyen, barınma sorunu olan, gıdaya, sağlık hizmetlerine ulaşamayan vatandaşlar olduğuna dikkat çeken Kış, depremzedelerin yalnız bırakılmasına tepki gösterdi.

CHP Heyeti olarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, deprem bölgesinde görevlendirilen vekiller arasında yer alan CHP’li Kış, bölgedeki eksiklikleri ve acil çözüm bekleyen konuları TBMM kürsüsünden anlattı.

Konteynır kentleri ve hastaneleri su bastığını, konteynırlarda yaşam koşullarının çok zor olduğunu vurgulayan Kış, aradan geçen 8 ay’a rağmen tek bir adım atılmadığına dikkat çekti.

CHP’li Kış, siyaseti bir kenara bırakarak depremzedelere acilen yardım elinin uzatılması gerektiğini belirtti.

Kış, depremzedeler yardım beklerken, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Kirişçi ve Kahramanmaraş Belediyesi’nin 600 milletvekiline gönderdiği yiyecek kolilerine de sert tepki gösterdi.

CHP Milletvekilleri olarak kolileri iade ettiklerini belirten Kış, bu kolilerin depremzedelere gönderilmesi önerisinde bulunduklarını ifade etti.

Ancak muhalefet milletvekillerinin bu kadar sorun olduğunu anlatmasına ve acil araştırma komisyonu kurulması ısrarına rağmen önerge, AKP- MHP oylarıyla reddedildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA