3 Mayıs 2025 Cumartesi

09:30   ZMO BAŞKANı SUIÇMEZ: "FıNDıK ÜRETICISI KIVI VE KAVAK AĞACı GIBI ALTERNATIFLERE YÖNELMEYE BAŞLıYOR"   09:30   SILIFKE`DE "3. EDEBIYAT FESTIVALI" BAŞLADı   09:27   1 MAYıS`ı TAKSIM`DE KUTLAMAK ISTEYEN 13 KIŞI TUTUKLANDı, 163 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı   01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

TARIM ORMAN-İŞ 13 YILDIR MEVSİMLİK TARIM İŞÇİSİ ÇOCUKLARIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİYOR: “BİZ BÖYLEYİZ FAKAT ÇOCUKLARIMIZ BÖYLE OLMAYACAK”


Tarım Orman-İş Sendikası yöneticileri, Şereflikoçhisar`da soğan hasadında çalışan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek sorunlarına dikkat çekti. Okulların açılmasına rağmen öğrencilerin eğitimlerine devam edemediğini vurgulayan Sendika Genel Başkanı Şükrü Durmuş, "13 yıldır biz bu alanda yaşananları tespit etmek yerinde gözlemek adına tarlalara geliyoruz. Bu tarlalarda korkunç bir emek sömürüsü yaşanmaktadır. Okul öncesi eğitimde olması gereken ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklar hijyenden yoksun ve birçok eksikliği de yaşamakta. Burada yıllardır çalışan insanların sosyal güvenceleri yok ve emekli hakları hiçbir zaman olmamıştır. O nedenle biz bu yıl `Biz böyleyiz fakat çocuklarımız böyle olmayacak` sloganını kullandık" dedi. Sendika, tarlada çalışan öğrencilere kırtasiye malzemeleri hediye etti. 

 

Tarih : 8 Ekim 2023 Pazar 14:05   Okunma : 407

Tarım Orman-İş Sendikası yöneticileri, Şereflikoçhisar`da soğan hasadında çalışan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek sorunlarına dikkat çekti. Okulların açılmasına rağmen öğrencilerin eğitimlerine devam edemediğini vurgulayan Sendika Genel Başkanı Şükrü Durmuş, "13 yıldır biz bu alanda yaşananları tespit etmek yerinde gözlemek adına tarlalara geliyoruz. Bu tarlalarda korkunç bir emek sömürüsü yaşanmaktadır. Okul öncesi eğitimde olması gereken ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklar hijyenden yoksun ve birçok eksikliği de yaşamakta. Burada yıllardır çalışan insanların sosyal güvenceleri yok ve emekli hakları hiçbir zaman olmamıştır. O nedenle biz bu yıl `Biz böyleyiz fakat çocuklarımız böyle olmayacak` sloganını kullandık" dedi. Sendika, tarlada çalışan öğrencilere kırtasiye malzemeleri hediye etti. 

Her yıl Şanlıurfa`dan kalkıp Ankara`nın çeşitli ilçelerinde soğan ekiminden hasadına kadar tarlada çalışan tarım işçileri güvencesiz çalışırken, yanlarındaki çocuklar da büyük sorunlar yaşıyor. Okullar açıldığı için eğitimden geri kalan çocuklar yılın 5 ayında okula gidebiliyor geri kalan aylarda aileleri ile birlikte tarlalarda oluyor.

Tarım Orman Hayvancılık ve Çevre Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orman – İş) Ankara`da soğan tarlalarında çalışan mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını yerinde görmek için ziyaret etti. Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş beraberinde sendika yöneticileri ve üyeleri ile birlikte tarlada çalışan öğrencilere kırtasiye malzemeleri hediye etti. Tarım Orman-İş`in bu çalışmasına Prof. Dr. Ali Hikmet Demirsoy ve Dr. Eşref Atabey de katılarak destek verdi.

DURMUŞ: "13 YILDIR BİZ BU ALANDA YAŞANANLARI TESPİT ETMEK YERİNDE GÖZLEMEK ADINA TARLALARA GELİYORUZ"

Şükrü Durmuş, şunları söyledi:

“Türkiye`de yaklaşık 3 milyon insan gezici ve geçici olarak tarımda hasat işinde çalışmaktadır. Soğan işçisi deyip de geçmeyin, insanların sofrasından vazgeçilmez bir ürün olan soğan o sofraya gelene kadar yaşadığı serüven çok farklıdır. Bu emekçilerin yaşadıkları sorunları başta yetkililere duyurmak ve bu sorunlara çözüm aramak için sendikamız bu yıl 13. etkinliğini düzenlemektedir. 13 yıldır biz bu alanda yaşananları tespit etmek yerinde gözlemek adına tarlalara geliyoruz. Bu tarlalarda korkunç bir emek sömürüsü yaşanmaktadır. Bu emekçiler devletin yaptığı son düzenlemeyle tarımda dayıbaşı ya da insan tacirleri tarafından tarlalara taşınmakta ve bu üretimleri üzerinden de bir çıkar elde edilmekte. Okul öncesi eğitimde olması gereken ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklar hijyenden yoksun ve birçok eksikliği de yaşamakta.

“BİZ BÖYLEYİZ FAKAT ÇOCUKLARIMIZ BÖYLE OLMAYACAK”

Burada yıllardır çalışan insanların sosyal güvenceleri yok ve emekli hakları hiçbir zaman olmamıştır. O nedenle biz bu yıl `Biz böyleyiz fakat çocuklarımız böyle olmayacak` sloganını kullandık. Bu önemliydi bizim için. Sendikamızın etkinliği bu tarlada değil parlamento düzeyinde de mecliste grubu bulunan siyasi partilere sendikamızın hazırladığı hem raporu hem de politik çözüm önerilerini sunacağız.”

PROF. DEMİRSOY: "BAŞARIYA ULAŞTIĞIMIZI SÖYLEYEMEYİZ"

Prof. Dr. Ali Hikmet Demirsoy, “Ben 50 yıllık eğitimciyim. Bu süre içerisinde Türk eğitiminin düzelmesi için olabildiğince çaba gösterdim. Başarıya ulaştınız mı diye sorsanız çok da ulaştığımızı söyleyemeyiz. Sağ olsun Şükrü bey bu genç çocukların eğitimden kopmamasını desteklemek için elinden geleni yapmaya çalışıyor" dedi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA