17 Ağustos 2025 Pazar

13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:02   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:47    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:40   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:13   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:28   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:58   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI  
 
     
   

HEKİMLER 5 GÜNLÜĞÜNE İŞ BIRAKIYOR... BİRLİK VE DAYANIŞMA SENDİKASI BAŞKANI DR. DERYA MENGÜCÜK: "ŞİDDET VARSA HİZMET YOK"


Birlik ve Dayanışma Sendikası, Kocaeli`de 3 aile hekiminin darp edilmesini Körfez ilçesi 95 Evler`de bulunan Aile Sağlığı Merkezi`nin önünde basın açıklamasıyla protesto etti. Sendika Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, bugünden itibaren 5 gün süreyle iş bırakacaklarını belirterek "Sağlıkta can güvenliği tehdidi ve tehlikesi devam ettiği sürece hiçbir kod ve reform çözüm olamaz. Etkin ve gerçek yaptırımlar yerine sözde kalan önlemler yeterli değil. Sağlık Bakanlığı bu konuda açık ve net tutumunu belirlemeli ve ödün vermeden uygulayarak, sadece tweet atarak değil, uygulamalıdır. Şiddet varsa hizmet yok” dedi.

 

Tarih : 9 Ekim 2023 Pazartesi 16:54   Okunma : 470

Birlik ve Dayanışma Sendikası, Kocaeli`de 3 aile hekiminin darp edilmesini Körfez ilçesi 95 Evler`de bulunan Aile Sağlığı Merkezi`nin önünde basın açıklamasıyla protesto etti. Sendika Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, bugünden itibaren 5 gün süreyle iş bırakacaklarını belirterek "Sağlıkta can güvenliği tehdidi ve tehlikesi devam ettiği sürece hiçbir kod ve reform çözüm olamaz. Etkin ve gerçek yaptırımlar yerine sözde kalan önlemler yeterli değil. Sağlık Bakanlığı bu konuda açık ve net tutumunu belirlemeli ve ödün vermeden uygulayarak, sadece tweet atarak değil, uygulamalıdır. Şiddet varsa hizmet yok” dedi.

Kocaeli`nin Körfez ilçesimde bulunan Fatih Aile Sağlığı Merkezi`nde 3 aile hekiminin hasta yakınlarınca darp edilmesinin ardından Birlik ve Dayanışma Sendikası, Türkiye genelinde 5 gün süreyle iş bırakma kararı aldı. Sendika üyesi hekimler ve sağlık çalışanları, ilk iş bırakma gününde bugün Körfez ilçesi 95 Evler`de bulunan Aile Sağlığı Merkezi`nin önünde bir araya gelerek bi basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Yeter Fahrettin Bizi kahrettin", "Biz yoksak sen de yoksun" yazılı dövizlerin açıldığı basın açıklamasında konuşan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “Birlik ve Dayanışma Sendikası adına vahşice darp edilen arkadaşlarımıza geçmiş olsun demek istiyorum. Soruyorum; `Sağlıkta Şiddet Sona Ersin` demesi gereken bizler miyiz? Bizler her seferinde burada toplanıp sağlıkta şiddetin insanlık dışı olduğunu, cağdaş, medeni, bilimsel bir sağlık siteminde asla yeri olmadığını sağlık bakanına, sağlık bakanlığına söylemek zorunda mıyız? Bu onların görevi. Onlar kurumlarında can güvenliğin sağlamak zorunda” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada sadece şiddeti kınamakla yetindiğini ifade eden Dr. Derya Mengücük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"SAĞLIK BAKANI SADECE KINAMAKLA YETİNİYOR: Bizler öldürüldük, öldürülmeye devam ediyoruz. Vurulduk, vurulmaya devam ediyoruz. Bıçaklandık, bıçaklanmaya devam ediyoruz. Darp edildik, darp edilmeye devam ediyoruz. Çalışanının can güvenliğinden sorumlu olan Sağlık Bakanlığı hiçbir şey yapmadı, yapmıyor. Hastanelerde silahlar patlıyor, silahlı çatışmalar yapılıyor. Sağlık Bakanı sosyal medyadan sadece `Ggeçmiş olsun` diyor ve kınamakla yetiniyor. Hastanelerin önündeki silahlı çatışmalarda bazen doğrudan sağlık çalışanları hedef alınıyor, bazen ise çatışmanın ortasında kalabiliyor. Sağlık kurumlarında Dr. Ersin Arslan`dan, Ekrem Karakaya`ya hiçbir değişiklik olmadı. Hala meslektaşlarımız, çalışanlarımız darp ediliyor, hala vurulup bıçaklanıyor. Son haftalarda yine pek çok şiddet olayı yaşandı, parmakları, burnu kırılan, saçları yolunan, hamile haliyle tekmelenen meslektaşlarımız oldu. Acil servis hekimlerine toplu saldırılar, çatışmalar yaşandı. En son burada, bu aile sağlığı merkezinde 3 hekim arkadaşımız vahşice hayati tehlike oluşturacak kadar darp edildi. Yine Şanlıurfa`da bir hemşire arkadaşımız hayati şekilde darp edilerek yumruk aldı. İşte sağlıkta dönüşüm bu. Sağlıkta dönüşüm ile hekim arkadaşlarımız hayat kurtarandan şiddet kurbanına dönüştü.

SAĞLIK SİSTEMİNDEKİ AKSAKLIĞIN SEBEBİ BİZLER DEĞİLİZ: Hastalarımız da bunu yaşıyor. Randevu bulunamıyor, doktora ulaşılamıyor, sıralar bekleniyor. Hastalıklara çözümler bulunamıyor. Ücretsiz nitelikli sağlık hizmeti alınamıyor. Sağlık hizmetlerinde yaşanan bu kadar zorluk, aksama, gecikme ve yetersizliğin nedeni poliklinikteki veya acil servisteki o doktor, ameliyathanedeki o hemşire, aile sağlığı merkezindeki o ebe, laboratuvardaki o laborant, röntgendeki o teknisyen değildir. Bu sorunların muhatabı Sağlık Bakanı ve Sağlık Bakanlığı`nın bizzat kendisidir. Gerçek sorumlu ve muhataplar onlardır. Ama şiddetini yaşayanlar bizleriz. Bizim artık bu şiddete tahammülümüz yok. Birlik ve Dayanışma Sendikası olarak defalarca bir araya geldik, kınadık, arkadaşlarımıza destek olduk. Olmaya da devam edeceğiz ama bizim artık bu şiddete tahammülümüz yok. Biz dedik ki, bir daha şiddet yaşanırsa, bir daha şiddet durdurulmazsa gerekli tedbirler alınmazsa biz daha uzun süreli bu işi yapmamaya karar verdik. 5 gün iş bıraktık, sonrasında olacak gelişmelere göre daha uzun süre de yapmaya hazırız. 

CAN GÜVENLİĞİMİZİN OLMADIĞI ORTAMLARDA, SAĞLIK HİZMETİ YAPMAMA HAKKIMIZI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ: Sağlıkta can güvenliği tehdidi ve tehlikesi devam ettiği sürece hiçbir kod ve reform çözüm olamaz. Etkin ve gerçek yaptırımlar yerine sözde kalan önlemler yeterli değil. Sağlık Bakanlığı bu konuda açık ve net tutumunu belirlemeli ve ödün vermeden uygulayarak, sadece twit atarak değil, uygulamalıdır. Sağlık ve şiddet kelimelerinin yan yana olması utanç vericidir, sorumlular bellidir, sorumlular sizsiniz. Yine duymayacaklar belki ama duyurmaya devam edeceğiz, sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlamak onların görevidir. Sağlık çalışanlarının canı tehlikeye girdiyse sorumlular onlardır. Biz de en doğal yasal hakkımız olan can güvenliğimizin olmadığı ortamlarda, sağlık hizmeti yapmama hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu mücadelede her zaman arkadaşlarımızın yanında olacağız. Acilen en gerekli şekilde cezai kanun düzenlemelerinin yapılmasını ve tedbirlerinin alınmasını topluma da caydırıcı uyarıların yapılmasını istiyoruz. Sağlık Bakanı`nın söylemesi gereken cümleler var, onları söylemiyor sadece geçmiş olsun deyip kınamakla yetiniyor. İdari, siyasi yetkili ve sorumlular şiddeti ciddiyet ve kararlılıkla ele alıp çözmek niyetinde değiller. Etkin ve gerçek yaptırımlar yerine sözde kalan önlemler yeterli olmuyor. Sağlık Bakanlığı, acilen gerekli en ağır ceza kanunu değişikliklerini sağlamalı , etkin önlemler almalı, topluma da caydırıcı uyarılarını vermelidir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA