15 Mayıs 2025 Perşembe

22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    22:20   OTIZMLI BIREYLER IÇIN AILELER MALATYA`DA SES YÜKSELTI: SESSIZLIĞIN BEDELI HAYATTıR   21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"   21:53   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A: TUTUKSUZ YARGıLANıRSAM, SOKAKTA, MEYDANDA OLURUM, MILLETIME GERÇEKLERI ANLATıRıM DIYE MI ÇEKINIYORSUN?   21:49   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... MUSTAFA SARıGÜL: BIZ HER ŞEYIN DEMOKRASI IÇERISINDE TECELLI ETMESINI ISTIYORUZ   21:25   CHP`NIN SILIVRI MITINGINDE CAN ATALAY`ıN MESAJı OKUNDU: BIR YANDAN DEMOKRASIYI, HUKUKU YOK EDIP YURTTAŞA BASKı YAPARKEN BIR YANDAN DA `BARıŞ` DERSEN KIMSE INANMAZ   21:04   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÇELIK, "ADALET VE ÖZGÜRLÜK TEMASı ILE SILIVRI`DEYIZ"   20:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... SUAT ÖZÇAĞDAŞ, "ANTIDEMOKRATIK MÜDAHALELERLE GENÇLERI, EMEKÇILERI, YURTTAŞLARı SUSTURAMAZSıNıZ"   20:41   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... GÖKAN ZEYBEK: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YÖNETICILERIYLE ÇÖZÜM SÜRECI ORTAYA GETIRILIRKEN SAYıN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTSAK TUTULMASıNı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ   20:28   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ALI MAHIR BAŞARıR, "CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ASLA YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ, ONA YAPıLANLARı UNUTTURMAYACAĞıZ"   19:44   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU`NDAN TUNCER BAKıRHAN`ıN `KORUCU` ÖNERISINE TEPKI   19:37   TBMM GENEL KURULU KAPANDı... SELÇUK ÖZDAĞ: BU MUHALEFETIN BIR TANE DOĞRU CÜMLESINI KABUL ETMEZ MISINIZ, BU MU DEMOKRASI?   19:08   ALMAN BELEDIYELER BIRLIĞI 43. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA İMAMOĞLU AYAKTA ALKıŞLANDı   19:07   TBMM GENEL KURULU KAPANDı.... İYİ PARTILI ÇÖMEZ: BUGÜNKÜ MANZARA IKTIDAR CEPHESININ ARTıK TÜKENDIĞININ, YOK OLDUĞUNUN GÖSTERGESI   17:29   SILIVRI BELEDIYE BAŞKANı BALCıOĞLU: “TARıM DIYECEĞIZ, ÜRETIM DIYECEĞIZ, DAYANıŞMA DIYECEĞIZ”   17:28   ÖĞRENCILER BEYAZıT`TA AÇıKLAMA YAPTı: "6 YAŞıNDA BIR ÇOCUĞUN EVLENDIRILMESINI SAVUNMAK Mı IFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, YOKSA BUNA KARŞı ÇıKMAK Mı SUÇ?"  
 
     
   

ABDURRAHMAN TUTDERE, “ADIYAMAN BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK İLDE TABLO AĞIRLAŞTI. KOORDİNASYONSUZLUK DEVAM EDİYOR"


CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, deprem bölgesi Adıyaman`da yaşanan sorunlara ilişkin “Adıyaman başta olmak üzere, birçok ilde tablo ağırlaştı ve milletin görmüş olduğu zarar arttı. Koordinasyonsuzluk yine devam ediyor. Adıyaman`da Karadağ`ın tepesinde şu an yaklaşık 16 bin konut için temeller açıldı, binalar yapılıyor. Buraya kadar güzel ama bir taraftan da bunlarla birlikte bölgenin altyapısının, yollarının, elektrik hatlarının ve sosyal alanlarının, hastanelerinin de yapılması gerekiyor... Şimdi, önümüzdeki süreçte binalar yapılacak, vatandaş nasıl gidecek oraya? Çocuğunu hangi okula götürecek? Dolayısıyla, önümüzdeki süreçte yeni sorunlarla karşılaşma riski var. Bu konuda da bu bölgede ve diğer bölgelerde bu eksiklerin de giderilmesini hükümetten bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 20 Ekim 2023 Cuma 11:46   Okunma : 405

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, deprem bölgesi Adıyaman`da yaşanan sorunlara ilişkin “Adıyaman başta olmak üzere, birçok ilde tablo ağırlaştı ve milletin görmüş olduğu zarar arttı. Koordinasyonsuzluk yine devam ediyor. Adıyaman`da Karadağ`ın tepesinde şu an yaklaşık 16 bin konut için temeller açıldı, binalar yapılıyor. Buraya kadar güzel ama bir taraftan da bunlarla birlikte bölgenin altyapısının, yollarının, elektrik hatlarının ve sosyal alanlarının, hastanelerinin de yapılması gerekiyor... Şimdi, önümüzdeki süreçte binalar yapılacak, vatandaş nasıl gidecek oraya? Çocuğunu hangi okula götürecek? Dolayısıyla, önümüzdeki süreçte yeni sorunlarla karşılaşma riski var. Bu konuda da bu bölgede ve diğer bölgelerde bu eksiklerin de giderilmesini hükümetten bekliyoruz” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu`nda 6 Şubat depremlerinden büyük zarar gören Adıyaman`da yaşanan sorunlara ilişkin konuştu. Tutdere, şunları söyledi:

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN, KAYNAK AKTARIN VE KALICI KONUTLAR KONUSUNDA BİRAZ DAHA ÇABA GÖSTERMENİZİ ÖNERİYORUZ”

“Sayın Cumhurbaşkanı deprem sonrası Osmaniye`de aynen şunu söyledi: ‘Bir yıl içerisinde TOKİ eliyle biz bu kalıcı konutları yapacağız.` Aradan sekiz ay geçti, artık yıl sonuna doğru yaklaşıyoruz. Kalıcı konutlar konusunda hükûmet ne durumda Adıyaman`la ilgili ben bir tabloyu göstermek istiyorum size. Adıyaman`da 79 bin 911 bağımsız bölüm yıkıldı, yapılması vaat edilen konut sayısı 73 bin 640, biten konut bugün tarihi itibarıyla yok ancak aldığımız bilgilere göre 29 Ekimde 240 konutun teslim edileceği söyleniyor. Dolayısıyla, kalıcı konutlar konusunda Adıyaman`daki tabloya baktığımızda hükûmetin bu konuda aslında işlerinin yolunda gitmediğini görmekteyiz. Eğer bu hızla devam ederse yıl sonunda Adıyaman`da tamamlanacak konut sayısı 3 bin 374 olacak, hedef 73 bin 640`tı yani oransal olarak yaklaşık yüzde 4`üne tekabül ediyor. Buradan hükûmete ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`na, Sayın Cumhurbaşkanı`na çağrı yapıyoruz. Bu işte biraz elinizi çabuk tutun, kaynak aktarın ve kalıcı konutlar konusunda biraz daha çaba göstermenizi öneriyoruz.

YANİ BİNALARI DEPREM YUTTU, TAPULARI NE YAPTILAR”

Hak sahipliği sonuçları açıklandı, gerçekten çok karmaşık bir durum var. Adıyaman Mehmet Akif Mahallesi`ndeki Yamanlar Sitesi 56 daireydi, yerle bir oldu, yaklaşık 180 vatandaşımız hayatını kaybetti; hak sahipliği açıklandı, ortada hak sahibi yok. Yani binaları deprem yuttu, tapuları ne yaptılar? Şu anda büyük bir karmaşa var ve bu konuda köylerde de sorunlar var. Özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını göreve davet ediyoruz.

Deprem sonrası devletimizin kurumlarının arasında bir koordinasyon eksikliğinin olduğunu gördük. Bu koordinasyon eksikliğinden kaynaklı olarak da Adıyaman başta olmak üzere, birçok ilde tablo ağırlaştı ve milletin görmüş olduğu zarar arttı. Koordinasyonsuzluk yine devam ediyor. Adıyaman`da Karadağ`ın tepesinde şu an yaklaşık 16 bin konut için temeller açıldı, binalar yapılıyor. Buraya kadar güzel ama bir taraftan da bunlarla birlikte bölgenin altyapısının, yollarının, elektrik hatlarının ve sosyal alanlarının, hastanelerinin de yapılması gerekiyor. Araştırdık, daha bu saate kadar bu saydığım konular proje aşamasında, ihaleleri yapılmamış. Aslında, bu ikisinin at başı gitmesi gerekiyordu; yollar, altyapı, elektrik, doğal gaz vesaire. Şimdi, önümüzdeki süreçte binalar yapılacak, vatandaş nasıl gidecek oraya? Çocuğunu hangi okula götürecek? Dolayısıyla, önümüzdeki süreçte yeni sorunlarla karşılaşma riski var. Bu konuda da bu bölgede ve diğer bölgelerde bu eksiklerin de giderilmesini hükûmetten bekliyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA