7 Mayıs 2025 Çarşamba

16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU   15:31   CHP`NIN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI MITINGINE TİP GENEL BAŞKANı BAŞ`TAN DESTEK: "DAYANıŞMA ADıNA PARTI VE GENÇLIK ÖRGÜTÜMÜZLE EYLEME KATıLACAĞıZ"   15:03   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "TRT`NIN BANDROL GELIRLERINDEN 7 MILYARıN ÜZERINDE KARı VAR. NEDEN HALA BIZDEN BANDROL ALıNMAYA DEVAM EDILIYOR?"   14:49   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı AYM`NIN ÖNÜNDE… SERA KADıGIL: “ SIZ IŞINIZI YAPAMıYORSANıZ MASUMLAR ÖLMEYECEK, SIZ ISTIFA EDECEKSINIZ KARDEŞIM”   13:44   1 MAYıS` KUTLAMALARı NEDENIYLE IŞE GITMEYEN YAZıLıM UZMANı: "DARBEDILDIM VE IŞTEN ATıLDıM"   13:02   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "HER ZAMAN HALKıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ"   12:16   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı AYM`NIN ÖNÜNDE… DEM PARTILI AKıN: “TÜRKIYE`NIN HER TARAFıNDAN HAYVANLARA DÖNÜK KATLIAM GIRIŞIMLERININ ACıSıNı YAŞıYORUZ”   01:22   KANADA BAŞBAKANı MARK CARNEY, DONALD TRUMP ILE YAPTıĞı GÖRÜŞMEDE KANADA`NıN "SATıLıK OLMADıĞıNı, ASLA DA OLMAYACAĞıNı" SÖYLEDI   01:18   TBMM ANAYASA VE ADALET KARMA KOMISYONU, BOŞ BULUNAN 5 HSK ÜYELIĞI IÇIN TBMM GENEL KURULU`NA SUNACAĞı 15 ADAYı BELIRLEDI   01:07   CHP`LI GENÇLER “ÜÇ FIDAN” IÇIN DOLMABAHÇE`YE YÜRÜDÜ..."BUNDAN SONRA MÜCADELEMIZIN ADı `KORKMA` OLACAK"   21:57   CHP VE YENI YOL PARTISI MILLETVEKILLERI, TBMM ANAYASA VE ADALET KARMA KOMISYONU`NU TERK ETTI... ANAYASA`NıN 159. MADDESINI HATıRLATıP, AD ÇEKME IŞLEMININ UYGULANMASıNı ISTEDILER   20:36   ÜMIT ÖZDAĞ: ÖZGÜR ÖZEL`E YAPıLAN SALDıRı, IKTIDARıN UYGULADıĞı YÜKSEK TANSIYON POLITIKASıNıN AÇıK BIR SONUCUDUR   19:50   CHP`LI EMIR AÇıKLADı; GÖKHAN GÜLYURT`UN EV HAPSI CEZASı KALDıRıLDı, ELEKTRONIK KELEPÇESI ÇıKARıLDı   19:48   EKREM İMAMOĞLU`NDAN BEYAZıT MITINGINE DAVET ÇAĞRıSı: BEYAZıT, HER ZAMAN ZULME MEYDAN OKUDU, ŞIMDI DE OKUYACAK   19:46   CHP`LI GÜNAYDıN: İMAMOĞLU, MAZBATASıNıN IPTAL EDILDIĞI TARIHTEN TAM 6 YıL SONRA, DIPLOMASıNı IPTALININ DURDURULMASı IÇIN IDARI YARGıYA BAŞVURDU   15:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, MINIK ÖĞRENCILERIN SORULARıNı YANıTLADı   15:39   MEZITLI`DE 3 FIDAN, DÜZENLENEN TÖRENLE ANıLDı   13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:54   VOLKAN KONAK`ıN ISMI, YENIŞEHIR`DEKI KÜLTÜR MERKEZINDE YAŞAYACAK   10:14   SILIFKE 3. EDEBIYAT FESTIVALI SONA ERDI  
 
     
   

BAŞKAN SEÇER, 8`İNCİ CNR MERSİN KİTAP FUARI`NI ZİYARET ETTİ


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 8`incisi düzenlenen CNR Mersin Kitap Fuarı`nda Mersinli kitapseverler ve yazarlarla bir araya geldi.

 

Tarih : 22 Ekim 2023 Pazar 10:42   Okunma : 435

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 8`incisi düzenlenen CNR Mersin Kitap Fuarı`nda Mersinli kitapseverler ve yazarlarla bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 8. CNR Mersin Kitap Fuarı`nı ziyaret etti. Fuar ziyareti sonunda 8. CNR Mersin Kitap Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Seçer, “Kitap fuarları kentimizde önemli bir etkinlik. Oldukça da ilgi görüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin de standı var. Burada 16 yazarın 19 ayrı eseri var” dedi.

Mersin`in bir öğrenci kenti olduğunun vurgusunu yapan Seçer, “Kent; aydın, kendini eğiten ve okuyan bir kent. O anlamda da kitap fuarının Mersin`de olması son derece önemli” diye konuşarak, yöneticilerin gençleri kitap okumaya yönlendirecek politikalar uygulamaları gerektiğinden bahsetti.

Seçer fuarda ayrıca Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Büyükşehir`de Söz Küçüğün` projesi ile hayata geçirilecek ‘Çocuk Meclisi` ile ilgili kurulan standı da ziyaret etti. Çocuk Meclisi ile ilgili çağrıda bulunup, duyurusunu yapan Seçer, “Bu yaşta çocuklarımıza demokrasi bilincinin aşılanmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Onun için de Çocuk Meclisi kuruyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl sekizincisi düzenlenen “CNR Mersin Kitap Fuarı`nda” kitapseverler ve yazarlarla bir araya geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 8. CNR Mersin Kitap Fuarı`nda açılan standı da ziyaret eden Başkan Seçer,  fuarda birbirinden değerli yazarlar ve Mersinli kitapseverlerle buluştu.

Başkan Seçer fuarda özellikle gençler tarafından yoğun ilgi ile karşılanırken, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyenlerle de bol bol fotoğraf çektirdi. Seçer`e stant ziyaretlerinde kitap hediye edildi.

“KİTAP FUARLARI KENTİMİZDE ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK”

Fuar ziyareti sonunda 8. CNR Mersin Kitap Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Kitap fuarları kentimizde önemli bir etkinlik. CNR Fuarcılık tarafından, Yenişehir Fuar Merkezi`nde bu her yıl yapılıyor. Oldukça da ilgi görüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin de standı var. Burada 16 yazarın 19 ayrı eseri var.

Hep bunun iddiasını ortaya koyuyoruz. Kent; aydın bir kent, kendini eğiten bir kent, okuyan bir kent. O anlamda da kitap fuarının Mersin`de olması son derece önemli. Kitap, kitap okuma; evrensel anlamda bütün toplumların önem vermesi gereken bir konu. Türk toplumu bu konuda biraz sıkıntılı. Dünyaya baktığınız zaman sosyo-kültürel olarak durumumuza, kitap okuma oranımıza; gelişmiş ülkelere göre çok daha gerilerdeyiz. Toplumumuzda belki yeni jenerasyonlarda iyi noktalara gelebileceğini düşünüyoruz. Bu bir dilek, temenni ama biz de ülkeyi yönetenler olarak, yerel yönetimler ya da merkezi hükümet uygulayacağı politikalarda, yapacağı projeksiyonlarda yeni jenerasyonları, gençleri kitap okumaya yöneltmesi gerekiyor. Bu eğitim, bu alışkanlık ailede başlıyor, okulda devam ediyor.

“CNR FUARCILIK İLE İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ”

Farklı yayınevleri var. Son derece de ilgi görüyor. Biz belediye olarak da özellikle öğrencilerimizin fuarları takip etmesi, burada okuma farkındalığını alması, öğrenmesi için de fuarı düzenleyen CNR Fuarcılık ile işbirliği halinde çocuklarımızın ulaşımını sağlayarak, öğrencileri buraya getiriyoruz. Bu yıl da oldukça keyifli, son derece kalabalık ve enerjisi yüksek bir fuar oluyor. Her yıl daha da zenginleşerek bu tip fuarların kentimizde olmasını arzu ediyoruz.

Büyükşehir, ‘Mersin Kent Kitaplığı` kitapları ile fuarda yerini aldı 

14-22 Ekim tarihleri arasında Yenişehir Fuar Merkezi`nde açık olacak 8. CNR Mersin Kitap Fuarı Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Valiliği, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenişehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliği ve KOSGEB desteği ile düzenleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi fuarda her gün 10.00 ile 20.00 saatleri arasında stant açıyor. Yazarlar; Büyükşehir Belediyesi`nin Mersin Kent Kitaplığı tarafından basılan kitaplarını imzalayıp, katılımcılara hediye ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Mersin Kent Kitaplığı tarafından basımı yapılan 16 yazarın 19 farklı eseri ile fuarda yer alıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kitapseverlere; Mersin Kent Kitaplığı`nın kitapları ücretsiz olarak hediye ediliyor.

ÇOCUK MECLİSİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde ‘Büyükşehir`de Söz Küçüğün` projesi ile hayata geçirilecek olan Çocuk Meclisi`nde yer almak isteyen 9-14 yaş arası tüm çocuklar, 2 ile 25 Ekim tarihleri arasında ‘http://cocukmeclisi.mersin.bel.tr` adresinden başvuru yapabilecek. 60 asil 60 yedek üye ile toplamda 120 çocuğun yer alacağı Çocuk Meclisi`nde 60 asil üyenin 30`u kız, 30`u ise erkek çocuklardan oluşacak. Çocuk Meclisi`nin ilk oturumu 11 Kasım`da gerçekleşecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA