5 Kasım 2025 Çarşamba

23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI   16:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEMOKRASI TRENI" TEPKISI   16:07   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BARıŞıN SAVUNUCUSU OLAN YOLDAŞLARıMıZ SERBEST BıRAKıLMALı   16:05   BAHÇELI: DEMIRTAŞ’ıN TAHLIYESI TÜRKIYE IÇIN HAYıRLARA VESILE OLACAKTıR   12:56   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN “ETEM ÇALıŞKAN ILE ATATÜRK YOLCULUĞU” SERGISI   12:53   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “GENÇLERIMIZ İÇIN ULUSLARARASı İŞ BIRLIKLERI KURUYORUZ”   12:50   MERCEK’TE ‘SAÇ RENKLENDIRME’ KURSUNA YOĞUN İLGI   09:22   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   08:14   CHP MYK’DA SERT GÜNDEM: OPERASYONLAR, DAVALAR VE VICDANLı ADALET   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:52   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:49   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:33   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:27   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”  
 
     
   

Mtso Akademi, Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı Başladı


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinesi, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı ve TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde, MTSO akademi, sertifikalı dış ticaret uzmanlık programı başvuruları başladı.

 

Tarih : 1 Mart 2019 Cuma 17:22   Okunma : 1343

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinesi, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı ve TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde, MTSO akademi, sertifikalı dış ticaret uzmanlık programı başvuruları başladı. 15 Mart’a kadar devam edecek başvurular, internet üzerinden online yapılabilecek. 

Programın tanıtım toplantısı MTSO'da yapıldı. Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “MTSO bir insan vücudu gibi çeşitli organlardan oluşuyor. Bu organlardan biri çalışmazsa hastalık oluşur. Tümü çalışırsa MTSO da tıkır tıkır çalışır. Bu anlamda tüm birimlerimizin aktif çalışıyor olduğunu görmek mutluluk verici. Bu etkinliği düzenleyen tüm arkadaşlarımı kutluyorum” dedi. 

Dış ticaretin ülke ekonomisinin gelişimindeki önemine de dikkat çeken Kızıltan, dış ticaretin artabilmesi için üretimin de artmasının önemli olduğunu hatırlattı. Son dönemlerde üretim ve sanayinin öneminin tüm kesimlerce fark edildiğini vurgulayan Kızıltan, “Herkes üretim diyor ama buna bir plan çare, yöntem bulup gerçekten insanları üretime yönlendirmeliyiz. Dış ticareti de aynı paralelde geliştirmeliyiz. Bunun için de bu alanda yetişmiş insan gücü önem taşıyor. Başarılı bir program olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Program hakkında bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu üyesi Yasemin Taş ise "Teknoloji ve iletişim araçlarının hızla geliştiği, uluslararası iletişimde sınırların yok olduğu günümüzde firmalarımız dünyaya açılmak, pazarlarını genişletmek için profesyonel dış ticaret elemanlarına ihtiyaç duyuyor. Hedef 2023 ise hedef 500 milyar dolar ise dış ticarette süper ligde olmak istiyorsak önce yetişmiş insan kayağı gerekiyor. Bu hedeften yola çıkarak kalifiye dış ticaret elemanı yetiştirmek adına bu programı hazırladık" şeklinde konuştu.

Mersin’in limanıyla, serbest bölgesiyle, 2,7 milyar dolarlık ihracat hacmi ile Türkiye’nin önemli bir dış ticaret kenti olduğunu vurgulayan Taş, kentteki firmaların bu alanda kendilerini geliştirmesine olanak sağlamak adına eğitim programı düzenleyeceklerini söyledi. Proje kapsamında 50 kişiye eğitim verileceğini bildiren Taş, üye firmaların personeli yanında üniversite mezunu gençlerin de başvurabileceğini anlattı. Başvuracak adaylarda aranan öncelikli kriterin iyi düzeyde İngilizce bilgisi olduğunu da kaydeden Taş, "15 Mart’ta başlayacak eğitim toplam 4 ay sürecek. 192 saatlik teorik eğitimin 72 saati dış ticaret, 36 saati lojistik, 30 saati gümrük, 30 saati mesleki İngilizce ve 24 saati ise kişisel gelişim eğitimlerinden oluşacak. Eğitimler içinde Ticari Bilgi ve İstihbarat eğitimi de yer alacak. Aynı zamanda staj programını da eğitime dahil ederek teorinin ardından kursiyerlerin pratik yapmalarına da olanak sağlanacak. Ayrıca eğitmenlerimizi de büyük bir titizlikle belirledik. Eğitim sonunda başarılı kursiyerlere sertifikaları verilecek. Bunun yanı sıra hatırlanacağı üzere Türkiye’de bir ilke imza atarak Odamız bünyesinde YFM Personel Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni hayata geçirdik. Bu eğitime katılanlar istemeleri halinde TÜRKAK tarafından akredite ve MYK tarafından yetkilendirilen bu merkez tarafından açılacak olan sınavda başarılı olmaları halinde ayrıca uluslararası geçerliliğe sahip, akredite mesleki yeterlilik belgesi alma hakkı da kazanacak" dedi.
Taş’ın açıklamaları ve soruların yanıtlanması sonrasında toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA