9 Kasım 2025 Pazar

21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK MECLİSİ İLK BAŞKANINI SEÇTİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Cumhuriyet’in Işığı 100’ümüzde’mottosuyla bir ilke imza atarak başlattığı Çocuk Meclisi, başkanını seçerek ilk Meclis toplantısını yaptı. Başkanlık yarışını kazanan Anamur Meclis üyesi Meriç Yeşilçayır, “Çocuklar kentin kalbi. Onun için bu görevi almaktan çok mutluluk duyuyorum. Çocukları hep dinleyeceğime söz veriyorum” dedi.

 

Tarih : 12 Kasım 2023 Pazar 14:12   Okunma : 674

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Cumhuriyet’in Işığı 100’ümüzde’ diyerek, bir asrı dolduran Cumhuriyet yüzyılında bir ilke daha imza atarak Çocuk Meclisi’ni hayata geçirmişti. Çocuk dostu belediye anlayışı ile çocuklarında kent yönetiminde söz sahibi olabilmesi ve kentle ilgili sorunların çözümünde aktif rol alması için Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hayata geçirdiği proje olan Çocuk Meclisi, başkanını seçerek ilk Meclis toplantısını aldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’inde katıldığı ilk toplantıda, 13 ilçeden Meclis üyesi çocuklar başkanlık için yarıştı. Yapılan oylamalar neticesinde Başkanlığı Anamur Meclis üyesi Meriç Yeşilçayır kazanırken, toplantıda komisyon üyeleri de belirledi.

Seçimi Anamur Meclis üyesi Meriç Yeşilçayır kazandı

Çocuklara böyle bir fırsat tanıdığı için Başkan Vahap Seçer’e teşekkür eden Meriç Yeşilçayır, kırsal bölgelerde yaşayan ve spor, sanat, eğitim faaliyetlerine dahil olamayan çocukların sesi olmak için Meclis’e katıldığını söyledi. Kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten Yeşilçayır, “Çocuklar kentin kalbi. Onun için bu görevi almaktan çok mutluluk duyuyorum. Çocukları hep dinleyeceğime söz veriyorum. Her şeye çocuk gözünden bakmak çok doğru olur. Beni destekleyen ve desteklemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Diğer adayları da tebrik etmek istiyorum ve onların fikirlerini her zaman dinleyeceğime söz veriyorum” ifadelerine yer verdi.

Anamur’dan Tarsus’a kentin bütün sorunları için çocuklardan projeler

Meclis’te olduğu için kendini şanslı hissettiğini belirten geçici Divan ve Yenişehir Meclis üyesi Ecrinnur Aytekin, “Umarım çok güzel projelere imza atılabilir. Benim naçizane istediğim şey eşitlik, erişilebilirlik ve engelsiz hayat konusunda bilinçlendirilmek. Bu konuda çalışmalar yapılmasını istiyorum. Tabi ki eşitliğin her alanda olmasını istediğim için eğitim, kültür, sanat, çevre, sağlık ve benzeri alanlarda bununla ilgili çalışmalar yapılmasına önem vermek istiyorum” diyerek, erişilebilir bir Mersin için çalışmalar yapacağını vurguladı.

Eğitime erişmede zorluk yaşayan çocuklar için daha kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini kaydeden Yenişehir Meclis üyesi Furkan EymenYıldızçelik, “Ben özel yetenekli çocuklarımız için özel kurslar açılması talebiyle Meclis’te görev alıyorum. Bu tür kurslar çok pahalı oluyor. Bütün çocukların yetenekli olmak istediği konu vardır ve biz bu yeteneklerimizle dünyayı geliştirebiliriz” sözlerine yer verdi.

Gülnar Meclis üyesi Mustafa Baldemirli ise “Gülnar’da kütüphanemiz var ama kitaplarımız eski, satranç oynayacağımız, matematik kursu alabileceğimiz bir yerimiz yok. Bunların sağlanmasını talep ederek Meclis’e girdim” dedi.

Mut’un sorunlarını Çocuk Meclisi’ne taşımak için Meclis’e girdiğini kaydeden Mut Meclis üyesi Ecenur Özer, “Mut’ta kütüphane sadece 1 tane var ve bize yetmiyor. Yeni kütüphaneler açılmasını istiyorum. Ayrıca bisiklet yolumuz yok, yol olmadığı için de kazalar yaşanıyor. Bisiklet yolu yapılmasını istiyorum. Üniversiteli abiler ve ablalarımızın da kalacak bir yurtları yok, onlar için de kalacak yurt yapılmasını talep ediyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA