10 Mayıs 2025 Cumartesi

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

MERSİN BAROSU: “DÜNYA ÜLKELERİ, ÇOCUKLAR İÇİN SİYASET VE MENFAAT ÜSTÜ BİR ANLAYIŞLA HAREKETE GEÇMELİDİR”


Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada, İsrail ve Filistin arasındaki savaş nedeniyle Gazze’de binlerce çocuğun hak ihlaline uğradığına dikkat çekilerek,“Siyaset ve menfaat üstü bir anlayışla çocukların yaşaması, korunması için tüm dünya ülkelerinin harekete geçmesi gerekiyor” denildi.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 19:40   Okunma : 646

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada, İsrail ve Filistin arasındaki savaş nedeniyle Gazze’de binlerce çocuğun hak ihlaline uğradığına dikkat çekilerek,“Siyaset ve menfaat üstü bir anlayışla çocukların yaşaması, korunması için tüm dünya ülkelerinin harekete geçmesi gerekiyor” denildi.

“BMÇOCUK HAKLARINA DAİR SÖZLEŞME’YE TARAF ÜLKELER RİAYET ETMİYOR”

Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri,  Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi yürütme kurulu üyeleri ve avukatların katılımıyla Mersin Adliyesi bahçesinde yapılan basın açıklamasında konuşma yapan, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ezgi Şimşek, çocuk hakkı ihlallerinin tüm dünyada artarak devam ettiği“Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilmesiyle; 20 Kasım, Dünya Çocuk Hakları Günü olarak ilan edilmiştir. Bugün, sözleşmenin kabul edilişinin 34. yılını kutluyoruz. Türkiye’de kabul edilmesinin peşi sıra 1995 yılında yürürlüğe giren sözleşme; neredeyse tüm dünya ülkelerinin kabul ettiği en geniş katılımlı enternasyonal sözleşme niteliğindedir. Bu sözleşme ile hüküm ve koruma altına alınmak istenen çocuk haklarına bir bütün halde bakıldığında maalesef taraf ülkelerce riayet edilemediği, hak ihlallerinin ne yazık ki tüm dünyada artarak devam ettiğini görmekteyiz” dedi.

“ÇOK ACİL ATEŞKESE İHTİYAÇ OLDUĞU APAÇIK ORTADA”

Gazze’de yaşanan çocuk hakları ihlaline değinen Şimşek, “Bilindiği üzere, 7 Ekim’den bu yana İsrail ile Filistin arasında yaşanan saldırılardan dolayı binlerce çocuk öldürüldü, sakatlandı, aç ve susuz bırakıldı, öksüz kaldı, sevdiklerinden, yerinden yurdundan ayrılmaya mecbur bırakıldı ve ne acıdır ki, bu durum hala ve hızla artarak devam ediyor. Gazze binlerce çocuğun mezarı ve orada bulunan herkes içinde cehennem haline geldi.Çocuklara yönelik tehditler sadece bomba ve havan toplarıyla da sınırlı değil. Aynı zamanda milyonlarca çocuk içecek temiz bir su bile bulamıyor. Bu çocukların yaşadığı travmalar nedeniyle, çatışma sona erse dahi, yıllar boyu sürecek bir ruh sağlığı ve psikososyal desteğe ihtiyaçları olacak.

Her geçen gün artarak devam eden bu facianın son bulması, etkilerinin silinmesi için elbirliği ile hareket edilmesi gerekmektedir. Şu an çok acil ateşkese ihtiyaç olduğu apaçık ortada. Su, gıda, tıbbi malzeme ve yakıt da dahil olmak üzere insani yardım malzemelerinin güvenli, sürekli ve engelsiz olarak bölgeye ulaştırılması için Gazze'ye giden tüm geçişlerin bir an önce açılması için harekete geçilmesi gerekiyor. Bu doğrultuda siyaset ve menfaat üstü bir anlayışla çocukların yaşaması, korunması için tüm dünya ülkelerinin harekete geçmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

“TARİFSİZ BİR ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ”

Dünya çocuk hakları günü olarak şenliklerle, çeşitli eğlencelerle kutlamamız gereken bugünde, çocukların en temel, en doğal hakkı olan yaşama hakkı için bu konuşmayı yapmak zorunda olduğumuz için tarifsiz bir üzüntü içerisindeyiz.Çocukların daha sağlıklı ve gelişimlerine uygun bir yaşam sürdürmeleri için gerçek/tüzel kişilerin her birinin siyaset üstü bir anlayışla meseleye bakmaları ve çocukların maruz kalmış oldukları sorunlara çocukların üstün yararını gözeterek kalıcı çözümler üretmeye çalışmaları gerekmektedir.

 

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak; çocukların uğradığı her türlü ihlal, şiddet, ihmal ve istismarın takipçisi olarak tüm dünya ülkeleri, devlet organları, siyasi erk ve sivil toplum kuruluşları ve inisiyatiflere çocuk hak ihlalleri karşısında yükümlülüklerini defaatle hatırlatıyor, çocuk katılımlı politikaların geliştirilmesi noktasında yapılacak çalışmalarla; çocuklarımızın bedensel, ruhsal gelişimlerini sağlıklı şekilde tamamladıkları, çocukluklarını doya doya yaşayabildikleri ve elbette üstün yararlarının esas alındığı, sağlıklı, fiziksel veya ruhsal olarak acı çekmeyen, hayatın gerisinde kalmayan çocukların yaşayacağı barış ve huzur dolu bir ülke ve dünya temennisiyle; BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin kabulünün 34. yılında bütün dünya çocuklarının hak gününü kutluyor, her daim yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Sözlerimizi her zaman olduğu gibi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle bitirmek istiyoruz. ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunuyarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir’. Dünya Çocuk Hakları Günümüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA