12 Temmuz 2025 Cumartesi

16:53   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… ÖZGÜR ÖZEL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BUGÜNKÜ SEMBOLIK SILAH BıRAKMA ADıMıNı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   16:51   ANJIYO OLAN MURAT ÇALıK YENIDEN CEZAEVINE SEVK EDILDI... CHP’LI ZEYBEK: "BUNUN ADı AÇıKÇA CINAYETE TEŞEBBÜSTÜR"   16:49   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "BUNA VESILE OLANLARıN UTANMASı GEREKIR"   16:47   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… 250 GÖZLEMCININ KATıLıMıYLA SILAHLAR IMHA EDILDI   02:01   ADANA, BAŞKANıNA SAHIP ÇıKTı… BINLERCE VATANDAŞ, TUTUKLANAN ZEYDAN KARALAR’A ÖZGÜRLÜK ISTEDI   01:59   CHP’NIN ADANA MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: BIZIM ARKAMıZDA MILLET VAR, ERDOĞAN’ıN ARKASıNDA TRUMP VAR, İSRAIL VAR   15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR  
 
     
   

MERSİN`DE ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE YAPILAN KAPALI PAZAR YERİNDE SONA GELİNDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi`nin Yenişehir ilçesi Üniversite Caddesi`nde yapımını sürdürdüğü kapalı pazar yeri projesinde sona gelindi. Pazarcı esnafının ve vatandaşların talebi üzerine projelendirilen ve bir süredir yapımı süren pazar yerinin kısa süre içerisinde kullanıma açılması planlanıyor.

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 10:41   Okunma : 532

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi`nin Yenişehir ilçesi Üniversite Caddesi`nde yapımını sürdürdüğü kapalı pazar yeri projesinde sona gelindi. Pazarcı esnafının ve vatandaşların talebi üzerine projelendirilen ve bir süredir yapımı süren pazar yerinin kısa süre içerisinde kullanıma açılması planlanıyor.

Üniversite Caddesi`nde yılardır açık bir şekilde kurulan pazar yeri, pazarcı esnafının yazın sıcak havalarda kışın da soğuk havalarda sorun yaşamasına neden oluyordu. Ayrıca pazarın kurulduğu alanın engebeli olması da tezgah kurarken pazarcı esnafını zorluyordu. Büyükşehir Belediyesi, esnafın yaşadığı sıkıntının sona ermesi için kapalı pazar yeri inşa etti. Kapalı alan yapılana kadar farklı bir noktada Pazar açan esnaf, inşa edilen alandan son derece memnun ve açılacağı günü bekliyor. Yapılan pazar yeri, vatandaşların da pazar alışverişini korunaklı bir alanda, rahatça yapabilmesi için imkan sunacak. Pazar yerinin yapımında özel gereksinimli bireylerin erişimi de göz ardı edilmedi.

“80 TEZGAH HİZMET VERECEK”

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı`nda görev yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Doğu Çakmak, pazar yeri hakkındaki teknik bilgileri paylaştı. Çakmak, vatandaşların ve pazarcıların talebi üzerine projeye başlandığını belirterek, “150 metre uzunluğunda, en az 80 tezgah ile pazarcıların hizmet vereceği büyüklükte kapalı bir pazar yeri. Aynı zamanda bu kapalı pazar yerine hizmet edecek olan bir de idari bina bulunuyor. İçerisinde kadın, erkek tuvalet, kadın, erkek mescit, yönetim ve zabıta odasının bulunduğu 82.5 metrekare büyüklüğünde bir yapı olacak” dedi. Çakmak, proje sayesinde vatandaşların da daha rahat alışveriş yapabileceğini ifade ederek, “Halihazırda eski usullerle kurulan pazarın yerine; pazarcıların satışlarını olumsuz hava şartlarından korunarak, vatandaşların da alışverişlerini daha rahat yapabilecekleri bir yer olacak. Aynı zamanda semtin bir parçası olan bu alanı modern bir görünümde kentimize kazandırmayı amaçladık. Kısa süre içerisinde hizmete açılmasını planlıyoruz” diye konuştu.

"HEM ESNAF HEM HALK İÇİN BÜYÜK AVANTAJ" 

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, yapılan pazar yeri için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`e ve ekibine teşekkür etti. Bölgeye yakışan modern bir yapı olduğunu söyleyen Batur, “Kapalı pazar alanı; yazın sıcağına, kışın da soğuğuna, yağmuruna karşı esnaf ve ilçe halkı için büyük bir avantaj. Burada yazın esnaf arkadaşlarımız gerçekten çadırın altında sıcaktan bunalıyordu. Kışın da bu mahallenin halkı yağmurdan, çamurdan pazara inemiyordu. Ama şu an bunun hem mahalle halkına hem de esnafımıza gerçek anlamda çok büyük bir katkısı oldu” ifadelerini kullandı. Batur, Başkan Seçer`in desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini belirterek, “Esnafımıza, halkımıza verdiği değerden dolayı Sayın Vahap Seçer Başkanıma teşekkür ediyorum. Sahada en çok gezen başkan, esnafın kalbine en çok dokunan başkan. Pazar yerlerine gelip vatandaşı dinleyen bir başkan olarak kendisini takdir ediyoruz. Kendisi pazarcı esnafına gerçekten değer veriyor” diye konuştu.

“YAĞMUR YAĞINCA ÇADIRLAR ÇÖKÜYORDU”

Yaklaşık 23 yıldır pazarcılıkla uğraşan ve açık pazar yerinde yaşadıkları sıkıntıları anlatan Mehmet Acar, “Sıkıntımız bu çadırlardı. Hem müşteri için hem bizim için kışın çok sıkıntılı oluyordu. Yağmur yağdığı zaman hepsi çöküyordu. Böyle harika oldu, çok güzel olmuş. Hem esnaf adına hem de bütün pazarcılar adına Başkanıma çok teşekkür ederim” dedi.

Metin Gürkan ise 20 yıldır pazarcı esnafı. Gürkan, pazar yerinin kendilerini olumsuz hava şartlarından kurtaracağını belirterek, “Bu pazar yeri bayağı açıktı. Rezillikti. Yeni yapılanın avantajı üstünün kapalı olması. Yazın sıcaktan, kışın yağmurdan koruyacak. Başkanımız bizi düşünmüş, kendisine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

33 yıldır pazarcılık yapan Cahit Barman, pazar yerinin bitmesini sabırsızlıkla beklediğini aktararak, “Çok güzel, memnunum. Başkanımıza teşekkür ederim. Bize çok güzel bir yer yapmış. Yağmur vurmayacak, güneş vurmayacak, çadır kurmayacağız, bizim için daha iyi” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA