9 Mayıs 2025 Cuma

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

TARSUSLU KADINLAR, KADIN HAKLARI GÜNÜ’NDE İLK DEFA ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ


Tarsus Belediyesi 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde, Türk Kadınlar Derneği iş birliğiyle Anıtkabir’i daha önce hiç ziyaret etmemiş kadınlar için Anıtkabir gezisi düzenledi. Tarsuslu kadınlar Ankara’da ilk defa Ata’yı ziyaret etti, duygu dolu anlar yaşandı.

 

Tarih : 6 Aralık 2023 Çarşamba 12:54   Okunma : 498

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü' ve Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıl dönümü vesilesi ile Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, daha önce Anıtkabir’i görmemiş Tarsuslu kadınlar için bir Ankara gezisi organize etti. Kadın ve Aile Müdürlüğüne Bağlı Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi koordinesinde Türk Kadınlar Derneği iş birliğiyle gerçekleşen etkinlikte düzenlenen tur ile kadınlar sabah saatlerinde Ankara’ya vardı.  Anıtkabir’i ilk defa ziyaret eden kadınlar duygu dolu anlar yaşadı, bu gezi imkânını tanıyan Başkan Bozdoğan’a teşekkür ettiler.  Ankara'da, Anıtkabir'in yanı sıra Birinci Meclis (Kurtuluş Savaşı Müzesi), İkinci Meclis (Cumhuriyet Müzesi)’ne gitti. Gezi turu, Tuz Gölü ziyaretinin ardından son buldu.

“DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ'NDE YAPILAN BU ETKİNLİK, ÇOK ANLAMLIYDI”

Türk Kadınlar Birliği Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Figen Aktan, “Bu özel günde Anıtkabir’de olduğu için Başkan Bozdoğan’a teşekkür ederek, "Ankara gezisiyle birlikte unutulmaz anlar yaşadık. Başkanımıza teşekkür ederiz. Dünya Kadın Hakları Günü'nde yapılan bu etkinlik, çok anlamlıydı. 5 Aralık'ta Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı ilan edilmesini Anıtkabir'de kutladık. Ankara’yı görmeyen kadınlarımızla buraya geldik. Türk Kadınlar Birliği Tarsus şubesi olarak çok mutlu olduk. Başkanımıza sonsuz teşekkürler." ifadelerini kullandı.

“TARSUSLU KADINLAR OLARAK ATA'YI GÖRMEK BÜYÜK BİR DUYGU”

Daha önce Anıtkabir’i hiç ziyaret etmemiş olan katılımcı "Başkan Bozdoğan sayesinde Anıtkabir'i ziyaret etme şansı bulduk. Minnettarız! Tarsuslu kadınlar olarak Ata'yı görmek büyük bir duygu. Teşekkürler Başkan Bozdoğan!" dedi.

“KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLDİĞİ GÜNDE ANKARA’DA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesileyle bir kez daha andıklarını belirten Tülay Günaydın, "Belediyemizin bu etkinliği çok iyi oldu, her şey mükemmel. Başkana teşekkürler. Her şey için teşekkür ederiz. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiği günde Ankara’da olmaktan çok mutluyuz. Atamızı minnetle anıyoruz."  dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Tarsus, Anıtkabir, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA