14 Mayıs 2024 Salı

16:50   TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ   16:45   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, ENGELLİLER HAFTASI’NDA ÖZEL BİREYLERLE PİKNİK YAPTI   12:26   YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETTİĞİ ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİNİ ÇİFTÇİLERE ULAŞTIRIYOR   11:41   MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS AYI OLAĞAN GENEL KURULU 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   11:38   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, KENT GEZİSİ İLE MERSİN’İ GEZME VE GÖRME FIRSATI BULDU   11:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MAYIS AYI 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   18:54   TOROSLAR’IN MİLLİ GURURU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU   16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:39   CHP MYK, SOMA`DA TOPLANDI…    16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   15:18   İSTANBUL BOĞAZI BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI AKP`DEN CHP`YE GEÇTİ: BOĞAZIN TARİHİ VE DOĞAL MİRASINI KORUYACAĞIZ   12:59   GÜLNAR’IN TANITIMINA MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   11:44   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARINA KALDI, ÖMER KERKEZ 169 OY ALDI   10:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...  
 
     
   

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKBURAK: "İYİ PARTİ OLARAK BAŞARILI OLACAĞIZ"


İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, “Gördük ki, İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi aslında yan yana bir ikili gibi dursa da flulaşıyoruz. Kendimizi anlatmak istediğimiz şeyler var. Kendi yapılarımız, öz düşüncelerimiz var. Ortak bazı hasletlerimiz var. Bu hasletlerin bazıları CHP ile uyuşamayabilir. Ama bizim bir karar almamız gerekir" dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2023 Perşembe 16:31   Okunma : 135

NEDİM GÜLER

İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, “Gördük ki, İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi aslında yan yana bir ikili gibi dursa da flulaşıyoruz. Kendimizi anlatmak istediğimiz şeyler var. Kendi yapılarımız, öz düşüncelerimiz var. Ortak bazı hasletlerimiz var. Bu hasletlerin bazıları CHP ile uyuşamayabilir. Ama bizim bir karar almamız gerekir" dedi.

Bugün Yalova`yı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Akburak, yöneticilerle bir araya gelip basın açıklaması yaptı.

"BİZ İYİ PARTİ OLARAK BAŞARILI OLACAĞIZ"

CHP`nin İYİ Parti`ye yönelik işbirliği teklifini değerlendiren Akburak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genel Başkanımız bunu 3-4 yıldır söylüyor. Pek insanlar aslında algılayamadılar veya algılamakta zorlandılar. Çünkü genelde siyasi partilerde genel başkan emreder, teşkilatlar da buna uyar. Ama İYİ Parti`de önemli karar alma süreçlerinin hepsinde istişare mekanizması işler. Genelde iş birliğinden yana tavır koyamadık. Bu CHP ile daha önce yaşadığımız bazı süreçlerin etkisi olabilir mi? Olabilir, temelin altında yatabilir ama hiçbir süreç kırgınlık, küslük milletin ve devletin geleceğinden daha önemli değil. Bunu çok iyi bilen bir partiyiz. Zaten bunu bildiğimiz için 2019 yılında biz bu iş birliğini kendimiz götürmüştük ama bu süreç bitti. O güzel bir hikayeydi. Amacımız bizim Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaktı. Bu hikayenin buradan başlayacağını hayal ettik ve biz parti teşkilatlarımızla birlikte bunun için başarmaya çalıştık. Başardık ama 2023`teki hikaye istediğimiz gibi olmadı. Başaramadık. Gördük ki, İYİ Parti ile CHP aslında yan yana bir ikili gibi dursa da flulaşıyoruz. Kendimizi anlatmak istediğimiz şeyler var. Kendi yapılarımız, öz düşüncelerimiz var. Ortak bazı hasletlerimiz var. Bu hasletlerin bazıları CHP ile uyuşamayabilir. Ama bizim bir karar almamız gerekir. Biz bu ülkeyi yönetmek istiyor muyuz? Evet istiyoruz. Bizim bir karar vermemiz gerekir. Biz bu ülkeyi yönetmeliyiz. Asıl hedef 2028 yerel seçimlerde insan kaynağımız var. Çok talep var ve biz bu taleple birlikte önce yerel, sonra genel seçimlerde iktidar olmak istediğimiz için de böyle bir karar aldık. Bunun için bir ayrıştırma, kavgaya gerek yok. CHP belirli zaman birlikte hareket ettiğimiz, ittifak kurduğumuz bir siyasi partidir. Onlara da başarılar diliyoruz ama biz kendi yolumuzda ilerleyeceğiz kimseye küslüğümüz, kırgınlığımız yok. Biz İYİ Parti olarak başarılı olacağız.”

"İSTİFA GEREKÇELERİ ÇOK SAMİMİ GELMİYOR"

Partide yaşanan istifaların nedenini anlamadıklarını da ifade eden Burak Akburak, “Dün bir milletvekili arkadaşımız daha istifa etti. Hiç anlamadığımız bir iş ama gerekçeler bize çok samimi gelmiyor” yorumunu yaptı. Akburak, şöyle devam etti:

“İYİ Parti`nin hür ve müstakil yürürlükten de kastı şu: Tek başına, kendi insan kaynağı ile bu ülkeyi yönetmeye hazır olduğunu Türk milletine göstermek. Biz diğer siyasi partilere de bunu yapmayı teklif ediyoruz. Hodri meydan. Cumhur İttifakı da ayrı ayrı girsin seçimlere. Görelim bakalım millet kime karar verecek. Yani bu ülkeyi yönetmekten daha önemli bir şey yok. Onlardan da böyle bir cesaret bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA