3 Aralık 2025 Çarşamba

15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN HEM ÖĞRENCİLERE HEM DE AİLELERİNE DESTEK


Öğrenci dostu belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Merkez Erkek Öğrenci Yurdu, Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi`nin hem kaliteli hizmeti hem de konforuyla, öğrencilere aile sıcaklığını aratmayacak bir barınma hizmeti sunmaya devam ediyor. Her geçen gün artan hayat pahalılığına karşı Büyükşehir`in yurtlarını tercih eden öğrenciler, Büyükşehir sayesinde barınma probleminden kurtuluyor. Öğrenciler yurtlarda barınmanın yanı sıra yemek, internet, çamaşır ve ütü ihtiyaçlarını da kolaylıkla gideriyor. Zamanla aile gibi olduklarını ifade eden öğrenciler, yurt imkânlarından ve konforundan oldukça memnun kaldıklarını dile getiriyorlar.

 

Tarih : 11 Aralık 2023 Pazartesi 11:16   Okunma : 450

Öğrenci dostu belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Merkez Erkek Öğrenci Yurdu, Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi`nin hem kaliteli hizmeti hem de konforuyla, öğrencilere aile sıcaklığını aratmayacak bir barınma hizmeti sunmaya devam ediyor. Her geçen gün artan hayat pahalılığına karşı Büyükşehir`in yurtlarını tercih eden öğrenciler, Büyükşehir sayesinde barınma probleminden kurtuluyor. Öğrenciler yurtlarda barınmanın yanı sıra yemek, internet, çamaşır ve ütü ihtiyaçlarını da kolaylıkla gideriyor. Zamanla aile gibi olduklarını ifade eden öğrenciler, yurt imkânlarından ve konforundan oldukça memnun kaldıklarını dile getiriyorlar.

Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Merkez Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Emrah Ayhan Işık, yurdun 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında faaliyete geçtiğini belirterek, yurt kapasitesinin toplamda 120 kişilik olduğunu aktardı. Işık, “Her katta engelli öğrencilerimize yönelik tek kişilik odalarımız ve her katta yine 3-4 kişilik odalarımız bulunuyor. Odalarımızda; tuvalet ve banyo, 24 saat sıcak su, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi, internet, dinlenme ve çalışma alanları bulunuyor. Aynı zamanda sabah ve akşam olmak üzere 2 öğün yemek hizmetimiz de mevcut. Öğrencilerimizin kendi odalarının dışında da ders çalışabileceği ve dinlenebileceği alanlar yarattık” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin öğrenci kenti vizyonu ile hareket ettiğini ve son dönemlerde artan kira fiyatları karşısında hem öğrencilere hem de ailelerine destek olmak istediklerini kaydeden Işık, “Yurtta öğrenciler için gerekli bütün olanaklar mevcut. Yemeklerimiz gıda mühendislerinin kontrolünden sonra yurdumuza geliyor. Gülnar ilçemizde de kız öğrenciler için 68 kişilik Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ile 52 kişi kapasiteli Erkek Konuk Evimiz faaliyette. Bizler öğrencilerimize her konuda destek olmaya çalışıyoruz. Yurtlarımızda da aile ortamını sağladığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER, YURT İMKÂNLARINDAN VE KONFORUNDAN OLDUKÇA MEMNUN

Mersin Üniversitesi`nde Bilişim Sistemleri ve Teknoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ali Yekta Hare, Büyükşehir Belediyesi`nin yurdunu, sağladığı imkânlardan dolayı tercih ettiğini söyleyerek, “Bölümüm Erdemli`de olduğu için, okula gidiş gelişlerimde merkeze ve otobüslere yakınlığı beni etkiledi ve burayı tercih ettim. Yurdun konforundan memnunum. Burası her yere çok yakın. Ayrıca çalışma odalarımız, yataklarımız, temizliği de çok güzel. Burayı hem hijyenik, hem de güvenli buluyorum. Özel bir yurtta ücretler bir ev kirası kadar oluyor, ama burada bir aylık yemek parasına yurtta kalıyor ve her imkandan faydalanıyorsunuz. Bu yüzden çok avantajlı ve fiyat olarak diğer yerlere göre çok çok uygun” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi`nin yurt imkânlarını çevresinin çok övdüğünü ve ilk defa bir yurtta kaldığını aktaran Mersin Üniversitesi Deniz Ulaşımı ve İşletmeleri Bölümü öğrencisi Hüseyin Türk; yurdun oldukça temiz olduğunu, sabah ve akşam olmak üzere 2 öğününü de yurtta yediğini aktararak, “Yurt personelinin yaklaşımı da oldukça güzel. Artan kira ücretleriyle yurt fiyatı asla kıyaslanamaz. Çünkü kiralarla yurt ücretinin arasında çok fark var. Fiyat ve imkan olarak en güzel karşılığı alıyoruz, bundan da oldukça memnunum. Burası da bir ev ortamı gibi” ifadelerini kullandı.

Mersin Üniversitesi`nde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrenimi gören Serhat Ürek ise, “Tuvalet banyo odamızın içinde, klimamız var, yemeklerimiz sabah ve akşam olmak üzere 2 öğün çıkıyor. Yurdun yakınından dolmuş ve otobüslerle de her yere ulaşım sağlanıyor. Belediye otobüs ücretinin 1 lira olması da bizim için avantaj. Ben diğer belediyelerde böyle bir uygulama görmedim. Mersin`e geldiğim için mutluyum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA