27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`LÝ AÞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERÝ MALÝ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEÞÝLAY`I TBMM GÜNDEMÝNE TAÞIDI: “YEÞÝLAY`IN, KAYNAÐI NERELERDE KULLANDIÐI DENETLENÝYOR MU?”   12:46   ÝYÝ PARTÝ`NÝN SEÇÝMLÝ OLAÐANÜSTÜ KURULTAYI BAÞLADI. GENEL BAÞKANLIK ÝÇÝN 4 ADAY YARIÞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLÝFÝ: "ASGARÝ ÜCRET ÜÇ AYDA BÝR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATÝK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BÝNLERCE AVUKAT HAKLARI ÝÇÝN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESÝNÝ DUYURMAK ÝÇÝN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENÝZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN ÝLLERÝN CHP ÝL BAÞKANLARI 2024 YILI ÇAY FÝYATI ÝÇÝN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FÝYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBÝL`ÝN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJÝ SANTRALÝ PROJESÝNÝ DURDURUN   09:55   MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR`ÝN MAHALLE MUTFAKLARI ÝLE 2,5 MÝLYON ADET YEMEK YURTTAÞLARA ULAÞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BÝR DE KAÇAK DANIÞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHÝ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERÝLEN KARKAS ETLER VATANDAÞA ULAÞIYOR MU?   09:24   MESKÝ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP ÝSTANBUL ÝL BAÞKANI ÇELÝK, VALÝ GÜL ÝLE `TAKSÝM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜÞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMÝ BAÞLATAN CHP`LÝ TANAL: "SURÝYE`YE ÜCRETSÝZ ELEKTRÝK GÖNDERÝLÝYOR AMA BENÝM VATANDAÞIM MAÐDUR"   16:49   ROMANYALI ÖÐRENCÝLER AKDENÝZ’ÝN ÝLK VE TEK ÖÐRENME MERKEZÝNÝ ZÝYARET ETTÝ   16:33   ÝSÝAS DAVASI DEVAM EDÝYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DÝNLENÝLMESÝNE KARAR VERDÝ   16:33   GAZETECÝLER CEMÝYETÝ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAÞLADI   16:15   EÐÝTÝM SENDÝKALARI MEB`ÝN YENÝ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKÝ GÖSTERDÝ   15:54   TARSUS GASTRONOMÝ MERKEZÝ, ÞEHRÝN GÖZDE MERKEZÝ HALÝNE GELDÝ   15:53   MEB GELECEK EÐÝTÝM-ÖÐRETÝM YILINDAN ÝTÝBAREN KADEMELÝ UYGULANMAYA BAÞLAMAYI PLANDIÐI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`LÝ ADIGÜZEL: “ALÝ ERBAÞ`IN DERHAL GÖREVÝNDEN BÝRAZ ONURU VARSA ÝSTÝFA ETMESÝ LAZIM”   15:13   BELEDÝYE BAÞKANI OLDU, EYLEMÝ BIRAKMADI!  
 
     
   

BAÞKAN SEÇER, MTSO’NUN 138. KURULUÞ YILDÖNÜMÜ BALOSU’NA KATILDI


Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer ve eþi Meral Seçer, MTSO’nun 138. Kuruluþ Yýldönümü Balosu’na katýldý. Mersin’in muazzam zenginliklerle dolu olduðuna dikkat çeken Seçer, “Mersin; Türkiye’nin her köþesinden çocuklarýna çok daha iyi bir gelecek kurma hayaliyle gelenlerin kenti. Mersin bir fýrsatlar kentidir”dedi. MTSO’nun kent ticaretine yön veren önemli bir kurum olduðunu söyleyen Seçer, göreve geldiði 2019 yýlýndan bu yana MTSO ile çok deðerli iþ birlikleri yaptýklarýný hatýrlatarak Büyükþehir Belediyesi olarak yapýlan hizmet ve projelerde MTSO’dan yararlandýklarýný belirtti.

 

Tarih : 17 Aralýk 2023 Pazar 22:11   Okunma : 1998

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer ve eþi Meral Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasý’nýn (MTSO) 138. Kuruluþ Yýldönümü Balosu’na katýldý.

Divan Otel’de düzenlenen baloya; Baþkan Seçer ve Meral Seçer’in yaný sýra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutaný Tuðamiral Murat Fýrat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, MTSO Baþkaný Hakan Sefa Çakýr, MTSO Meclis Baþkaný Hamit Ýzol, kent protokolü, STK temsilcileri ile iþ dünyasý katýldý.

MTSO’nun tanýtým videosunun izlenmesiyle baþlayan program, konuþmalar ile devam etti.

Seçer: “Mersin bir fýrsatlar kenti”

Baloda konuþan Baþkan Vahap Seçer, MTSO’nun kente çok deðerli katkýlar yaptýðýný ifade ederek odanýn kuruluþunun 138. yýldönümünü kutladý. Söz konusu katkýlarýnýn yalnýzca ekonomik olmadýðýný vurgulayan Seçer, “Ýþin sosyolojik boyutu var. Kentin huzuru, birliði ve beraberliðini her zaman kolluk güçleriyle saðlamak mümkün olmaz. Bunlarý kentin ileri gelenleriyle, eli iþ, ekmek tutanlarla, insanlara iþ ve ekmek saðlayanlarla da yapma zorunluluðu var” dedi. Mersin’in muazzam zenginliklerle dolu olduðuna dikkat çeken Seçer, “Mersin; Türkiye’nin her köþesinden; Doðu’sundan Karadeniz’inden, Orta Anadolu’sundan, Ege’sinden ve Trakya’sýndan çocuklarýna çok daha iyi bir gelecek kurma hayaliyle gelenlerin kenti. Mersin bir fýrsatlar kentidir” ifadelerini kullandý.

“MTSO ile önemli iþ birliklerimiz var”

MTSO’nun kuruluþunun Mersin’in tarihi ile örtüþtüðünü dile getiren Seçer, Mersin’in balýkçý kasabasýndan metropol þehrine dönüþmesiyle ilgili tarihsel süreci aktardý. MTSO’nun kent ticaretine yön veren önemli bir kurum olduðunu söyleyen Seçer, göreve geldiði 2019 yýlýndan bu yana MTSO ile çok deðerli iþ birlikleri yaptýklarýný hatýrlattý. Büyükþehir Belediyesi olarak yapýlan hizmet ve projelerde MTSO’dan yararlandýklarýný belirten Seçer, “Ekonomi alanýnda yapacaðýmýz hizmetlerin, yatýrýmlarýn, projelerin nasýl yapýlmasý gerektiði, en iyisinin, en efektifinin hangisi olacaðý konusunda MTSO’dan önemli bilgiler aldýk. Nakliyeciler Sitesi inþaatýna baþlarken de MTSO’dan yararlandýk. Erdemli’de Hal’de meydana gelen sorunlarý çözmek için de Erdemli Ticaret ve Sanayi Odasý’ndan, Anamur’da Hal’in inþaatýna baþlarken oluþan bürokratik sorunlarý aþmak için Anamur Ticaret ve Sanayi Odasý’ndan destek aldýk” dedi.

“Kentleri, iþ birliði ile yönettiðimiz takdirde aþamayacaðýmýz hiçbir engel yoktur”

Birliklerin önemli sonuçlar yarattýðýnýn altýný çizen Seçer, “Tüm sivil toplum kuruluþlarý, meslek odalarý, sendikalar, dernekler, mühendis odalarýnýn her birinin toplumda önemli yeri, katkýsý ve söyleyecek sözü vardýr. Kentleri, onlarla beraber iþ birliði ile yönettiðimiz takdirde de aþamayacaðýmýz hiçbir engel yoktur. 138. yaþ gününüzde bizleri davet ettiðiniz için, sizlerle olmaktan bizler de onur ve þeref duyduk. Tekrar doðum gününüz kutlu olsun” sözlerine yer verdi.

Pehlivan: “Köklü bir geçmiþe sahip MTSO’nun 138. Yýlý kutlu olsun”

MTSO’nun 138. yýldönümünü kutlayan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise konuþmasýnda, “Bütün imkanlar birleþtirildiðinde ve yatýrýmcýnýn cesaretle adým atmasý sayesinde, memleketin kalkýnmasý ve geliþmesi için adým atmasýyla, sanayi, üretim, turizm, tarým, pazarlama ve benzeri alanlarda istihdam oluþturmuþ ve bu sayede bugünlere gelmiþiz” sözlerine yer verdi.

Çakýr: “Mersin’in yarýný bugününden daha parlak olacak”

MTSO Baþkaný Hakan Sefa Çakýr, Mersin’in genç bir kent olmasýna raðmen Türkiye’nin en eski ticaret odalarýndan birine sahip olduðuna dikkat çekti. Mersin’in ekonomik potansiyelinin Türkiye’de öncü olduðunu ve Mersin’den 184 ülkeye ihracat yapýldýðýný kaydeden Çakýr, “Mersin’in yarýný bugününden daha parlak, daha zengin, daha huzurlu ve daha mutlu olacaktýr. Bu anlamda kentimizin bu köklü kurumunu dünden bugüne taþýyan herkese teþekkür ediyoruz” dedi.

Ýzol: “138. yýl kutlamalarýnýn Cumhuriyet’in 100. yýlýna denk gelmesinden dolayý gururluyuz”

MTSO Meclis Baþkaný Hamit Ýzol, odalarýnýn kuruluþunun 138. yýldönümü kutlamalarýnýn Cumhuriyet’in 100. yýl kutlamalarýna denk gelmesinden dolayý gururlu olduklarýný belirtti. Ýzol sözlerinin devamýnda, göreve geldiði günden beri, Mersin’in birliðini saðlamak için bütün kurumlarla iyi iliþkiler geliþtirmeyi amaç edindiklerini söyleyerek, bütün kurumlarla iþ birliði içinde olduklarýný dile getirdi ve kurumlara teþekkür etti.

Dinçer: “Odalarýmýz, Mersin’in geliþimine katký saðlayacak çalýþmalar yapýyor”

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ise MTSO’nun 138. yýlýný kutladýðý konuþmasýnda, Odanýn amaçlarýnýn arasýnda sosyal ve kültürel etkinliklerin yaný sýra ana hedeflerinden birinin Mersin’in geliþmesi için proje üretmek olduðunu da belirterek,“Kýsacasý turizmde, sanayide, eðitimde, ticarette bizim odalarýmýz artýk görevlerinin dýþýnda Mersin’in geliþimine katký saðlamak adýna çalýþmalar yapýyor. Bunlar son derece önemli” ifadelerini kullandý.

Balo; sanatçý Derya Uluð’un konserinin ardýndan sona erdi.

 

 

 

 

 

Paylaþ :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAÞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansý
Abonesidir

 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE HABER ARÞÝVÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm haklarý saklýdýr..! Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA