10 Mayıs 2025 Cumartesi

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

CHP`NİN UZMAN ÇAVUŞLARIN SORUNLARINA İLİŞKİN GRUP ÖNERİSİ TBMM`DE AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ


CHP`nin, uzman çavuşlarda yaşanan peş peşe intiharların nedenlerinin tespiti ve özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla verdiği araştırma önerisi, TBMM`de AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, "Halkımızdan neyi gizliyorsunuz. Suudi Kralı için yas ilan ediyorsunuz, vatan için bayrak için şehit olan 12 vatan evladımız için yas ilan etmiyorsunuz. Görevden el çektirilen İçişleri Bakanı övünüyordu. Hani ülkemizde 77 terörist kalmıştı, hani ayakkabı numaralarını biliyorduk. Asıl ateş, anaların, babaların, evlatların yüreğine düşüyor... Bildirinin ötesine geçme zamanı değil mi? O bildiriye imza atmadık kendi kınama metnimizi yayınladık diye 21 yıldır iktidarda olan siz bugün utanmadan partimizi hedef gösteriyorsunuz. Utanç verici olan 21 yıldır binlerce vatan evladımızın şehit olmasıdır. Mehmetçiğin bile bile ölüme gönderilmesidir" dedi.

 

Tarih : 26 Aralık 2023 Salı 19:55   Okunma : 552

CHP`nin, uzman çavuşlarda yaşanan peş peşe intiharların nedenlerinin tespiti ve özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla verdiği araştırma önerisi, TBMM`de AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, "Halkımızdan neyi gizliyorsunuz. Suudi Kralı için yas ilan ediyorsunuz, vatan için bayrak için şehit olan 12 vatan evladımız için yas ilan etmiyorsunuz. Görevden el çektirilen İçişleri Bakanı övünüyordu. Hani ülkemizde 77 terörist kalmıştı, hani ayakkabı numaralarını biliyorduk. Asıl ateş, anaların, babaların, evlatların yüreğine düşüyor... Bildirinin ötesine geçme zamanı değil mi? O bildiriye imza atmadık kendi kınama metnimizi yayınladık diye 21 yıldır iktidarda olan siz bugün utanmadan partimizi hedef gösteriyorsunuz. Utanç verici olan 21 yıldır binlerce vatan evladımızın şehit olmasıdır. Mehmetçiğin bile bile ölüme gönderilmesidir" dedi.

CHP, uzman çavuşlarda yaşanan peş peşe intihar olaylarının ardındaki gerçeklerin ortaya çıkartılması, sorumluların kanun önünde hesap vermesi, uzman çavuşların özlük haklarının iyileştirilmesi ve arttırılması gereken adımların belirlenmesi amacıyla grup önerisi verdi. Ancak CHP`nin önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

"HALKIMIZDAN NEYİ GİZLİYORSUNUZ"

Grup önerisinin gerekçesini açıklayan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, şunları söyledi:

"Acımız, tarifsiz 24 saat içinde 12 şehit verdik. 12 ana kuzusu 12 vatan evladı hakka yürüdü. Bu kaçıncı şehit. Hava şartlarını bilmiyor muydunuz? Şehit düşen kahraman askerlerimizi 1 metre karın altındaki çadırlarda görünce içimiz bir kez daha yandı. Çok mu gerekliydi, onları pusuya müsait açık arazide korumasız bırakmak. İstihbaratımız, teknolojimiz yok muydu? Teröristlerin üssümüze 20 metreye yaklaşması fark edilmedi. 6 şehit verilirken neden önlem alınmadı, neden 6 şehit daha verdik? Biz bu karanlık noktalar aydınlansın, kapalı oturumda bilgi verilsin istiyoruz. Halkımızdan neyi gizliyorsunuz? Suudi Kralı için yas ilan ediyorsunuz, vatan için bayrak için şehit olan 12 vatan evladımız için yas ilan etmiyorsunuz. Görevden el çektirilen İçişleri Bakanı övünüyordu. Hani ülkemizde 77 terörist kalmıştı, hani ayakkabı numaraları biliyorduk. Asıl ateş, anaların, babaların, evlatların yüreğine düşüyor... Bildirinin ötesine geçme zamanı değil mi? O bildiriye imza atmadık kendi kınama metnimizi yayınladık diye 21 yıldır iktidarda olan siz bugün utanmadan partimizi hedef gösteriyorsunuz. Utanç verici olan 21 yıldır binlerce vatan evladımızın şehit olmasıdır. Mehmetçiğin bile bile ölüme gönderilmesidir."

"UZMAN ÇAVUŞLARIMIZIN EN TEMEL SORUNU KADROYA SAHİP OLMAMALIDIR"

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, grubu adına yaptığı konuymada şunları söyledi:

"Uzman çavuşlarımızın en temel sorunu kadroya sahip olamamalıdır... Bu asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Uzman çavuşlarımızın halen atama yönetmeliği olmadığı için hizmet yıllarının büyük bir bölümünü operasyon bölgelerinde geçiriyor. Böylece bu vatan evlatlarının aile bütünlüğü olumsuz yönde etkileniyor. Bu olumsuz durumun önüne geçmek için mutlaka uzman çavuşlarımıza atama yönetmeliği getirilmeli, görevlendirme süreleri önceden belirlenmelidir."

İYİ Parti Grubu adına konuşan Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz ise şunları ifade etti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri`mizde görev yapan 230 bin uzman çavuşumuz vardır. Türkiye`nin her noktasında vatan savunması görevini yerlerine getiriyorlar. Sözleşmeleri erlerin bu süreci 1986`da 2023` e kadar süren bir dönem fakat bu sözleşme hiçbir zaman yenilenmemiş. Maalesef uzman çavuşlarımızın kıdemli rütbeden sayılmamaları sağlık yönetmeliklerinin olmaması, çalışma yönetmeliklerinin olmaması, nöbet yönetmeliklerinin olmaması, atama yönetmeliklerinin olmaması hukuksal teminatlarının olmaması da önemli. Uzman çavuşlarımız hayattayken ordu evlerine giremiyorlar. Şehit olsa dahi annesi babası eşi evlatları orduevlerine alınmıyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA