28 Ekim 2025 Salı

10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:30   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    19:40   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:20   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:23   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:12   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:47    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:24   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:16   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:03   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR`İN ‘2. MERSİN ULUSLARARASI EDEBİYAT FESTİVALİ` ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından  düzenlenen ‘2. Mersin Uluslararası Edebiyat Festivali`nin ödülleri açıklandı. İçel Sanat Kulübü 2. Rehber Aydın Şiir Ödülü, Mersin Sanat Edebiyat Derneği İlyas Halil Öykü Ödülü, 3. Mersin Roman Ödülü ve Hikayelerle Kuşaktan Kuşağa Mersin olmak üzere 4 kategoride dereceye girmeye hak kazanan eserlerin sahiplerine ödülleri, 8 Ocak`ta takdim edilecek.

 

Tarih : 6 Ocak 2024 Cumartesi 09:46   Okunma : 247

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından  düzenlenen ‘2. Mersin Uluslararası Edebiyat Festivali`nin ödülleri açıklandı. İçel Sanat Kulübü 2. Rehber Aydın Şiir Ödülü, Mersin Sanat Edebiyat Derneği İlyas Halil Öykü Ödülü, 3. Mersin Roman Ödülü ve Hikayelerle Kuşaktan Kuşağa Mersin olmak üzere 4 kategoride dereceye girmeye hak kazanan eserlerin sahiplerine ödülleri, 8 Ocak`ta takdim edilecek.

İçel Sanat Kulübü 2. Rehber Aydın Şiir Ödülü seçici kurulu Prof. Dr. Faik Kanatlı, Aydan Yalçın, Nalan Çelik, Erdal Dalgıç ve Baha Sadık Akıner`den oluştu. 52 kişinin şiirleriyle katıldığı yarışmada; İzmir`den Ersan Kaan Erçelik birincilik ödülüne layık görülürken, Samsun`dan Fatih Öğüt ise ikinci seçildi. Mersin Sanat Edebiyat Derneği İlyas Halil Öykü Ödülü seçici kurulu üyeleri, Nursel Duruel, Ali F. Bilir, Gülseren Engin Ünsün, Orhan Özdemir ve Remzi Karabulut`un öykü dosyaları arasında yaptığı değerlendirme sonucunda gazeteci-yazar Abidin Yağmur`un öykü dosyasını birinciliğe değer bulunurken, Eskişehir`den Engin Kükrer ikinci, Samsun`dan Dilek Ekici ise üçüncülüğe layık görüldü. 3. Mersin Roman Ödülü seçici kurulu Barış İnce, Jale Sancak, Turan Ali Çağlar, Öner Yağcı ve Hisayet Karakuş Trabzon`dan yarışmaya katılan Yaşar Bedri Özdemir`i birinciliğe layık gördü. Son olarak liseli öğrenciler arasında yapılan Hikayelerle Kuşaktan Kuşağa Mersin yarışmasında seçici kurul olan Fatma Saadet Bilir, Rüştü Aydın ve Mehmet Ali Elçin; lise öğrencisi Zeynep Bilge Yılmaz`ın eserini birinci seçti.

Dereceye giren eserlerin sahipleri ödüllerini, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı`nda 8 Ocak`ta düzenlenecek törenle alacaklar.

ÖZDÜLGER: “SANATIN, SANATÇININ HER ZAMAN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yeni yılın ilk günlerinde edebiyat için bir araya gelmiş olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, “Sanat bizim vazgeçilmezimiz. Sanatın en önemli dinamiklerinden, en önemli disiplinlerinden bir tanesi olan edebiyatla da bir araya gelmiş bulunmanın ayrı coşkusu ve heyecanını duyuyorum” diye konuştu.

11-12-13-14 Ocak günlerinde düzenlenecek 2. Uluslararası Mersin Edebiyat Festivali`nde edebiyatseverlerle bir arada olacaklarını hatırlatan Özdülger, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın, sanatçının her zaman yanında ve destekçisi olacağımızın sözünü vermiştik. Yaptığımız çalışmalarımızda hep bu doğrultuda ilerliyor. Sivil toplum kuruluşlarıyla eş zamanlı ve paydaş olarak bir bütün halinde bu çalışmaları yapıyor olmanın ayrı mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek, ödüle layık görülen herkesi tebrik etti.

İSK BAŞKANI ALKAR, DERECEYE GİRENLERİ TEBRİK ETTİ

Büyükşehir Belediyesi`nin önemli bir projeye imza attığını kaydeden İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar, “2. Uluslararası Edebiyat Festivali`ni hep birlikte yaşayacağız, Mersin olarak. İçel Sanat Kulübü ailesi olarak yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte bu festivalin içerisinde olmak ve paydaşı olmak bizler için onur vericidir” sözlerine yer vererek, dereceye girenleri tebrik etti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA