26 Ağustos 2025 Salı

16:11   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:51   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR 3. ÜRETMEZSEK TÜKENİRİZ TARIM KONFERANSINA HAZIR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi işbirliğinde; ‘Üretmezsek Tükeniriz’ başlığıyla ‘Küresel İklim Değişikliği Sürecinde Tarımsal Planlama Konferansı’nın bu yıl 3.’sü yapılacak. Üretici ve mühendisi alanında uzman konuklarla bir araya getirecek olan konferans; 27 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’da Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

 

Tarih : 25 Ocak 2024 Perşembe 10:34   Okunma : 642

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi işbirliğinde; ‘Üretmezsek Tükeniriz’ başlığıyla ‘Küresel İklim Değişikliği Sürecinde Tarımsal Planlama Konferansı’nın bu yıl 3.’sü yapılacak.

Küresel ısınmadan en çok etkilenen iller arasında olan tarım kenti Mersin için alınacak önlemlerin ve yapılacak projelerin konuşulacağı konferansa; alanında uzman, birbirinden değerli konuşmacılar katılacak. Üretici ve mühendisi, alanında uzman konuklarla bir araya getirecek olan konferans; 27 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’da Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

 

ŞAHUTOĞLU: “ÜRETİCİLERİN KAFALARINDAKİ SORU İŞARETLERİNİ GİDERİLEBİLECEĞİ BİR KONFERANS OLACAK”

İklim değişikliğinin son 30 yılda yaşamın her alanını olumsuz etkilediğini söyleyen Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, bu olumsuz etkiden en büyük zararı tarımın aldığının altını çizdi. Yaşanılan iklim değişikliğinin bitkilerin gelişiminden verimliliğine kadar her konuda olumsuz etkilerini gözlemlediklerini kaydeden Şahutoğlu, “Bizlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu iklim değişikliğinin yaratmış olduğu etkileri göz önünde bulundurarak projeler geliştirdik. Tarımın yoğun yapıldığı ilimizde bizler bölgeye uygun iklim şartlarına uygun fide, fidan desteklerinde bulunduk. Konar-göçer olarak hayatını idame ettiren vatandaşlarımıza güneş paneli desteklerinde bulunduk. Sulama noktasında suyun etkin ve verimli kullanılması amacıyla kooperatiflerimize sulama boruları desteklerini gerçekleştirmiştik.” sözlerine yer verdi.

Yapılan desteklere ek olarak konferans ile tarımsal planlamanın ne kadar önemli olduğunu üreticiyle de paylaşma şansı yakalayacaklarını kaydeden Şahutoğlu, “Burada konusunda uzman, gerçekten bu işle ilgilenen üreticilerimizin bu bilgilerden faydalanabileceği, aynı zamanda da özgürce soru sorabileceği, kafalarındaki soru işaretlerini giderilebileceği bir konferans olacak. Tüm çiftçilerimizi bu konferansa katılım sağlamalarını, aynı zamanda akıllarda kalan soruları sormalarını, aynı zamanda da tarımın bu iklim değişikliği sürecinde doğru bir planlamayla tekrardan hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz. Burada tarımın tüm paydaşlarının bu değerli konferansa konusunda uzman kişilerin vereceği bilgilerin ışığında beraber toplanmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

 

BUCUGE: “ÇİFTÇİLER VE MÜHENDİSLERİ KONUNUN PROFESYONELLERİYLE BULUŞTURUYORUZ”

Çiftçileri ve mühendisleri konunun profesyonelleri ile bir araya getireceklerini kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bucuge, “Küresel iklim değişikliğinin kendini son derece hissettirdiği günümüzde konunun çok önem arz ettiğini düşündük. Çünkü tarım ekonomisine negatif etkileri var. Bunun dış ticaret açığına bile negatif etkisi var. Ondan dolayı bir planlama gerekiyor. Artık bir şeyler gecikmeden ön alınması gerekiyor. Biz de Mersin’de bu konunun paydaşları olarak ortaklıklarımızla konuyu irdeleyip dosya haline getirip bakanlığa da iletme arzusundayız.” diyerek, destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti.

İklim değişikliğinin çiftçileri etkilediğini kaydeden Bucuge, “Çiçek açmasından hasat döneminin gecikmesine, bu konularla ilgili dolu yağmasından hortumlara, az yağmur yağması veya az kar yağmasından dolayı susuzluğa negatif etkilerini üretici görmeye başladı. Bunlar kalite sorunu yaşatmaya başladı. Rekolte sorunu yaratmaya başladı. Önder çiftçilerimizin, ziraat mühendislerimizin ihracatçılarımızın artı üniversitemizdeki bilim insanlarının mutlaka bu konferansa katılmalarını şiddetle tavsiye ediyorum.” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA