4 Mayıs 2025 Pazar

01:36   BAŞAKŞEHIR, HATAYSPOR`U 4-2 MAĞLUP ETTI   01:35   MSB: IRAK`ıN KUZEYINDE PENÇE OPERASYONU BÖLGESINDE YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ ÖNDER ÖZEN ŞEHIT OLDU   01:16   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... İMAMOĞLU: ANADOLU KADıNıNıN MERHAMETINE, AKLıNA, BILGELIĞINE BAK; BU AKLA, BU BILGELIĞE YENILECEKSIN     01:02   GALATASARAY KONUK ETTIĞI SIVASSPOR`U 4-1 MAĞLUP ETTI   22:45   YURTTAŞLAR VE SIYASILER SıRRı SÜREYYA ÖNDER IÇIN TAZIYE SıRASıNA GIRDI   21:03   ÖZGÜR ÖZEL, KONYA MITINGI SONRASı ŞEREFLIKOÇHISAR`DA   21:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI… HEMŞEHRILERI ADıYAMANLıLAR: “SANKI BABAMıZı KAYBETTIK, YETIM KALDıK”   20:48   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ABDULLAH ÖCALAN: "GERÇEK BIR BARıŞ KIMLIĞI VE BARıŞ KÜLTÜRÜYDÜ"   20:09   CHP`NIN KONYA MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU. GÖRÜLMEMIŞ KALABALıK MEYDANı DOLDURDU, "HAK, HUKUK, ADALET" SLOGANı ATTı   19:57   ALANYASPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 1-1 BERABERE KALDı   19:56   RIZESPOR KONUK ETTIĞI GAZIANTEP FK`Yı 2-0 MAĞLUP ETTI   18:30   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ERKAN BAŞ: "BARıŞ, UĞRUNA ONU DAHI TOPRAĞA VERDIĞIMIZ BÜYÜK, ANLAMLı VE ZORUNLU BIR IHTIYAÇ, BIR BORÇ, BIR GÖREVDIR ARTıK"   18:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI... MERAL DANıŞ BEŞTAŞ: "KUŞAKLAR BOYUNCA ADıN BARıŞLA ANıLACAK"   17:29   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI… KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "ALLAH`TAN RAHMET, ACıLı AILESINE, DEM PARTI CAMIASıNA VE BÜTÜN SEVENLERINE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   17:21   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: "SANA SÖZÜMÜZ OLSUN YOLDAŞıM, BU KADIM TOPRAKLAR MUTLAKA BARıŞLA BULUŞACAK"   17:19   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... TUNCER BAKıRHAN: "SANA SÖZ, BU ÜLKEYE BARıŞ GELECEK"   17:17   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI... DEVLET BAHÇELI: "AYRı DÜNYA GÖRÜŞLERINE SAHIP OLSAK BILE AYNı ÜLKENIN BARıŞ VE HUZUR DOLU GELECEĞINE KILITLENMIŞTIK"   17:16   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ALI MAHIR BAŞARıR: "ONU, VICDANıN SESI OLUŞU, TEBESSÜM ETTIREN MIZAHı, YÜREKLERE DOKUNUŞU VE BARıŞ IÇIN YORULMADAN VERDIĞI MÜCADELEYLE HATıRLAYACAĞıZ"   17:06   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL: ÖMRÜNÜ DEMOKRASI VE BARıŞ MÜCADELESINE VERDI, DERIN ÜZÜNTÜ DUYDUM   17:04   ERDOĞAN, KKTC`DE YENI CUMHURBAŞKANLıĞı KÜLLIYESI`NIN AÇıLıŞıNı YAPTı: “BU YERLEŞKE, KıBRıS TÜRK HALKıNıN KARARLıLıĞıNıN SEMBOLÜDÜR”  
 
     
   

İLAY AKSOY: “İTALYA BAŞBAKANI MELONI, ÜLKESİNE GİREN KAÇAK AFRIKALILARI TÜRKİYE`YE GÖNDERMEK İSTİYOR”


Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni`nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`la yaptığı görüşmeye ilişkin, “İtalya`nın iflas etmemesi ve yeraltı örgütlerinin yabancıları kullanarak yeniden devlete karşı bir güç oluşturmaması için Meloni, ülkesine giren kaçak Afrikalıları Türkiye`ye göndermek istiyor” dedi.

 

Tarih : 25 Ocak 2024 Perşembe 13:03   Okunma : 325

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni`nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`la yaptığı görüşmeye ilişkin, “İtalya`nın iflas etmemesi ve yeraltı örgütlerinin yabancıları kullanarak yeniden devlete karşı bir güç oluşturmaması için Meloni, ülkesine giren kaçak Afrikalıları Türkiye`ye göndermek istiyor” dedi. 

İtalya Başbakanı Meloni`nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul`da yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlenmedi. İki taraftan da görüşmenin içeriğiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken İtalya`nın sağ koalisyon hükümetine yakın Il Giornale gazetesi, hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, “Libyalı kaçakçıların durdurulması için Türkiye ile anlaşma” başlığını kullandı. 

Türkiye tarafında ise görüşmenin içeriğini gazeteciler değil, Meloni`ye İstanbul gezisi sırasında eşlik etmekle görevlendirilen tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı açıkladı. Gezi sonrası Habertürk`te Mehmet Akif Ersoy`un sorularını yanıtlayan Ortaylı, İtalya`nın Türkiye`ye göçmen göndermek istediğini ifade etti. Ortaylı, şunları söyledi: 

“Çok önemli bir tezleri var. Afrikalı göçmenler, İtalya`dan bize gelecekmiş. İtalya`nın yabancıyı kaldıracak bir yapısı yok. Ne mekanı yeter ne hizmetleri yeter, o çok açık.  

Çiğ et yiyen, affedersiniz sokaklarda işeyerek gezen, yatan, çıplak gezen Afrikalı bir kesim var, İnşallah onları göndermezler.” 

İTALYA İFLAS ETMESİN DİYE…” 

DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Ortaylı`nın “çok önemli” dediği tezleri sosyal medya hesabında değerlendirdi ve “İtalya`nın iflas etmemesi ve yeraltı örgütlerinin yabancıları kullanarak yeniden devlete karşı bir güç oluşturmaması için Meloni, ülkesine giren kaçak Afrikalıları Türkiye`ye göndermek istiyor” dedi.  

Aksoy, paylaşımında şunları kaydetti: 
 
“İtalya, ekonomik iflasın ve mafyanın yeniden paralel bir güç oluşturmasının eşiğinde. İtalya`nın nüfusu yaklaşık 59 milyon. İtalya`nın doğum oranı 1,24 (ülkenin demografisinin değişmemesi ve yerel halkın kendini var etmeye devam etmesi gereken 2,1`in çok altında) 2022 yılında 400 binin altında doğum gerçekleşmiş. Nüfusun yüzde 24`ü 65 yaş üstü.  Bir çocuğun 18 yaşına kadar aile başına ortalama maliyeti 175 bin euro. Derin ekonomik kriz nedeniyle çocuk yapmak artık lüks sayılmaya başladı. Nüfusun azalması, özellikle tarımda, işçi bulmakta ve en önemlisi tüketimde keskin düşüş oluşturdu. İtalya`nın borcu, yani gayri safi yurtiçi hasıla oranı şu anda yüzde 330 civarında seyrediyor ve gelişmiş dünyadaki en yüksek oranlar arasında yer alıyor.  Bu devasa borç yükü, İtalya`nın ekonomik büyümesi üzerinde önemli bir kısıtlama ve sürekli bir kırılganlık kaynağıdır. Ekonomideki ters büyüme, yeni doğanların ve emeklilerin finanse edilmesi gerek sağlık gerek eğitim açısından zorlaştırıyor. Ülkeyi finanse etmek, tamamen genç çalışan kesime düşüyor. Aynı zamanda İtalya`nın sanayileşmesi, ekonomik kalkınma ve iş imkanlarının kuzeyde bulundurması, ülkede yaşam ve iş imkanı konusunda eşitsizlik yarattı. Kısıtlı iş imkanı nedeniyle çok büyük oranda eğitimli genç, ülkeden ayrılıp başka ülkelerde geleceğini kuruyor. 2012 yılından itibaren İtalya`nın çalışan iş gücü, bakması gereken insan sayısının çok altında kaldı. Nüfusun azalması ülkeyi adeta krize sürükledi. Durum o kadar ciddi ki Avrupa Merkez Bankası, İtalya`nın borçlarını geri ödeme kapasitesinin mevcut durumda olmadığını açıkladı. Meloni öncesi hükümetin iş gücüne çözüm bulmak amacıyla yabancılara yönelmesi, ülkede derin sosyolojik kriz yarattı. Toplumun büyük bir kısmı, bu kadar yabancının fayda sağlamadığı, İtalyan kimliğini ve ulusal güvenliği ortadan kaldırdığı gerekçesiyle milliyetçi sağ partiyi iktidar yaptı. Sadece 2022 yılında 85 bin yetişkin (ağırlıklı erkek) ve 10 bin sahipsiz çocuk, kaçak olarak ülkeye girdi. Günde nerdeyse 5 bin kişi, 1912-1947 yılları arasında sömürgesi olan Libya`dan ve diğer Afrika ülkelerinden İtalya`nın güney sınırına geliyor. Mevcut durumda 207 bin iltica başvurusuna izin verildi, ancak onun da sadece yüzde 65`i kabul gördü. Gerisi, ülkeye uygun görülmediği için sınır dışı edilecek. Ek olarak, İtalyan mafyası gelen kayıtsız yabancılardan faydalanmaya başladı. İş o kadar ciddi boyutta geldi ki özellikle güneyde yüksek işsizlik bu örgütleri güçlendirdi ve hükümette karşı güç oluşturdu. İşte özet olarak İtalya`nın iflas etmemesi ve yeraltı örgütlerinin yabancıları kullanarak yeniden devlete karşı bir güç oluşturmaması için Meloni, ülkesine giren kaçak Afrikalıları Türkiye`ye göndermek istiyor.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA