2 Mayıs 2025 Cuma

15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”   14:41   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: ``ÜLKEMIZ ARTıK AKP IKTIDARı TARAFıNDAN YÖNETILEMIYOR, HALK BUNU GÖRDÜ``   14:39   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI" YARıN KONYA`DA... PARTI MECLISI ÜYESI GÖRGÖZ: KONYA CUMHURIYET`IN KALESI OLMAYA HAZıR   14:38   BASıN KONSEYI, DÜNYA 2025 BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ NEDENIYLE TÖREN DÜZENLEDI   14:38   CHP`LI ÇAKıR, MERSIN DAVULTEPE`DE 25 YıLLıK NARENCIYE AĞAÇLARıNıN KESILMESINE TEPKI GÖSTERDI   14:29   KARTALKAYA YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU... BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN SUNUM YAPACAK   14:24   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: "YOZGAT`TA NASıL ŞOK YAŞADıLARSA, AYNı ŞOKU KONYA`DA DA YAŞAYACAKLAR"   14:15   MILLI YOL PARTISI GENEL BAŞKANı ÇAYıR`DAN "TELEF" TEPKISI: "BU SÖZ SIYASI TARIHIMIZDE BIR YÜZ KARASı OLARAK KALACAKTıR"   14:07   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... CHP KONYA İL BAŞKANı YAMAN: "İKTIDARı KONYA`DAN GETIRECEĞIZ"   13:37   CHP`LI ÇAKıRÖZER, NISAN AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı: "GAZETECILER 257 KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı, 61`I GÖZALTıNA ALıNDı, 25`I TUTUKLANDı"   13:31   ARTVINLI EMEKLI: "DOMATESIN KILOSU 100 LIRA... EMEKLI MAAŞıYLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEĞIL"   13:13   CHP`LI DEMIR`DEN IŞÇILERIN MAZERET IZNI HAKKıNıN MEMURLAR ILE EŞITLENMESINE ILIŞKIN KANUN TEKLIFI   13:06   RTÜK ÜYESI KESER`DEN RTÜK`E "GÜNDEM DıŞı RAPOR" TEPKISI: "GEREKLI HAZıRLıK SÜRECI OLANAĞı TANıNMAYAN BIR ORTAMDA, NITELIKLI MÜZAKERE YAPıLMASı MÜMKÜN DEĞILDIR"   12:53   NARIN GÜRAN CINAYETI IKINCI DAVASı… DURUŞMA 30 MAYıS`A ERTELENDI   12:51   GELECEK PARTISI GENEL BAŞKANı DAVUTOĞLU: "KKTC`YI MAFYA, KUMAR VE FUHUŞ CENNETINE ÇEVIRENLER YÜCE DIVAN`DA YARGıLANMALı”   12:49   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABOĞLU`NDAN SILIVRI ZIYARETI: “AVUKATLAR, SEÇILMIŞLER, KAMU YÖNETICILERI HAKSıZ BIÇIMDE ÖZGÜRLÜKLERINDEN ALıKONULUYOR”   12:44   TOKİ`NIN KKTC`DE INŞA ETTIĞI KÜLLIYE`NIN AÇıLıŞıNı CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN YAPACAK   12:33   CHP`LI SARıBAL: "SARAY IKTIDARı HAYVANCıLıĞı BITIRMEYE YEMINLI. 12 MILYAR DOLAR ÖDENDI, YETMEDI"   12:29   BABACAN: KANAL İSTANBUL YAPıLıRSA, BIR DEPREMDE BIR SAVAŞTA İSTANBUL`DAN TAHLIYE NASıL OLACAK?"   12:16   KKTC`DE ÖLDÜRÜLEN IŞ INSANı HALIL FALYALı`NıN ESKI MUHASEBECISI CEMIL ÖNAL HOLLANDA`DA ÖLDÜRÜLDÜ, POLIS SALDıRGANıN EŞKALINI PAYLAŞTı  
 
     
   

USTA GAZETECİLER ALİ EKBER YILDIRIM VE İRFAN DONAT, MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘MERCAN 100. YIL İKLİM VE ÇEVRE BİLİM MERKEZİ’Nİ GEZDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşları arasında yer aldığı ve ‘Üretmezsek Tükeniriz’ başlığıyla bu yıl 3.’sü yapılan ‘Küresel İklim Değişikliği Sürecinde Tarımsal Planlama Konferansı’için kente gelen gazeteciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni ziyaret ettiler. Usta gazeteciler Ali Ekber Yıldırım ve İrfan Donat, Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni çok beğenerek tam not verdiler. Usta kalemler; Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere ve çocuklara armağan edilen bu merkezin, hem gençler hem de toplumun her kesimi için çok önemli bir merkez olduğunu ifade ettiler. Merkezden çok etkilendiklerini de dile getiren Yıldırım ve Donat, böyle merkezlerin ülkenin ve dünyanın geleceği açısından çok önemli olduğunun da altını çizdi.

 

Tarih : 29 Ocak 2024 Pazartesi 11:52   Okunma : 682

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşları arasında yer aldığı ve ‘Üretmezsek Tükeniriz’ başlığıyla bu yıl 3.’sü yapılan ‘Küresel İklim Değişikliği Sürecinde Tarımsal Planlama Konferansı’için kente gelen gazeteciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni ziyaret ettiler.  Usta gazeteciler Ali Ekber Yıldırım ve İrfan Donat, Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni çok beğenerek tam not verdiler.

 

Usta kalemlerden, ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ne tam not

Gazeteciler Ali Ekber yıldırı ve İrfan Donat’a merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Dr. Kemal Zorlu anlattı ve Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi hakkında bilgiler verdi. Misafirlere ayrıca; Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge eşlik etti.

İklim ve çevre temasıyla çocuklara çevre konusunda bilinç kazandırılması hedeflenen merkezi alanında uzman isimler keyifle gezdi. Usta gazeteciler Ali Ekber yıldırı ve İrfan Donat; Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere ve çocuklara armağan edilen bu merkezin, hem gençler hem de toplumun her kesimi için çok önemli bir merkez olduğunu ifade ettiler. Merkezden çok etkilendiklerini de dile getiren usta gazeteciler, böyle merkezlerin ülkenin ve dünyanın geleceği açısından çok önemli olduğunun da altını çizdiler. Yıldırım ve Donat; gösteriler, gözlemevi seansları, iklim ve çevre sergileri ile Mersin ve çevre illerdeki çocuk ve gençlerin ziyaretine açık olan bilim merkezine, şehir içi ve şehir dışından tüm misafirleri de davet ederek, bu deneyimi yaşamalarını önerdiler.

 

YILDIRIM: “HEM GENÇLER İÇİN HEM DE TOPLUMUN HER KESİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ”

Ali Ekber Yıldırım, iklim, bilim ve çevre kavramlarının yan yana gelmesinin öneminden söz ederek, “Gerçekten Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde hem gençler için hem toplumun her kesimi için çok önemli bir merkez olduğunu görüyorum. Ben açıkçası gezerken çok etkilendim. Buradan çok şey öğreneceğiz. Özellikle okul çağındaki öğrencilere bilim, çevre ve iklim kavramlarını anlatmamız, onların bunları konuşuyor olması bile ülkenin ve dünyanın geleceği açısından çok önemli” dedi.

Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin okullarla işbirliği yapmasının da değerli olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, “Aslında Türkiye’nin birçok yerinde bilim merkezleri var ama bu ‘iklim’odaklı olması ile günü ve çağı yakaladığını da gösteriyor. Bilimden vazgeçmediğimiz sürece Türkiye’nin geleceğinden her zaman umutlu olabiliriz. Başkan Vahap Seçer’itebrik ediyorum” diye konuştu.

 

DONAT: “BU ŞEHRE YOLU DÜŞENLERİN MUTLAKA UĞRAMASI GEREKEN BİR MERKEZ”

İrfan Donat,‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nden çok etkilendiğini ifade ederek, “Her yaş grubu içinburada gelip, gezip öğrenecek çok şey var ama özellikle çocuklar için bence çok güzel bir yer burası. Benim de 5 yaşında oğlum var. Mersin’e ilk ziyaretimde onlarla beraber buraya tekrar geleceğim. Çünkü dünyanın oluşumundan, bugünkü iklim değişikliği meselesi, atık, enerji gibi birçok kavramı yerinde görüp, deneyimleyip, çocukların aslında ufuklarını açacak bir yer. Yapanların emeğine sağlık. Çok da güzel bir yer olmuş” dedi.

Donat, farklı illerde buna benzer merkezlerin olduğunu ancak, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin son yapılan ve yeni teknolojinin de yer aldığı bir merkez olduğu için çocukların birçok bilgiyi burada deneyimleme fırsatına erişebileceğinden söz etti. Donat, “En azından kendi adıma ben onu gördüm. Bu şehirde yaşayanların zaten gelmesi gereken bir yer ama bu şehre yolu düşenlerin de mutlaka uğraması gereken bir yer diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Ali Ekber Yıldırım, İrfan Donat

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA