19 Haziran 2025 Perşembe

10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU   
 
     
   

VAHAP SEÇER, EMITT`E KATILDI: “BAKANLIĞIN TURİZM KONUSUNDA MERSİN ÜZERİNDE BİR ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKİYOR” 


27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar`ına (EMITT) katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin aslında turizm kenti olmaya aday bir kent. Turizm kenti diyemiyorsunuz çünkü kapasiteniz, altyapınız, imkanlarınız şu anda Mersin`in turizm kenti hüviyetini kazanmasına imkan kılacak yapıda değil. Dolayısıyla bu realiteyi görüp bunun üzerinden özellikle merkezi yönetimin yani Türkiye`deki turizm ile ilgili makro çalışmaları, projeleri yapan bakanlığın Mersin üzerinde bir çalışma yapması gerekiyor” diye konuştu.  

 

Tarih : 8 Şubat 2024 Perşembe 09:09   Okunma : 486

27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar`ına (EMITT) katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin aslında turizm kenti olmaya aday bir kent. Turizm kenti diyemiyorsunuz çünkü kapasiteniz, altyapınız, imkanlarınız şu anda Mersin`in turizm kenti hüviyetini kazanmasına imkan kılacak yapıda değil. Dolayısıyla bu realiteyi görüp bunun üzerinden özellikle merkezi yönetimin yani Türkiye`deki turizm ile ilgili makro çalışmaları, projeleri yapan bakanlığın Mersin üzerinde bir çalışma yapması gerekiyor” diye konuştu.  

Avrupa`nın en büyük turizm fuarlarından olan EMITT, 27. kez turizm profesyonellerini bir araya getirdi. 6 Şubat`ta kapılarını açan ve 9 Şubat`a (yarın) kadar devam edecek olan fuarda, farklı ülkelerden gelen temsilciler, belediyeler, turizm sektörünün önde gelen firmaları ve iş geliştirme uzmanları stantların başında katılımcıları bekliyor.

Başkan Seçer de 27`nci kez İstanbul`da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar`ına katılarak, Mersin standını inceledi. Kentin turizm alanında hak ettiği yerlerde olabilmesi için sadece turizm firmaları ve yerel yönetimlerin değil, merkezi hükümetin de bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini belirten Seçer, kente yapılacak ve kentin gelişimine katkı sunacak her türlü yatırım ve projenin destekçisi olacaklarının altını çizdi.

Mersin`in markalaşması ve bilinirliğinin artması için gerçekleştirdikleri çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Seçer, şöyle konuştu:

“BAKANLIĞIN MERSİN ÜZERİNDE BİR ÇALIŞMA YAPMASI GEREKİYOR”

“Bütün amacımız; Mersin`in tanıtımını, daha çok konuşulmasını sağlamak ve Mersin`e insanların gelmesini gerektiren gerekçeleri yaratmak. Bir tarafta Akdeniz sahilleri, diğer tarafta Toroslar, Karboğazı var. Kayak yapabilirsiniz, Kızkalesi`nde denize girebilirsiniz, muazzam imkanlar sunuyor. Ama bu konuda ciddi desteklerin olması lazım. Burada dijital ortamda Mersin`in tarihi, turistik, kültürel yerleri tanıtılıyor. Bu açıdan Mersin`e gitmeden Mersin burada ziyaret edilmiş oluyor. Bu çalışma bir önceki VR Mersin`in yerine yapıldı, ona ikame oldu. Ben de az önce izledim, çok da beğenimi kazandı. Mersin aslında turizm kenti olmaya aday bir kent. Turizm kenti diyemiyorsunuz çünkü kapasiteniz, altyapınız, imkanlarınız şu anda Mersin`in turizm kenti hüviyetini kazanmasına imkan kılacak yapıda değil. Dolayısıyla bu realiteyi görüp bunun üzerinden özellikle merkezi yönetimin yani Türkiye`deki turizm ile ilgili makro çalışmaları, projeleri yapan bakanlığın Mersin üzerinde bir çalışma yapması gerekiyor. 15 yıl önce sahil bandı projemiz vardı. O dönemde tahsisler yapıldı, bir kısmının inşaatı altyapısı başlar gibi oldu. Sonra akamete uğradı, durdu. Şu anda da böyle bir çalışma unutuldu gitti. Şimdi yine yeni turistik yatırımlar gerekiyor ve bizim bölgemizde turizm bölgeleri var. Belirlenmiş turizm bölgelerinde, bölgenin kendi özelliğine, niteliğine göre yatırımlar bekliyoruz. Belediye olarak bu konuda destekleyici rol oynayabiliriz. Böyle bir yatırım varsa buna destek verir, önünü açarız. Görev alanımıza düşen yatırımları yaparız. Onları bu yönde destekleyebiliriz.” 

Mersin standının fuarda dikkat çektiğini ve çok sevildiğini söyleyen Seçer, şöyle devam etti:

“‘DESTİNASYONLAR DALINDA EN İYİ TANITIM ÖDÜLÜ`NÜ ALDIK”

“Son derece güzel, insanların ilgiyle gelip Mersin`e yönelik çalışmaları, tanıtımları izleyebileceği bir ortam hazırladık. Herhalde bu fuarın en güzel stantlarından biri de Mersin standı. Daha önceki yıllarda da çalışmalarımız hep ödül almıştı, bu sene de ‘Destinasyonlar Dalında En İyi Tanıtım Ödülü`nü aldık. Bütün amacımız; Mersin`in tanıtımını, daha çok konuşulmasını sağlamak ve Mersin`e insanların gelmesini gerektiren gerekçeleri yaratmak, kentin gastronomisi, doğası, tarihi yerleri, St. Paul, Eshabı Keyf, Danyal Peygamber Kabri gibi unsurları ortaya çıkarıp tanıtmak istiyoruz. Mersin adına güzel bir çalışma olmasını umut ediyorum. Mersin`in tanıtılması adına verilen emek boşa gitmeyecek. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Mersin`in son yıllarda festival, maraton, organizasyon gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını ve kültür turizmi açısından oldukça ilerleme kaydettiğini belirten Seçer, şunları aktardı:

“Bu çok önemsediğimiz bir konu. Mersin`i tanıtan en önemli hamlelerden ve emeklerden bir tanesi de bu. Festivaller sadece festival olsun diye yapılmamalı, içi dolu dolu olmalı, insanları getirebilmeli. 2`nci yaptığımız Uluslararası Tarsus Festivali bu açıdan çok önemsenecek, dikkatle takip edilmesi gereken bir festivaldi. Dolu dolu geçti. 3`üncüsü ise kazandığımız deneyimle çok daha güzel olacak. Çok daha fazla insan gelsin, 10 bin yıllık geçmişi ve muazzam bir birikimi olan, medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent olan Tarsus`un tanınması, tanıtılması, gelişmesi ve kalkınmasına çok önemli katkı sunacağını düşünüyorum. İnsanları bir araya getirerek aslında toplumda iletişimi sağlıyorsunuz. Bir anlamda huzuru sağlıyorsunuz. Bunlar da son derece önemli. Sadece Uluslararası Tarsus Festivali değil, yaptığımız spor etkinlikleri ve maratonlar da, Tour of Mersin, Kilikya Ultra Maratonu, ProBeach Plaj Voleybolu ve bunun gibi birçok etkinlik Mersin`e yakışıyor. Bunun da sayısını artırmak istiyoruz.”

CEZERYE VE LİMON İKRAMI 

Fuarda yerli ve yabancı binlerce katılımcının ilgi odağı olan Mersin Büyükşehir standı ise özellikle Mersin Turizm Haritası uygulamasıyla beğeni topladı. Standa kurulan uygulama ile Mersin`in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini bir harita yardımıyla keşfeden katılımcılar, Mersin turu yaptı. Stantta ziyaretçilere verilen tanıtıcı broşür ve haritaların yanı sıra Mersin`e özgü cezerye ve limon ikramı da yapıldı. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA