27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

SANAYİCİLERDEN SERDAR SOYDAN’A TAM DESTEK “SİZE GÜVENİYORUZ”


Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni (MTOSB) ziyaret eden Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, bölgedeki sanayiciler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, “Beklediğimiz kişi sizsiniz. İnanıyor ve güveniyoruz” dedi. Soydan ise “Gece gündüz yorulmadan emrinizdeyiz. Çünkü bu coğrafyaya sözümüz var” diye konuştu.

 

Tarih : 9 Şubat 2024 Cuma 22:50   Okunma : 1376

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, MTOSB’yi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette Soydan’a, Toroslar Belediye Başkan Adayı Dr. Ali Öz de eşlik etti.  Serdar Soydan, önce MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ile bir araya gelerek bölgenin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ardından MTOSB Konferans Salonu’nda çok sayıda iş insanı ile görüş alışverişinde bulundu. İş dünyasının sorun, talep ve önerilerini de dikkatle dinleyen Soydan notlarını aldıktan sonra göreve gelmesi halinde çözüm noktasında çalışmaların hız kazanacağı sözünü verdi. 

“43 YILDIR D-400 DEĞİŞMEDİ”

İlk olarak söz alan MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, “Mersin’in en büyük gerçeği, ekonominin kalbi olan Organize Sanayi Bölgesi’dir. Mersin’e para yağdırıyoruz. İstihdam sağlıyoruz. İş, aş veriyoruz. Ben 43 yıllık meslek hayatımı limandan bu yana geçirdim. Çilek Mahallesi’nde kaldım. 43 yıldan beri D-400 aynı yol. Artık kitlenmiş bir vaziyette. Kreşimize sadece çocukları teslim ederlerse bakıyoruz. Ulaşım başlatmadık. Ben bu trafiğe o bebeleri getirmek istemiyorum. Bu yolda o çocukların zaman geçirmesini de istemiyorum. Alternatif istiyoruz” diye konuştu.

“SANAYİCİLERİ KAYBETMEMEK LAZIM”

Mersin’in batıya doğru büyüdüğünü ve bu durumun haksızlık olduğunu dile getiren Tekli, “Mersin Tarsus arasında 7 bakanlığımızı ilgilendiren, ekonominin can damarı Mersin kimliğinde konuşulan, lojistik, tarım, turizm ve sanayi burada. Mersin’in batısından bu yana personel getirmeyi sanayiciler zul edindi. En büyük giderimiz servis, ulaşım bütçeleri. Mersin’den Organize Sanayi Bölgesine biri gelmek istese hiç kimse bilmiyor. Ulaşımı olmayan bir yeri kimse bilmez. Hepsi birbirinden çok değerli sanayicilerimiz var. Sanayicileri kaybetmemek lazım” dedi.

“MERSİN’İ ARTIK KİMSE DURDURAMAZ”

MTOSB’de vergi rekorları kırıldığına dikkat çeken Tekli, “4. Bölgede 41 tane daha fabrikamız devreye girecek. En az 5 bin kişi demek. 1 seneye hayata geçecektir. Yaşam alanları ne kadar lüks olursa olsun, harcayacak parayı bulmadıktan sonra bazı şeyler tersine döner. Mersin’in potansiyelini biliyorum. Mersin’i artık kimse durduramaz. Mersin uçuyor. Her şey birbirine entegredir. Eğer bu bağlantıyı sağlayamazsan limanın büyümesi önemli değildir. Limana giriş çıkış yapacak tırın yolunu vermezsen biz kilitleniriz. Biz bu büyümeyi plan ve projelerle karşılamamız lazım” ifadelerini kullandı.

“SOYDAN’A İNANIYOR VE GÜVENİYORUM”

Tekli sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim taleplerimizi Ankara onaylamazsa biz burada boşuna hayal kurarız. Biz Ankara’yı buraya getirelim. Ankara buraya gelmezse bu inatlaşmayla olacak bir şey değil. Birlik ve beraberlik şart. Seçimden sonra lütfen siyaseti kenara bırakalım. Hep birlikte bu şehri geleceğe hazırlayalım. Gaziantep'e

 Konya’ya gidin 5 şeritli yolları görün. Bunları kim yaptı? Devlet yaptı. Devlete bağlanmadığınız sürece haliyle olmuyor. Artık kandırılacak tarafımız kalmadı. Hikaye dinlemek istemiyoruz. Yaptığımız işi de üretimi de bu yapıyı da bırakmak istemiyoruz. Bu şehir bizim şehrimiz. Sizleri yakından izledim. Beklediğimiz kişisiniz. Size inanıyor ve güveniyorum. Bu çalışmalar esnasında sizlere nasıl desteğimiz olursa yardımcı olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“AİDİYET DUYGUSU İLE KENETLENMEK ZORUNDAYIZ”

İş dünyasını dikkatle dinleyip notlarını alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan ise Mersin’in dünyada parmakla gösterilecek bir şehir olduğuna vurgu yaparak, “Bu kent Anamur’dan Tarsus’a medeniyet, tarih, tarım, turizm kentidir. Ancak maalesef kimliğini oturtturamadığımız bir şehir. Sabri Başkanımın konuşmalarından çok etkilendim ve ne yazık ki üzülerek dinledim. Bu şehre hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Kentimizin geleceğini ufkunu açmak adına herkesin siyasi kimliğini bir kenara bırakıp Mersinlilik bilinci ile çalışması gerekmektedir. Bir aidiyet duygusu ile kenetlenmek zorundayız” dedi.

SOYDAN’DAN BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Serdar Soydan, “Bizim önceliğimiz, kentimizin dinamikleri ile barışık bir şekilde ilerlemektir. Çiftçinin, ihracatçının önünü açmak zorundayız. 312 km sahil şeridimiz, 14 adet mavi bayraklı plajlarımız var. Baktığınızda tarih noktasında da inanç turizmi açısından da dünya nezdinde birçok yerimiz var. Tarım kalkınacak, dolayısıyla kentimiz kalkınacak. Biz Cumhur İttifakıyız. Mersin’in önünün açılması açısından partili partisiz 7’den 77’ye herkes için devletimizin tüm imkanlarını kentin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

“KARAYOLLARI VE DSİ İLE GÖRÜŞTÜM”

Sorunlara ilişkin de konuşan Soydan, “Mersin Organize Sanayi Bölgemizin otoban bağlantı yolu ve Nacarlı bağlantısından sonra OSB’ye kadar olun yolun genişletilmesi durumunu değerlendirdik. Karayolları Bölge Müdürümüzle görüştüm. Kendisi, çalışmaların devam ettiğini ve kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Çevre yolu ile ilgili de imar noktasında çalışmalar başlamış. Burası bilindiği gibi Büyükşehir'in uhdesindedir. Aslında yapılmayacak bir iş değildir. Ulaşım çok önemli. Bu yollardaki riskleri de çok iyi biliyoruz. Öte yandan Devlet Su işleri ile de görüştüm. Protokollerle işbirliğine açıklar. Göreve gelir gelmez biz sorumluluğu üstümüze alır, protokollerimizi yaparız. İçme suyu ve isale hatları noktasında istişare içerisinde oluruz. İvedilikle su olayını da çözeceğiz. 122 ve 114 numaralı belediye otobüs hatları da bir başka sorun. Bu sorunun çözülmemesi zaten anlaşılabilir bir durum değil. Hepsini tek tek çözüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

“SÖZÜMÜZ VAR YEMİNİMİZ VAR”

Soydan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MESKİ ile birlikte senelik bütçesinin oldukça yüksek olduğunu işaret ederek sözlerini şöyle noktaladı: “Bu kentte artık vatandaşlarımıza hizmet etmeme adına hiç kimse bahane üretmemelidir. Mersin Cumhur İttifakı ile artık hizmete doyacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kente katma değer sağlayan siz değerli sanayicilerimizden Allah bin kere razı olsun. Bizler de sizlerin sonuna kadar yanınızda olmakla mükellefiz. Gece uyumadan, gündüz yorulmadan sizlerin emrinde, hizmetindeyiz. Çünkü yaşadığımız bu coğrafyaya yeminimiz var, sözümüz var.”

Konuşmaların ardından MTOSB’deki firmaları da ziyaret eden Serdar Soydan, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA