5 Temmuz 2025 Cumartesi

15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:15   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:36   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:25   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:10   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı  
 
     
   

VAHAP SEÇER, MESKİ`NİN KAZISIZ TEKNOLOJİ SİSTEMİNİ ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ


Başkan Seçer’in inceleme gezisine, MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, MESKİ bürokratları ve daire başkanları ile Başkan Danışmanı Ertan Liman eşlik etti. Başkan Seçer, Genel Müdür İrfan Korkmaz ve çalışan ekipten, çalışmalar hakkında bilgi aldı, yapılan çalışmaları inceledi.

 

Tarih : 5 Mart 2024 Salı 13:25   Okunma : 355

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ`nin yürüttüğü ‘Mersin İli Muhtelif Mahallelerde Altyapı Hatlarının Temizlenmesi, Görüntülenmesi, Frezelenmesi ve Hasarlı Yerlerin Kazısız Teknolojilerle Noktasal Tamiri İşini` inceledi.

Başkan Seçer`in inceleme gezisine, MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, MESKİ bürokratları ve daire başkanları ile Başkan Danışmanı Ertan Liman eşlik etti. Başkan Seçer, Genel Müdür İrfan Korkmaz ve çalışan ekipten, çalışmalar hakkında bilgi aldı, yapılan çalışmaları inceledi.

Noktasal kaplama teknolojisi ile yapılan çalışmalar sayesinde altyapı hatlarındaki mevcut hasar, çöküntü ya da çatlaklar kırma ve kazı işlemi yapılmadan tespit edilebiliyor. Tespitin ardından hasarlı nokta kazı yapılmadan CTP teknolojisiyle tamir ediliyor. Böylece sorunlara hızlı bir şekilde müdahale edilirken, maliyet de düşüyor.

“BİZ TÜM MERSİN`DEKİ ALTYAPILARIN MR`INI ÇEKİYORUZ”

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Seçer, sistem hakkında bilgi vererek, “Biz tüm Mersin`deki altyapıların MR`ını çekiyoruz. Uzun süredir bakımı yapılmamış bazı bölgelerde hasarlar, çöküntüler, çatlaklar, patlaklar var. Pisliklerle tıkanmış. Bunların tespitini ve temizleme işlemlerini yapıyoruz. Şimdi burada da yaptığımız çalışma; tespit ettiğimiz sistemdeki çökmeleri, çatlakları kazı yapmadan, herhangi bir kırma dökme, kazma işlemlerine ihtiyaç duymadan yeni bir teknoloji ile CTP teknolojisiyle, elyaflı kaplama dediğimiz bir sistemle yapıyoruz” dedi.

Sistemin avantajlarını anlatan Başkan Seçer, “Böylelikle hem maliyetimiz düşüyor. Beşte bir oranında bir maliyeti oluyor. Yani normal konvansiyonel koşullarda biz bu tamiratı yapsak 5 lira harcarız ama bu yöntemle 1 liraya bu olayı bitiriyor ve tasarruf sağlıyoruz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vahap Seçer, MESKİ, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA