6 Haziran 2025 Cuma

23:20   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:20   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:22   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:10   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:12   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:05   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   22:50   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   21:32   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:01   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:10   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:01   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI   15:57   TOROSLAR’DA YOLLAR YENILENIYOR   15:39    BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   15:29   BAŞKAN TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    15:20   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı    15:19   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: RAMAZANIN İLK GÜNÜ BÜTÜN İSLAM COĞRAFYASINA, BÜTÜN DÜNYAYA BARIŞ DİLİYORUZ, FİLİSTİN`DE GÖZYAŞININ DURMASINI DİLİYORUZ


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, halk müziği sanatçısı Emre Saltık`ın ölümünün 7`nci yılı nedeniyle İstanbul Büyükçekmece`deki mezarı başında düzenlenen anmaya katıldı. Özel, “İlk şarkılardan bir tanesinin ‘Diren Filistin` olduğunu gördük. Ramazanın ilk günü. Bugün bütün İslam coğrafyasına, bütün dünyaya barış diliyoruz. Kanın durmasını diliyoruz. Filistin`deki gözyaşının durmasını diliyoruz. Emre Saltık`ın ilk albümünde Filistin`i, Filistin ile dayanışmayı işlemiş olmasını ayrıca anlamlı buluyoruz... Emre Hocayla ilgili o içimizdeki bir mum, kalbimizi yakmaya hep devam edecek. Çok erken kaybettik. Genç yaşta yitirildiği için yaşasaydı neler yapacaktı ve nelerden mahrum kaldık; onu değerlendirmek gerekiyor. İnsan hep buna hayıflanıyor” dedi.

 

Tarih : 11 Mart 2024 Pazartesi 12:26   Okunma : 350

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: UMUT EMRE GÖKBULUT

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, halk müziği sanatçısı Emre Saltık`ın ölümünün 7`nci yılı nedeniyle İstanbul Büyükçekmece`deki mezarı başında düzenlenen anmaya katıldı. Özel, “İlk şarkılardan bir tanesinin ‘Diren Filistin` olduğunu gördük. Ramazanın ilk günü. Bugün bütün İslam coğrafyasına, bütün dünyaya barış diliyoruz. Kanın durmasını diliyoruz. Filistin`deki gözyaşının durmasını diliyoruz. Emre Saltık`ın ilk albümünde Filistin`i, Filistin ile dayanışmayı işlemiş olmasını ayrıca anlamlı buluyoruz... Emre Hocayla ilgili o içimizdeki bir mum, kalbimizi yakmaya hep devam edecek. Çok erken kaybettik. Genç yaşta yitirildiği için yaşasaydı neler yapacaktı ve nelerden mahrum kaldık; onu değerlendirmek gerekiyor. İnsan hep buna hayıflanıyor” dedi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 11 Mart 2017`de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden halk müziği sanatçısı Emre Saltık için bugün anma düzenlendi. İstanbul`un Büyükçekmece ilçesindeki Güzelce Mezarlığı`nda yapılan anmaya Saltık`ın ailesi, sevenleri ve yakınları ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de katıldı.

“BÜTÜN DÜNYAYA BARIŞ DİLİYORUZ”

Burada konuşan Özel, Saltık`ın ardında derin izler bıraktığını belirterek şunları söyledi:

“İlk albümünün adına baktık. İlk şarkılardan bir tanesinin ‘Diren Filistin` olduğunu gördük. Ramazanın ilk günü. Bugün bütün İslam coğrafyasına, bütün dünyaya barış diliyoruz. Kanın durmasını diliyoruz. Filistin`deki gözyaşının durmasını diliyoruz. Emre Saltık`ın ilk albümünde Filistin`i, Filistin ile dayanışmayı işlemiş olmasını ayrıca anlamlı buluyoruz. Anneannem, bilge bir kadındı, Selanik doğumlu. ‘40`ında lokma dökülecek` deyince dedim ki anneanneme, neden 40`ında lokma dökülüyor. Dedi ki, ‘Bir yakının öldüğünde insanın kalbinde 40 tane mum yanmaya başlıyor. Her gün biri sönüyor, biri sönüyor ama 40`ından sonra o bir tane mum hep kalıyor, hep içini ömür boyunca yakıyor. Yaşıyorsun ama içinde o acıyı da taşıyorsun` demişti. Emre Hocayla ilgili o içimizdeki bir mum, kalbimizi yakmaya hep devam edecek. Çok erken kaybettik. Emre Hoca gibileri anarken yaptıklarından çok böyle genç yaşta yitirildiği için yaşasaydı neler yapacaktı ve nelerden mahrum kaldık; onu değerlendirmek gerekiyor. İnsan hep buna hayıflanıyor. Allah rahmet eylesin. Evlatları, ailesi, değerli eşi hepimize emanettir. Belediye meclis üyesiyken, partimizin üyesiyken hayatını kaybetmiştir. Saltık ailesinin dışında Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin de yeri doldurulmaz bir üyesidir, neferidir. Allah rahmet eylesin.”

Burada okunan duanın ardından Özel, çevredeki bir kahvehaneye de uğradı. Kısa bir sohbetin ardından Büyükçekmece`den ayrıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA