23 Mayıs 2024 Perşembe

15:27   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ, ÜNIVERSITE SıNAVıNA GIRECEK ÖĞRENCILERIN HEYECANıNA ORTAK OLDU   15:11   HAYVANSEVERLERDEN TBMM ÖNÜNDEN TEPKI...    14:43   ÖZGÜR ÖZEL-MUSTAFA DESTICI GÖRÜŞMESI....    14:41   TÜRKER ATEŞ`TEN SOKAK HAYVANLARı DÜZENLEMESI İÇIN HÜKÜMETE ÇAĞRı   14:02   MERKEZ BANKASı, YÜZDE 50 OLAN POLITIKA FAIZINI SABIT TUTTU   13:49   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT 9. YARGı PAKETI`NDEKI `ETKI AJANLıĞı`Nı ELEŞTIRDI   12:46   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL: "TROL HESAPLARLA MÜCADELEDE HUKUKI DÜZENLEME ŞART"   12:41   CHP`LI TAŞCıER: "ONURLU YAŞAM IÇIN TÜM EMEKLILERIMIZI VE EMEKÇILERIMIZI 26 MAYıS`TA ANKARA`YA BEKLIYORUZ"   11:54   ANADOLU MAHALLESI SAKINLERININ 3 AYDıR SÜREN MAĞDURIYETI ORTADAN KALKTı   11:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ETIK HAFTASı ETKINLIKLERINI BAŞLATTı   10:39   EMEKLILERDEN BAKAN IŞıKHAN`ıN ``KYK YURDUNDA ÜCRETSIZ TATIL`` MÜJDESINE TEPKI: BEN DAHA ANKARA`DAN BAŞKA BIR YERE GITMEDIM. ORADA NE YIYECEĞIZ? HANI PARA?   10:35   CHP`LI İLGEZDI: "SON 11 YıLDA EN AZ 2 BIN 500 GENCIMIZ IŞ CINAYETINE KURBAN GITTI"   10:32   HUKUKÇULAR DEVREDE: ANKARA BAROSU 9.YARGı PAKETI`NDEKI “ETKI AJANLıĞı" SUÇLAMASıNıN SAKıNCALARıNA YÖNELIK ÇALıŞMA YÜRÜTECEK   10:11   BURHANETTIN BULUT`TAN CHP`NIN EMEKLI MITINGINE ÇAĞRı: "İÇINDE BULUNDUKLARı DURUMA ITIRAZ EDEN EMEKLILER VE BU KONUDA HASSASIYET YAŞAYAN HERKESI BU MITINGE DAVET EDIYORUZ"   10:10   AYHAN BARUT: "ÜLKEMIZE YÖNELIK ÖRTÜLÜ VIZE AMBARGOSUNA KAYıTSıZ KALAN AKP IKTIDARıNı KıNıYORUZ"   10:03   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı ALI BABACAN ÇIN`E GIDIYOR   10:02   TEOMAN, CUMARTESI ANNELERI`NIN EYLEMININ 1000. HAFTASı IÇIN SÖYLEDI: "BENIM ANNEM CUMARTESI"   09:42   METEOROLOJI`DEN 7 IL IÇIN YEREL KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı   09:23   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER VEDAT ZORBA ŞEHIT OLDU   01:06   TBMM GENEL KURULU`NDA TARTıŞMA… AKP`LI ÇALKıN: BU GRUPLAR ÇıKıYOR, BIRÇOĞU DA KAFAYı ÇEKIP ARKADAŞLARıMıZA HAKARET EDIYOR. MURAT EMIR: SÖZÜNÜ GERI ALSıN, YOKSA MECLIS ÇALıŞAMAZ  
 
     
   

HAYVANSEVERLER EROS`U TEKMELEYEREK ÖLDÜREN SANIĞA İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMASINI PROTESTO ETTİ


Duruşmayı izlemek üzere çevre illerden de Küçükçekmece Adliyesi`ne gelenler oldu. Kararı adliye koridorlarında ve önünde bekleyen hayvanseverler "Eros için adalet" sloganıyla, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.

 

Tarih : 13 Mart 2024 Çarşamba 15:48   Okunma : 140

GAYE ŞEYMA CAN

İstanbul Bahçeşehir`de Eros adlı kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına hayvanseverler tepki gösterdi. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi temsilcisi Avukat Cansın Tereci, "Hakim benim 4 dakika konuşmamdan sıkıldı ama bu adam yaklaşık 6 dakika hayvanı tekmeleyerek canice katletti. Buna nasıl iyi hal indirimi olabilir. Bunu kabul etmiyoruz" dedi. 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık İbrahim Keloğlan`ın 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. İyi hal indirimi uygulayan mahkeme sanığın 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca savcının tutuklama istemine uymadı, sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı koydu.

"6 DAKİKA HAYVANI TEKMELEYEREK CANİCE KATLETTİ. NASIL İYİ HAL İNDİRİMİ OLABİLİR?"

Duruşma sonrasında adliye önünde basın açıklaması yapıldı. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi temsilcisi avukat Cansın Tereci karar ile ilgili yaptığı açıklamada kararı kabul etmediklerini belirterek şunları söyledi:

"Kanunlar yetersizdir. Üst sınır 4 yıl ama bu uygulanmıyor. Kanunların acilen düzenlenmesi, cezaların artırılması gerekiyor ve bunun uygulanması gerekiyor. Biz sürece itiraz edeceğiz. Bununla ilgili kimsenin bir şüphesi olmasın. Hayvanlar sahipsiz değil. Bugün bize bunu Türk toplumu gösterdi. Hiçbir hayvan katiline asla müsaade etmeyeceğiz. Ben duruşmada beyanda bulunurken kendisine kronometreyi açtım. Hakim benim 4 dakika konuşmamdan sıkıldı ama bu adam yaklaşık 6 dakika hayvanı tekmeleyerek canice katletti. Buna nasıl iyi hal indirimi olabilir. Bunu kabul etmiyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA