4 Mayıs 2025 Pazar

01:36   BAŞAKŞEHIR, HATAYSPOR`U 4-2 MAĞLUP ETTI   01:35   MSB: IRAK`ıN KUZEYINDE PENÇE OPERASYONU BÖLGESINDE YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ ÖNDER ÖZEN ŞEHIT OLDU   01:16   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... İMAMOĞLU: ANADOLU KADıNıNıN MERHAMETINE, AKLıNA, BILGELIĞINE BAK; BU AKLA, BU BILGELIĞE YENILECEKSIN     01:02   GALATASARAY KONUK ETTIĞI SIVASSPOR`U 4-1 MAĞLUP ETTI   22:45   YURTTAŞLAR VE SIYASILER SıRRı SÜREYYA ÖNDER IÇIN TAZIYE SıRASıNA GIRDI   21:03   ÖZGÜR ÖZEL, KONYA MITINGI SONRASı ŞEREFLIKOÇHISAR`DA   21:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI… HEMŞEHRILERI ADıYAMANLıLAR: “SANKI BABAMıZı KAYBETTIK, YETIM KALDıK”   20:48   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ABDULLAH ÖCALAN: "GERÇEK BIR BARıŞ KIMLIĞI VE BARıŞ KÜLTÜRÜYDÜ"   20:09   CHP`NIN KONYA MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU. GÖRÜLMEMIŞ KALABALıK MEYDANı DOLDURDU, "HAK, HUKUK, ADALET" SLOGANı ATTı   19:57   ALANYASPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 1-1 BERABERE KALDı   19:56   RIZESPOR KONUK ETTIĞI GAZIANTEP FK`Yı 2-0 MAĞLUP ETTI   18:30   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ERKAN BAŞ: "BARıŞ, UĞRUNA ONU DAHI TOPRAĞA VERDIĞIMIZ BÜYÜK, ANLAMLı VE ZORUNLU BIR IHTIYAÇ, BIR BORÇ, BIR GÖREVDIR ARTıK"   18:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI... MERAL DANıŞ BEŞTAŞ: "KUŞAKLAR BOYUNCA ADıN BARıŞLA ANıLACAK"   17:29   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI… KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "ALLAH`TAN RAHMET, ACıLı AILESINE, DEM PARTI CAMIASıNA VE BÜTÜN SEVENLERINE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   17:21   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: "SANA SÖZÜMÜZ OLSUN YOLDAŞıM, BU KADIM TOPRAKLAR MUTLAKA BARıŞLA BULUŞACAK"   17:19   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... TUNCER BAKıRHAN: "SANA SÖZ, BU ÜLKEYE BARıŞ GELECEK"   17:17   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI... DEVLET BAHÇELI: "AYRı DÜNYA GÖRÜŞLERINE SAHIP OLSAK BILE AYNı ÜLKENIN BARıŞ VE HUZUR DOLU GELECEĞINE KILITLENMIŞTIK"   17:16   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ALI MAHIR BAŞARıR: "ONU, VICDANıN SESI OLUŞU, TEBESSÜM ETTIREN MIZAHı, YÜREKLERE DOKUNUŞU VE BARıŞ IÇIN YORULMADAN VERDIĞI MÜCADELEYLE HATıRLAYACAĞıZ"   17:06   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL: ÖMRÜNÜ DEMOKRASI VE BARıŞ MÜCADELESINE VERDI, DERIN ÜZÜNTÜ DUYDUM   17:04   ERDOĞAN, KKTC`DE YENI CUMHURBAŞKANLıĞı KÜLLIYESI`NIN AÇıLıŞıNı YAPTı: “BU YERLEŞKE, KıBRıS TÜRK HALKıNıN KARARLıLıĞıNıN SEMBOLÜDÜR”  
 
     
   

ATO`DAN ERDOĞAN`IN “SAĞLIKTA TÜRKİYE`NİN ELİNE SU DÖKECEK ÜLKE YOK” AÇIKLAMASINA TEPKİ: “BÖYLE BİR ORTAMDA NASIL İYİ BİR SAĞLIK SİSTEMİNDEN SÖZ EDİLEBİLİR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”


Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Dr. Mine Coşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ‘sağlık altyapısında dünyada Türkiye`nin eline su dökecek ülke olmadığı` şeklindeki sözlerine hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunlarını sıralayarak tepki gösterdi. Coşkun, “14 Mart`ı biz uzun süredir bayram olarak kutlayamıyoruz ne yazık ki çünkü sorunlarımız çok fazla. Bunların en büyüğü şiddet. Emekli olduğu zaman hekimlerin büyük bir kısmı, yoksulluk sınırının altında maaş alıyorlar. Poliklinik kapılarının önündeki kalabalığın çok artması hem şiddete davetiye çıkarıyor hem de hekimlerin tükenmişlik sendromuna girmesine yol açıyor. MHRS sistemi elektronik kelepçe haline geldi. Sorunlar anlatmakla bitmez. Böyle bir ortamda nasıl iyi bir sağlık sisteminden söz edilebilir anlamak mümkün değil” dedi.

 

Tarih : 15 Mart 2024 Cuma 13:57   Okunma : 330

MERVE GÜVEN

Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Dr. Mine Coşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ‘sağlık altyapısında dünyada Türkiye`nin eline su dökecek ülke olmadığı` şeklindeki sözlerine hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunlarını sıralayarak tepki gösterdi. Coşkun, “14 Mart`ı biz uzun süredir bayram olarak kutlayamıyoruz ne yazık ki çünkü sorunlarımız çok fazla. Bunların en büyüğü şiddet. Emekli olduğu zaman hekimlerin büyük bir kısmı, yoksulluk sınırının altında maaş alıyorlar. Poliklinik kapılarının önündeki kalabalığın çok artması hem şiddete davetiye çıkarıyor hem de hekimlerin tükenmişlik sendromuna girmesine yol açıyor. MHRS sistemi elektronik kelepçe haline geldi. Sorunlar anlatmakla bitmez. Böyle bir ortamda nasıl iyi bir sağlık sisteminden söz edilebilir anlamak mümkün değil” dedi.

ATO Genel Sekreteri Dr. Mine Coşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada kullandığı “Sağlık altyapısında dünyada Türkiye`nin eline su dökecek ülke olmadığını herkes kabul ediyor” sözlerine tepki gösterdi. Coşkun, hekimlerin ve sağlık emekçilerinin yaşadığı problemlere dikkat çekerek şunları söyledi:

14 MART`I UZUN SÜREDİR BAYRAM OLARAK KUTLAYAMIYORUZ ÇÜNKÜ SORUNLARIMIZ ÇOK FAZLA”

“14 Mart`ı biz uzun süredir bayram olarak kutlayamıyoruz ne yazık ki çünkü sorunlarımız çok fazla. Çok sorunumuz var; bunların en büyüğü şiddet. Şiddet söylemleri ülkede çok artmış durumda ve ülke şiddet sarmalının içine girmiş durumda. Neredeyse sözel şiddete uğramayan hiçbir hekim kalmadı. Fiziki şiddete uğrayan, hayatını kaybedenler var. Bu nedenle hekimler artık tükenmişlik yaşıyorlar. Tükenmişlik yaşamalarının bir başka nedeni MHRS sistemi; 10 dakikaya bir randevu verilmesi. Hiç arada dinlenme zamanlarının olmaması. Poliklinik kapılarının önündeki kalabalığın çok artması hem şiddete davetiye çıkarıyor hem de hekimlerin tükenmişlik sendromuna girmesine yol açıyor. MHRS sistemi elektronik kelepçe haline geldi.

BÖYLE BİR ORTAMDA NASIL İYİ BİR SAĞLIK SİSTEMİNDEN SÖZ EDİLEBİLİR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Emekli olduğu zaman hekimlerin büyük bir kısmı, SSK`li ve Bağ-Kur`lu hekimler özellikle, yoksulluk sınırının altında maaş alıyorlar. Bu nedenle uzun süre çalışmak durumunda kalıyorlar. Hekimler izin almaktan imtina eder oldular, performansa dayalı bir ödeme olduğu için hekimler izin aldığı zaman ciddi miktarda maaş kesintisine uğruyorlar. Aciller çok kalabalık, yeşil-kırmızı alan birbirine karışmış durumda. Şehir hastaneleri bir kaos haline geldi. Tıp eğitiminde ciddi sorunlar var. Çok fazla asistan alımı gerçekleşiyor. Koruyucu sağlık hizmetlerinin çok önemsenmediğini görüyoruz. HPV gibi aşıların rutin aşılama takvimine girmediğini görüyoruz. Sorunlar anlatmakla bitmez. Böyle bir ortamda nasıl iyi bir sağlık sisteminden söz edilebilir anlamak mümkün değil.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA