21 Haziran 2025 Cumartesi

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı  
 
     
   

ERDOĞAN TOPRAK`TAN AKBELEN DEĞERLENDİRMESİ: İKTİDAR, BU İPTAL KARARINI AKBELENLİ KÖYLÜLERİN UYARILARINA HAK VERDİĞİ İÇİN DEĞİL, OY KAYBETME KORKUSUYLA ALDI


CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Akbelen Ormanı`nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırma kararının iptalini değerlendirdi. Toprak, "İktidar, bu iptal kararını Akbelenli köylülerin uyarılarına hak verdiği için değil, oy kaybetme korkusuyla aldı. Tıpkı 2 günde değiştirdikleri karar gibi, seçimden 2 gün sonra yeni bir Cumhurbaşkanı kararıyla aynı 190 parseli tekrar kamulaştırıp iktidar müteahhitlerine verebilirler" dedi.

 

Tarih : 17 Mart 2024 Pazar 10:49   Okunma : 415

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Akbelen Ormanı`nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırma kararının iptalini değerlendirdi. Toprak, "İktidar, bu iptal kararını Akbelenli köylülerin uyarılarına hak verdiği için değil, oy kaybetme korkusuyla aldı. Tıpkı 2 günde değiştirdikleri karar gibi, seçimden 2 gün sonra yeni bir Cumhurbaşkanı kararıyla aynı 190 parseli tekrar kamulaştırıp iktidar müteahhitlerine verebilirler" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Haftalık Değerlendirme Raporu`nu bugün yayınladı. 2019 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekildiği belirtilen ‘para sayma` görüntülerine ilişkin değerlendirmede bulunan Toprak, şunları kaydetti:

"İstanbul`da yasal ve legal CHP il binası alımına ait beş yıl önceki video ile kurgu üzerinden seçim öncesi siyasi şantaja başvuranlar siyasi kirlilikten en son söz edecek kişilerdir. 17-25 Aralık rüşvet operasyonlarında milyar dolarların ve davaların üzerini örten, siyasi ahlak yasasını reddeden bizzat bu iktidarın kendisidir. Cumhuriyet Halk Partisi`nin İstanbul İl Binasının satın alınmasındaki alışveriş görüntülerinden yolsuzluk algısı yaratıp, siyasi nema sağlamayı umanların hevesleri boşunadır. Seçmen, her seçim öncesinde montaj şantaj videolarıyla siyasi rekabeti kirleten iktidarın bu seçimde de benzer yollara başvurmasının hesabını soracaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, “Hakikatleri yüzümüze haykırın ki hatalarımızı görüp düzeltelim” açıklamasını hatırlatan Toprak, “Erdoğan, hakikati söyleyenlere açtığı davalarda rekora gidiyor. Kendi vatandaşını hakaret davalarıyla mahkemelerde süründüren Cumhurbaşkanı, Macaristan Başbakanı Orban`a göre Avrupa`yı kurtaran lider” dedi.

"İKTİDARI OY KAYBETME KORKUSU ALDI"

Erdoğan Toprak, Akbelen Ormanı`nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırma kararının iptalini değerlendirdi. Toprak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı yıllardır Akbelen, İkizköy vb. birçok yerde halkın, çiftçilerin çağrılarına kulak tıkıyor. Toprakların, yeraltı suları ve zeytinliklerin yok olacağı, yörede hayatın biteceği uyarılarına rağmen yayınladığı acele kamulaştırma kararnamelerini iptal etmedi. Arazisine sahip çıkan köylünün üzerine jandarmayı gönderdi. Evler, köyler tahliye edildi. Şimdi AKP adayı ‘oy alamayız` deyince aldığı kararı 2 günde kendisi değiştirdi. Acil durumun belediye seçiminde hezimete uğrama endişesi olduğu tescillendi. Akbelen örneği; acil kamulaştırma kararlarının kamu yararına değil, siyasi çıkarlara dayandığını, gösterdi. İktidar, bu iptal kararını Akbelenli köylülerin uyarılarına hak verdiği için değil, oy kaybetme korkusuyla aldı. Tıpkı 2 günde değiştirdikleri karar gibi, seçimden 2 gün sonra yeni bir cumhurbaşkanı kararıyla aynı 190 parseli tekrar kamulaştırıp iktidar müteahhitlerine verebilirler."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA