4 Kasım 2025 Salı

16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI   16:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEMOKRASI TRENI" TEPKISI   16:07   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BARıŞıN SAVUNUCUSU OLAN YOLDAŞLARıMıZ SERBEST BıRAKıLMALı   16:05   BAHÇELI: DEMIRTAŞ’ıN TAHLIYESI TÜRKIYE IÇIN HAYıRLARA VESILE OLACAKTıR   12:56   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN “ETEM ÇALıŞKAN ILE ATATÜRK YOLCULUĞU” SERGISI   12:53   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “GENÇLERIMIZ İÇIN ULUSLARARASı İŞ BIRLIKLERI KURUYORUZ”   12:50   MERCEK’TE ‘SAÇ RENKLENDIRME’ KURSUNA YOĞUN İLGI   09:22   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   08:14   CHP MYK’DA SERT GÜNDEM: OPERASYONLAR, DAVALAR VE VICDANLı ADALET   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:52   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:49   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:33   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:27   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”   23:21   HER 5 KANSER ÖLÜMÜNDEN 1’I AKCIĞER KANSERI: SESSIZ TEHDIT, GEÇ KALıNAN GERÇEK!   23:14   BORÇTA REKOR, ÇÖZÜMDE SESSIZLIK: DR. ŞEVKIN’DEN İKTIDARA EKONOMI FıRÇASı!   23:01   KUKLACı SAHNEYE DÖNÜYOR: MERSIN DOB’DAN MINIKLERE SANATLA BÜYÜYEN BIR MASAL   22:43   MAVIYLE BÜTÜNLEŞEN VIZYON: MERSIN, DENIZLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR   13:14   SEMIH PALAMUT: HALKıMıZıN HIZMETINDE, SAHADAYıZ  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin yüzü olan Liman Yolu’ndaki yenileme çalışmalarını tamamladı. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin doğu girişinde bulunan ve limana giriş-çıkış yapan ağır tonajlı araçlar için önemli olan yolu kullanıma açtı.

 

Tarih : 18 Mart 2024 Pazartesi 16:14   Okunma : 317

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin girişinde bulunan ve limana giriş-çıkış yapan ağır tonajlı araçların sıklıkla kullandığı yolu yeniledi.

İsmet İnönü Bulvarı Liman Yolu güzergahında, Turgut Özal Kavşağı`ndan istasyona dönen yol arası 2 bin 500 metrelik hat üzerinde gerçekleştirilen yol yenileme ve Abide Kavşağı üzerindeki kavşak düzenleme çalışması, sürücülerden tam not aldı. 56 günde tamamlanan çalışma kapsamında, 30 bin 600 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. ­Ağır tonajlı araçların yoğun kullanımından kaynaklı yoldaki bozulmalardan dolayı konforlu bir sürüş gerçekleştiremeyen sürücüler, artık daha güvenli ve rahat yolculuk yapabilecek.

ABİDE KAVŞAĞI ETRAFINDA ŞERİT SAYISI 3`E ÇIKTI

Yapılan çalışmalar ile Abide Kavşağı etrafında şerit sayısı 3`e çıkarıldı. Yol düzenleme çalışmaları çerçevesinde, Liman B kapısından TIR`ların sadece çıkışı olacak. Liman B kapısından çıkan TIR`ların Turgut Özal Kavşağı`na ulaşımı, yapılan yan yoldan sağlanacak. İsmet İnönü Bulvarı`ndan doğudan gelen trafiğin istasyona dönmesi esnasında, kavşak etrafında trafik yoğunluğunun azaltması için İsmet İnönü Bulvarı`ndan istasyon yoluna da yan yol bağlantısı yapıldı. 

Liman Yolu güzergahında, ağır tonajlı araçların yoğun olarak geçiş yapması nedeniyle bitümlü temel, binder ve aşınma olmak üzere 3 kat asfalt imalatı yapılarak, toplamda 30 bin 600 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Ekipler ayrıca 4 bin 600 metre de kaldırım imalatı çalışmasını hayata geçirdi. 

AĞIR TONAJLI ARAÇLARA SAAT KISITLAMASI

Liman B kapısı karşısında bulunan ve giriş-çıkış yapılan konteyner alanından çıkan TIR`lar, Turgut Özal Kavşağı`na ulaşabilmek için Abide Kavşağı`nı kullanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar ile yapılan UKOME Toplantısı`nda alınan karar doğrultusunda da kavşaktan geçecek ağır tonajlı araçlar için saat sınırlaması getirildi. TIR trafiğinin Abide Kavşağı`ndan dönüşünün can ve mal emniyeti açısından risk teşkil etmesi nedeniyle, ağır tonajlı araçlar 23.00 ila 05.00 saatleri arası kavşaktan geçebilecek. 

Yolun yenilenmiş halinin ``konforlu olduğunu`` kaydeden sürücülerden Vedat Oruç, ``Çalışma hepimizi çok rahatlattı, yol da daha güzel oldu. Yolun genişlemesi ve tırların olmaması çok iyi. Yola sürekli zarar vermeleri ayrı, panik hali yaşamamız ayrı bir sıkıntıydı. Bu iki dertten de kurtulduk. Mersin için güzel bir iş oldu`` dedi. 

Çay-Çilek arasında dolmuş şoförü olarak çalışan ve gün içinde defalarca Liman Yolu`nu kullanan Turgut Bayram ise ``Şu yolun güzelliğine, şu çiçeklere baksanıza, şu an her şey çok güzel. Daha önceden arabamızla günde 6 sefer yaptığımızda, sanayiye gidiyorduk. Şu an hiçbir sıkıntı yok. Bu yolu bozanın çoğu TIR`lardı, onlara ayrı bir şerit yapmışlar. Yapanın eline sağlık, çok güzel olmuş`` diye konuştu.

 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA