11 Ağustos 2025 Pazartesi

16:40   TBMM’DEKI KOMISYONDA GÖREV ALACAK YENI 3 ÜYE BELLI OLDU   16:39   ÇANAKKALE’DEKI ORMAN YANGıNA MÜDAHALE EDILIYOR   16:37   SıNDıRGı’DA AĞıR HASAR ALAN MARKETI TAHLIYE EDEN YURTTAŞ: “BURADA DEVLET YOK. HANI SEFERBERLIK, HANI YARDıM?”   15:57   TOROSLARIN ZİRVESİNDE YÖRÜK ŞENLİĞİ   15:06   İSRAIL’IN DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA 5 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   15:05   TUTUKLU ZEYDAN KARALAR’DAN, KENDISI IÇIN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATAN GENÇLERE TEŞEKKÜR   15:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK IÇIN ANMA MESAJı   15:02   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NA TEPKI   15:01   CHP’LI TALAT DINÇER: "BU UYGULAMA, ANADOLU BASıNıNıN IDAM FERMANıDıR!"   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAÇ TASARıMı TUTKUNLARıNA ÜCRETSIZ KUAFÖRLÜK EĞITIMI   14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:30   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:58   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:35   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:35   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"  
 
     
   

MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN “5 BİN KADINA EĞİTİM DESTEĞİ VERİLECEK”


Mezitli Belediye Başkanı ve Bağımsız Aday Neşet Tarhan ve Mersin Rotary Kulübü Başkanı Rüjdan Doğan GİKA Projesi kapsamında iş birliği protokolü imzaladı.

 

Tarih : 22 Mart 2024 Cuma 15:04   Okunma : 574

Proje, 18-99 yaş arası okuma yazma bilen ev kadınları, emekliler ve çalışan kadınları hedefliyor. Özellikle e-ticaret yoluyla işlerini genişletmek isteyen 5 bin kadına eğitim ve destek sağlanacak. Projenin ekonomik ve sosyal etkisi yaklaşık 20 bin kişiyi kapsayacak. Eğitimler, çevrimiçi platformlar ve Rotary kulüpleri aracılığıyla düzenlenecek. Ayrıca, kadınların el yapımı ürünlerini satabilecekleri bir e-ticaret platformu kurulacak. Mezitli Belediye Başkanı ve Bağımsız Aday Neşet Tarhan, projenin kadınlara ekonomik özgürlük kazandırarak ülkemizin her yerine ürünlerini pazarlama imkanı sunmayı amaçladığını vurguladı.

“EMEKLİ KADINLARA YÖNELİK ÖNEMLİ FIRSATLAR SUNUYOR”

Başkan Tarhan, “Kadınlarımızın ekonomik özgürlüğünü desteklemek ve onlara yeni fırsatlar sunmak amacıyla gerçekleştirilen önemli bir protokol daha imzaladık. Mezitli Belediyesi ve Rotary Kulübü olarak, GİKA Projesi kapsamında kadınlarımızın girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmayı ve onlara işlerini geliştirmeleri için gereken eğitim ve destek imkanlarını sunmayı hedefliyoruz.Bu proje, Mersin ve çevresindeki illerde yaşayan okuma yazma bilen ev kadınları, emekliler ve çalışan kadınlara yönelik bir fırsatlar sunuyor. 2023-2024 döneminde, öğrenmeyi seven ve üretmeyi bilen, işlerini e-ticarete taşıyarak satış sınırlarını kaldırmak isteyen 5.000 kadına eğitim ve destek verilecek. Böylelikle, kadınlarımızın evlerinde çalışabilecekleri bir ortam oluşturarak, onların ekonomik ve sosyal etkilerini artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, meslek edindirme eğitimleri düzenlenerek kadınlarımızın üretim yöntemlerini geliştirmelerini hedeflemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  Mezitli Belediyesi, Mersin, Neşet Tarhan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA