2 Mayıs 2024 Perşembe

12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   11:54   TÜRK-İŞ, TAKSİM MEYDANI`NA ÇELENK KOYDU: "TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028`DE HESAPLAŞIRIZ"   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "BİRİLERİ TAKSİM’İ KENDİNİN EGEMENLİK SANCAĞI OLARAK GÖRÜYOR”   10:10   İMAMOĞLU: “EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ, SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN YAYGINLAŞTIĞI BİR TÜRKİYE`Yİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”   09:56   MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU   09:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ ’YENİ NESİL MENTORLUK’ PROGRAMI İLE ÜNİVERSİTELİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANIYOR   01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:40   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:15   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ  
 
     
   

KADİRLİLİ MEVSİMLİK İŞÇİ: "ŞEKER ALACAK PARAM YOK Kİ BAYRAM YAPAYIM"


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde çocuklarına ve gelinine bakan 54 yaşındaki mevsimlik işçi Zeynep Kayıran, bayram şekeri alacak durumu olmadığını söyledi. Kayıran, "Ne iş bulursam gidiyorum olmazsa evdeyim. Bayrama`da şeker alacak param yok ki bayram yapayım" dedi.

 

Tarih : 9 Nisan 2024 Salı 11:28   Okunma : 214

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde çocuklarına ve gelinine bakan 54 yaşındaki mevsimlik işçi Zeynep Kayıran, bayram şekeri alacak durumu olmadığını söyledi. Kayıran "Ne iş bulursam gidiyorum olmazsa evdeyim. Bayrama`da şeker alacak param yok ki bayram yapayım" dedi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesi Şehit Mustafa Yağız Mahallesi`nde mevsimlik işçi olan 54 yaşındaki Zeynep Kayıran geçim sıkıntı yaşadığını, düzenli bir işi olmadığı için masraflarını karşılayamadığını dile getirdi.

"ŞEKER ALACAK PARAM YOK"

Zeynep Kayıran, şunları söyledi:

"Oğlum 8 ay önce kaza yaptı. Demir doğramada çalışıyordu. Ustasıyla Adana`dan gelirken kaza yaptı. Normal geçiniyorduk kaza yapınca sonra işte ben bakmaya başladım. Ayağı kırık kolu kırık kaç sefer ameliyata girdi yinede iyi olamadı, hala da kalkamıyor. Ben de tarlaya gidiyorum yevmiyeye, onunla çalıştığımla geçindiriyorum evi 4- 5 kişiyiz. Ispanağa gidiyorum, yaz işine karpuz dikimine, mısır otuna gidiyorum. Ne iş bulursam olursa gidiyorum olmazsa evdeyim. Bayramada yok. Şeker alacak param yok ki bayram yapayım.

"YETİŞTİREMİYORUM"

İkide bir Adana`ya gidiyor zaten ayda 2 sefer gidiyor bazen 3 sefer gittiği de oluyor. Hepsi para... Olmuyor, yetiştiremiyorum bu sefer. Oğlumun biri de askerden geldi. İş aradı bulamadı. Eşi hamile. Bayramda ne yapalım evde duracağız bir şey yapamayız. Günlük 450 liraydı bundan önce yevmiye. Şurda 3-4 günden beri gitmiyorum. 450 lirayı aldığımda eve yiyecek alıyorum bunlara. İhtiyaçlarını gideriyorum. Ne yapayım elimde kalmıyor ki. Yeter mi 450 lira 4-5 kişiye. Yapacak bir şey yok. Verdikleri bir dul maaşı 2 bin lira veriyor devlet. Bir de aile destek parası diyorlar 950 lira veriyorlar. Vallahi alamadım, almadım az önce de lafını etti şu çocuk. Almıyorum bu sene de bayram neyime dedim." 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA