1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”   16:33   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN HALK KART NİSAN AYI TUTARLARI HESAPLARDA  
 
     
   

UTKU ÇAKIRÖZER`DEN KAVALA, ATALAY VE KAHRAMAN`A BAYRAM ZİYARETİ: "ANAYASA MAHKEMESİ, TÜRKİYE`NİN BU AYIBINI ORTADAN KALDIRMALIDIR"


CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ramazan Bayramı`nda Gezi Davası tutukluları Osman Kavala, Can Atalay ve Tayfun Kahraman`ı Marmara Cezaevi`nde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan Çakırözer, "Bu insanların Anayasa Mahkemesi`nde davaları bekliyor. Anayasa Mahkemesi bir an önce bu davayı sonuçlandırmalı ve Türkiye`nin bu ayıbını, bu hukuksuzluğu, adaletsizliği ortadan kaldırmalıdır" dedi.

 

Tarih : 11 Nisan 2024 Perşembe 14:28   Okunma : 307

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ramazan Bayramı`nda Gezi Davası tutukluları Osman Kavala, Can Atalay ve Tayfun Kahraman`ı Marmara Cezaevi`nde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan Çakırözer, "Bu insanların Anayasa Mahkemesi`nde davaları bekliyor. Anayasa Mahkemesi bir an önce bu davayı sonuçlandırmalı ve Türkiye`nin bu ayıbını, bu hukuksuzluğu, adaletsizliği ortadan kaldırmalıdır" dedi.

Gezi Davası`nda yargılanan Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Osman Kavala`yı Marmara Cezaevi`nde ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Anayasa Mahkemesi`ne çağrıda bulundu. Çakırözer, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Marmara Cezaevi`nin önünde açıklama yaptı.

"KAVALA 7, ATALAY VE KAHRAMAN 2 YILDIR CEZAEVİNDE"

Çakırözer, şunları söyledi:

"İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu ile birlikte bu bayramda Silivri Cezaevi`nde kalmakta olan Gezi Davası`ndan haksız biçimde hüküm giymiş olan Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Osman Kavala`yı ziyaret ettik. Bir bayrama daha ailelerinden, sevdiklerinden, özgürlüklerinden mahrum girmek zorunda bırakıldılar. Osman Kavala 7 yıldır bu cezaevinde. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin hakkında hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuklu tutulduğuna ilişkin kararları var. Buna rağmen burada tutuluyor. Can Atalay milletvekili seçildi, milletvekili seçildiğinde özgürlüğüne kavuşması için Anayasa Mahkemesi`nin birden fazla kararı var ama o kararlara rağmen Can Atalay da Marmara Cezaevi`nde bayrama özgürlüğünden mahrum girmek zorunda bırakıldı. Aynı şekilde Tayfun Kahraman da öyle. Hiçbiri hakkında somut delil yok. Haksız, hukuksuz şekilde cezaevinde tutuluyorlar.

"BU HUKUKSUZLUĞU BİTİRİN"

Bu insanların Anayasa Mahkemesi`nde davaları bekliyor. Anayasa Mahkemesi bir an önce bu davayı sonuçlandırmalı ve Türkiye`nin bu ayıbını, bu hukuksuzluğu, adaletsizliği ortadan kaldırmalıdır. Gezi olaylarından suç çıkarma girişimlerine, bunun sonucu olarak insanların masum olmalarına rağmen adaletsizce cezaevinde tutulmasına AYM`nin artık dur demesi gerekiyor. Osman Kavala 7 yıldır, Tayfun Kahraman, Can Atalay 2 yıldır Marmara Cezaevi`nde. Aynı şekilde Mine Özerden, Çiğdem Mater 2 yıldır Bakırköy Cezaevi`nde. Bir bayram gününde daha bu insanların haksız yere sevdiklerinden ayrı bırakılmaları büyük bir hukuksuzluktur. Anayasa Mahkemesi, biran önce önünde bekleyen Gezi davası dosyasına bakarak insanların burada çürümesine engel olmalıdır. Bu adaletsizliği artık bitirmelidir."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA