1 Haziran 2025 Pazar

14:45   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE HERKES SPOR YAPıYOR   20:20   YENIŞEHIR BELEDIYESI HALK KARTıN MAYıS AYı TUTARLARıNı YATıRDı   19:20   BAŞKAN YıLDıZ: “HIÇBIR BELEDIYE BAŞKANı DIZ ÇÖKMEYECEK, HIZMETLERIMIZE DURMADAN DEVAM EDECEĞIZ’’   17:21   DOĞAN DALDA: ‘MIP’YI ATATÜRK PARKı’Nı DÜZENLEMEYE ÇAĞıRıYORUZ!’   15:11   TARSUS’TA MINIKLERDEN MEZUNIYET COŞKUSU   13:57   KURBAN BAYRAMı E-TICARET SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDIRDI   10:45   MESKİ, SILIFKE’DE İÇME SUYU İYILEŞTIRME ÇALıŞMALARıNı TAMAMLADı   21:37   “İLIÇ’TE SIYANÜR SıZıYOR, MARMARA’DA MÜSILAJ HORTLUYOR AMA ‘ÇED OLUMLU’ DIYORLAR”   19:17   BÜYÜKŞEHIR, HALK KART ÖDEMELERI HESAPLARA YATıRıLDı   16:56   SARAÇHANE EYLEMLERINDE TUTUKLANAN 14 ÖĞRENCIYE TAHLIYE   14:02   MERSIN SANAYIDE VITES YÜKSELTTI; 23 FIRMA BIRINCI İSO 500’DE   13:05   “TÜRKIYE’NIN MADEN YATAKLARı VE RUHSATLARı HARAÇ MERAÇ SATıŞA ÇıKıYOR”   10:30   BÜYÜKŞEHIR’IN MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA SıFıR ATıK BILINCI AŞıLANıYOR   10:13   MERSINLI ÜRETICILER BÜYÜKŞEHIR’LE BILINÇLENIYOR   14:30   KAĞıT, KARTON VE AMBALAJ SEKTÖRÜ, KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’DA GÜÇLENIYOR   14:10   TARSUS TURIZMDE YENI BIR DÖNEME GIRIYOR   13:41   BÜYÜKŞEHIR’DEN FAKıLı MAHALLESI’NE SULAMA BORUSU DESTEĞI    13:30   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ ÜRETICININ SESI OLUYOR   13:05   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI MECLIS TOPLANTıSı ANKARA’DA GERÇEKLEŞTIRILIYOR   10:46   DENIZ ARAÇLARıNıN BAKıM VE ONARıMı BÜYÜKŞEHIR’IN USTALARıNDAN…  
 
     
   

BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI


Mersin’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; gurur ve coşku dolu anlara sahne oldu.

 

Tarih : 24 Nisan 2024 Çarşamba 15:33   Okunma : 539

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, bu özel günde çocuklarla bir araya gelerek onların bayram sevincini paylaştı.

İlk olarak Mersin Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan Başkan Yıldız’a, çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Yıldız, çocuklarla yakından ilgilenerek bayramlarını kutladı.

 “23 NİSAN ÜLKEMİZ TARİHİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GÜN”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği Atatürk Anıtına Çelenk Sunma törenine katılan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, burada yaptığı konuşmada 23 Nisan tarihinin önemine vurgu yaptı.

Başkan Yıldız; “23 Nisan, ülkemiz tarihi açısından simgesel bir gün. Burada bir belediye başkanı olarak konuşuyarsam, hep beraber bir araya gelebiliyorsak 23 Nisan 1920’de ülkenin monarşiden demokrasiye geçmiş olması sayesindedir. Bugünün anlam ve önemini her zamankinden daha fazla hissetmeliyiz. 23 Nisan tarihinin bir de çocuklara armağan edilmiş olması da çok fazla önemli. Dünyada başka bir Çocuk Bayramının olmaması başka bir şey, dünyada bir ülkenin monarşiden demokrasiye geçtiği günün Çocuk Bayramı olarak ilan edilmesi bambaşka bir şeydir. Bu anlamı da içselleştirmeliyiz.” dedi.

“ÖZELLİKLE EĞİTİM HAYATINDAN KOPARILMIŞ ÇOCUKLARIMIZI, GÖRMEZDEN GELMELEYİM”

Başkan Yıldız konuşmasında, özellikle eğitim hayatından koparılarak çocuk işçiliğine zorlanan çocukların görmezden gelinmemesi ve yerel yöneticiler olarak bu konuya bir an önce  el uzatılması gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Yıldız; “Çocuklar, ülkemizde en fazla ihmal ettiğimiz kesimlerden birisi. Çocuklarımızın, haklarından mahrum kalması, onların küçük yaşta eğitim alması gerekirken yaşamın başka alanlarında yer almaları hakikatten hepimizin düşünmesi gereken bir durum. Özellikle belediye başkanlarının bu anlamda yeni bir görev üstlenmesi lazım. Çocuk yaşta iş hayatına sürüklenmiş olmalarını bizlerin görmezden gelmemesi gerekir. Bu konuda elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” diye konuştu.

Başkan Yıldız daha sonra Toroslar Şehit Fikri Dilsiz İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte miniklerin gösterilerini takip etti, mutluluklarına ve sevinçlerine ortak oldu.

Günün sonunda Mersin Valiliği himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda, Ahmet Baran şefliğinde düzenlenen 1923 öğrencinin yer aldığı 23 Nisan konserine de katılan Başkan Yıldız, çocuklarla bayram coşkusunu birlikte yaşadı.

Paylaş :
Etiketler :  Toroslar Belediyesi, Mersin, Abdurrahman Yıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA