1 Mayıs 2025 Perşembe

01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"  
 
     
   

BAKAN ERSOY`DAN İTİRAF... ERDOĞAN AİLESİNE YAKIN İSMİN İŞLETTİĞİ İSTANBUL PARK HÂLÂ TAHLİYE EDİLEMEDİ


CHP  İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın ailesine yakın olan Vural Ak`ın sahibi olduğu Intercity`nin, geçen yıl temmuz ayında kira sözleşmesi bitmesine rağmen hala İstanbul Park`ı tahliye etmediğini bildirdiğini açıkladı.

 

Tarih : 12 Mayıs 2024 Pazar 14:05   Okunma : 289

(ANKARA) - CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, soru önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın ailesine yakın olan Vural Ak`ın sahibi olduğu Intercity`nin, geçen yıl temmuz ayında kira sözleşmesi bitmesine rağmen 300 futbol sahası büyüklüğündeki İstanbul Park`ı hala tahliye etmediğini bildirdiğini açıkladı.

CHP`li Salıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı`na verdiği yazılı soru önergesiyle İstanbul Tuzla`da bulunan ve daha önce dokuz kez Formula 1`e ev sahipliği yapan İstanbul Park`ın alt kiracısı olan İntercity`nin işletme hakkının 2023 yılı Temmuz ayında bitmesine rağmen tahliye edilememesinin AKP iktidarı ile yakın ilişkisinden kaynaklandığı iddiasını Meclis gündemine taşımıştı.

Salıcı soru önergesinde, “Intercity`nin sahibi olan Vural Ak`ın Washington`daki George Mason Üniversitesi`ne 4 milyon dolar bağış yaparak ‘İslami Araştırmalar Merkezi` kurduğu, bu merkezin açılışına 2010 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın gittiği, Vural Ak`ın AKP`ye yakınlığıyla bilinen SETA Vakfı Genel Koordinatörü Burhanettin Duran ve eski bakan Berat Albayrak ile yakın ilişki içerisinde olduğu bilinmektedir. Intercity`nin İstanbul Park`tan tahliyesine, şirketin sahibi Vural Ak`ın bu yakın ilişkileri mi engel olmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Ersoy, soru önergesine verdiği yanıtta, İstanbul Park`ın 18 Temmuz 2003 tarihinde imzalanan sözleşme ile 20 yıllığına Formula Yatırım AŞ`ye kiralandığını anımsatarak, “Bahse konu tesisin sözleşme şartları gereğinde idareye bakımları yapılmış ve çalışır bir şekilde eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Tesisin teslim alma süreci, komisyonlar marifeti ile yapılacağından süreç başlatılmış ve çalışmalar devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

Bakan Ersoy, bu süreçte tesisin kullanımından kaynaklı idare alacaklarının tahsil edildiğini aktararak, şunları kaydetti:

“Ayrıca 18 Ağustos 2023 tarihli ve 487633 sayılı yazı ile Formula İstanbul Yatırım AŞ`ye kiracılığın sona erdiği, 30 gün içerisinde taşınmazın idareye boş olarak teslim edilmesi gerektiği,  aksi takdirde 20 yıllık sözleşme süresi sona erdiğinden 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu`nun 75. maddesi kapsamında ilgili mülki amirlikçe tahliyenin gerçekleştirileceği bildirilmiştir. Tuzla Kaymakamlığı`na yazılan 28 Kasım 20213 tarihli ve 542679 sayılı yazı ile tahliye sürecine ilişkin işlem başlatılmıştır. Formula İstanbul Yatırım AŞ`den 5 Şubat 2024 tarihli tahliye taahhütnamesi alınmış olup taahhütname gereği işe ait ihalenin kesinleşmesinden itibaren 30 gün içerisinde taşınmaz tahliye edilecektir. İşin ihalesi 2 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilmiş olup kat`i ihale oluru, 5 Nisan 2024 tarihi itibarıyla onaylanmıştır. Tahliye taahhütnamesi gereğince kat`i ihale onayı tarihi itibari ile ilgili şirkete bildirimde bulunulmuştur.” 

SALICI: BİR YANDAŞ İSTANBUL PARK`I İŞGALİ SONA ERDİRİLEMEDEN, DİĞER YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

CHP`li Salıcı, yaptığı açıklamada, Bakan Ersoy`un yanıtına ilişkin şu değerlendirmede bulundu: 

"İstanbul`un ortasında 300 futbol sahası büyüklüğünde bir arazi AKP yandaşlarının işgali altında. İlk olarak Berat Albayrak`a yakınlığıyla bilinen Intercity`nin sahibi olan Vural Ak bu araziyi kullandı. Ancak kira sözleşmesi geçen yıl temmuz ayında bitmesine rağmen halen tahliye edilemedi. Vural AK`ın sahibi olduğu İntercity, bu dev araziyi işgal etmekle kalmadı, Tuzla Limanı`ndaki bir konteynırın kira bedelinden daha düşük bir meblağa bu tesisi yıllarca işletti. İstanbul Park`ın yeni kiracıları ise ihaleden bir yıl önce kurulan, herhangi bir sportif organizasyon tecrübesi bulunmayan, ana faaliyet konusu eğitim olan Can Bilim Eğitim Kurumları İşletmeciliği A.Ş. oldu. Şirketin sahibi Mehmet Şakir Can 2016 yılında sigara kaçakçısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmış. Şirketin Yönetim Kurulu üyesi olan Lale Cander ise Siirtli bir iş kadını ve Emine Erdoğan ile yakın ilişki içerisinde. Klasik bir adrese teslim ihale daha önümüzde. Bir yandaş İstanbul Park`ı işgali sona erdirilemeden, diğer yandaşa peşkeş çekildi.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA