28 Haziran 2025 Cumartesi

21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı   09:35   SEÇER: “MERSIN’DE 2020 YıLıNDAN BU YANA VAHŞI DEPOLAMA OLMADı”   08:30   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HANE HANE HIZMET ATAĞı   20:02   MEZITLI’DE BAŞARıR VE TUNCER’DEN SAHA ÇıKARMASı   11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:05   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:59   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:55   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:08   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:06   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR  
 
     
   

TUNCER BAKIRHAN: "KOBANİ BİZİM İÇİN ÖZGÜRLÜKTÜR, DİRENİŞTİR VE ÖYLE KALACAKTIR"


Esenyurt`ta düzenlenen halk buluşmasında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kobani Davası`nda HDP`li siyasetçilere verilen cezalara tepki gösterdi, "Kobani, birileri için kumpas davası olabilir ama bizim için özgürlüktür, direniştir ve öyle kalacaktır" dedi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2024 Cumartesi 22:18   Okunma : 379

(İSTANBUL) - Esenyurt`ta düzenlenen halk buluşmasında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kobani Davası`nda HDP`li siyasetçilere verilen cezalara tepki gösterdi, "Kobani, birileri için kumpas davası olabilir ama bizim için özgürlüktür, direniştir ve öyle kalacaktır" dedi.

Kobani Davası`nda HDP`li siyasetçilere verilen cezalar, DEM Parti tarafından Esenyurt Meydanı`nda düzenlenen Halk Buluşması`nda protesto edildi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı etkinliğe EMEP Partisi, ESP, SGDF ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) de destek verdi.

"KOBANİ BİZİM İÇİN ÖZGÜRLÜKTÜR, DİRENİŞTİR"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kobani Davası`nda verilen kararlara tepki göstererek şöyle konuştu: "Kobani direniştir, IŞİD barbarlığına karşı dünya halklarını koruyan ve IŞİD barbarlığını o topraklara gömen kadınların, gençlerin halkların ortak mücadelesidir. Kobani Gericiliğin kalesinde, kadınların yok sayıldığı o coğrafyada kadının mücadelesiyle dünya halklarına, emekçilerine, devrimcilerine örnek olduğu büyük bir devrimdir. 7 Ekim devrimi neyse Kobani`deki halkların, kadınların devrimi de aynıdır. Onun için Kobani`yi yargılıyorlar. Niye Kobani`yi yargılıyorlar, çünkü Kobani`de IŞİD yenildi. Niye Kobani`yi yargılıyorlar, çünkü Kobani`de Kürt, Türk, Alevi, Sünni gençleri, IŞİD katliamlarına karşı kandi coğrafyasını, toprağını ve geleceğini savunduğu için Kobani`yi yargılıyorlar. Kobani, birileri için Kobani kumpas davası olabilir ama bizim için özgürlüktür, direniştir ve öyle kalacaktır. Kobani kumpas davasında kaybeden AKP-MHP-JİTEM ittifakı oldu. Kobani kumpas davasında aslında arkadaşlarımız kazandı. Kobani direnişi kazandı. Kobani`de yaşamını yitiren gençler kazandı. Kobanili kadınlar kazandı. Bu JİTEM ittifakını göndereceğiz."

"BU YOKSULLUK DÜZENİ BİTECEK"

Bakırhan, "Emin olun bu yoksulluk düzeni bitecek. Bu sömürü düzeni bitecek. Bizi 10 bin lira maaşa mahkum eden bu soyguncu talancı sistem bitecek. Şatafatı için, kendisi için 3`lü-5`li maaşlar alan ihalelerle yandaşlarını zenginleştiren bu düzen yerine halkların, emekçilerin, yoksulların, kadınların bir gün iktidar olduğu günler uzak değil. Yeter ki birlikte olalım" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA