3 Mayıs 2025 Cumartesi

15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”   14:41   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: ``ÜLKEMIZ ARTıK AKP IKTIDARı TARAFıNDAN YÖNETILEMIYOR, HALK BUNU GÖRDÜ``   14:39   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI" YARıN KONYA`DA... PARTI MECLISI ÜYESI GÖRGÖZ: KONYA CUMHURIYET`IN KALESI OLMAYA HAZıR   14:38   BASıN KONSEYI, DÜNYA 2025 BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ NEDENIYLE TÖREN DÜZENLEDI   14:38   CHP`LI ÇAKıR, MERSIN DAVULTEPE`DE 25 YıLLıK NARENCIYE AĞAÇLARıNıN KESILMESINE TEPKI GÖSTERDI   14:29   KARTALKAYA YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU... BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN SUNUM YAPACAK   14:24   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: "YOZGAT`TA NASıL ŞOK YAŞADıLARSA, AYNı ŞOKU KONYA`DA DA YAŞAYACAKLAR"   14:15   MILLI YOL PARTISI GENEL BAŞKANı ÇAYıR`DAN "TELEF" TEPKISI: "BU SÖZ SIYASI TARIHIMIZDE BIR YÜZ KARASı OLARAK KALACAKTıR"   14:07   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... CHP KONYA İL BAŞKANı YAMAN: "İKTIDARı KONYA`DAN GETIRECEĞIZ"   13:37   CHP`LI ÇAKıRÖZER, NISAN AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı: "GAZETECILER 257 KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı, 61`I GÖZALTıNA ALıNDı, 25`I TUTUKLANDı"   13:31   ARTVINLI EMEKLI: "DOMATESIN KILOSU 100 LIRA... EMEKLI MAAŞıYLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEĞIL"   13:13   CHP`LI DEMIR`DEN IŞÇILERIN MAZERET IZNI HAKKıNıN MEMURLAR ILE EŞITLENMESINE ILIŞKIN KANUN TEKLIFI   13:06   RTÜK ÜYESI KESER`DEN RTÜK`E "GÜNDEM DıŞı RAPOR" TEPKISI: "GEREKLI HAZıRLıK SÜRECI OLANAĞı TANıNMAYAN BIR ORTAMDA, NITELIKLI MÜZAKERE YAPıLMASı MÜMKÜN DEĞILDIR"   12:53   NARIN GÜRAN CINAYETI IKINCI DAVASı… DURUŞMA 30 MAYıS`A ERTELENDI   12:51   GELECEK PARTISI GENEL BAŞKANı DAVUTOĞLU: "KKTC`YI MAFYA, KUMAR VE FUHUŞ CENNETINE ÇEVIRENLER YÜCE DIVAN`DA YARGıLANMALı”   12:49   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABOĞLU`NDAN SILIVRI ZIYARETI: “AVUKATLAR, SEÇILMIŞLER, KAMU YÖNETICILERI HAKSıZ BIÇIMDE ÖZGÜRLÜKLERINDEN ALıKONULUYOR”   12:44   TOKİ`NIN KKTC`DE INŞA ETTIĞI KÜLLIYE`NIN AÇıLıŞıNı CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN YAPACAK   12:33   CHP`LI SARıBAL: "SARAY IKTIDARı HAYVANCıLıĞı BITIRMEYE YEMINLI. 12 MILYAR DOLAR ÖDENDI, YETMEDI"   12:29   BABACAN: KANAL İSTANBUL YAPıLıRSA, BIR DEPREMDE BIR SAVAŞTA İSTANBUL`DAN TAHLIYE NASıL OLACAK?"   12:16   KKTC`DE ÖLDÜRÜLEN IŞ INSANı HALIL FALYALı`NıN ESKI MUHASEBECISI CEMIL ÖNAL HOLLANDA`DA ÖLDÜRÜLDÜ, POLIS SALDıRGANıN EŞKALINI PAYLAŞTı  
 
     
   

CHP`Lİ BEKİR BAŞEVİRGEN: “SON 5 YILDA HUZUREVLERİNE YAPILAN BAŞVURULARDA ORTALAMA YÜZDE 41 ORANINDA ARTIŞ YAŞANDI”


CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, son 5 yılda huzurevi ile huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerine yapılan başvurulardaki artışa dikkat çekti. Başevirgen, “10 bin liralık emekli maaşlarıyla temel gereksinimlerini bile karşılamakta zorlanan emeklilerimiz; bir de fahiş kira artışlardan dolayı barınma kriziyle karşı karşıya kaldı. Kiralarını ödemekte zorlanan yaşlılarımız çareyi ise huzurevlerinde arıyor. 2023 yılında huzurevi ile huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerine başvuru yapanların sayısı 19 bin 670`yi buldu. Son 5 yılda huzurevlerine yapılan başvurularda ortalama yüzde 41 oranında artış yaşandı” dedi.

 

Tarih : 20 Mayıs 2024 Pazartesi 10:34   Okunma : 435

(ANKARA) CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, son 5 yılda huzurevi ile huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerine yapılan başvurularda artış olduğuna işaret ederek, “10 bin liralık emekli maaşlarıyla temel gereksinimlerini bile karşılamakta zorlanan emeklilerimiz; bir de fahiş kira artışlardan dolayı barınma kriziyle karşı karşıya kaldı. Kiralarını ödemekte zorlanan yaşlılarımız çareyi ise huzurevlerinde arıyor. 2023 yılında huzurevi ile huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerine başvuru yapanların sayısı 19 bin 670`yi buldu. Son 5 yılda huzurevlerine yapılan başvurularda ortalama yüzde 41 oranında artış yaşandı” açıklamasında bulundu. 

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, son 5 yılda huzurevi ile huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerine yapılan başvurulardaki artışı CİMER`e sordu. Gelen yanıtta son 5 yıl içindeki yüzde 41`lik artış ise dikkat çekti. Yaşlıların ekonomik gerekçelerle huzurevlerine yöneldiğini belirten Başevirgen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “10 bin liralık emekli maaşlarıyla temel gereksinimlerini bile karşılamakta zorlanan emeklilerimiz; bir de fahiş kira artışlardan dolayı barınma kriziyle karşı karşıya kaldı. Kiralarını ödemekte zorlanan yaşlılarımız çareyi ise huzurevlerinde arıyor. 2023 yılında huzurevi ile huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerine başvuru yapanların sayısı 19 bin 670`yi buldu. Son 5 yılda huzurevlerine yapılan başvurularda ortalama yüzde 41 oranında artış yaşandı” ifadelerini kullandı.

2023 yılında huzurevlerine yapılan başvuruların, kapasitenin üstünde olduğa dikkati çeken Başevirgen, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı 17 bin 499 kapasiteli 168 resmi yaşlı bakım bulunuyor. Bu kurumlarda 14 bin 696 yaşlı hizmet alıyor. Buna karşılık ise 2023 yılı itibariyle bakanlığa başvuru yapanların sayısı 19 bin 670`i buldu. Bakanlığın açıklamasına göre 2 yıldan fazla sıra bekleyen yaşlı bulunmuyor ama kapasitenin üzerindeki başvurular bunun çok da doğru olmadığını gösteriyor” değerlendirmesini yaptı. 

“Yaşlılarımız özel huzurevlerinin kapısından dahi geçemiyor" 

Özel huzurevi ve yaşlı bakım merkezi fiyatlarına da değinen Başevirgen,şunları kaydetti:

"2024 yılında özel huzurevi ve yaşlı bakım merkezi fiyatları yüzde 130`dan fazla zamlandı. 2024 fiyatlarıyla özel huzurevlerinde konaklamanın maliyeti 22 bin liradan 66 bin liraya kadar değişiyor. Huzurevinde kalan birçok memur emeklisi yaşlılar ödemekte güçlük çekecekleri yüksek ücretler konusunda ‘Çıkartılır mıyız` endişesi yaşamaya başladı. Emekli maaşına yapılan yüzde 49,25 zamla yaşlılarımız özel huzurevlerinin kapısından dahi geçemiyor. Bu fiyatlarla emeklilerin özel huzurevlerinde ve yaşlı bakım merkezlerinde kalma gibi şansları yok. Mecburen devlete ait huzurevlerine yönelen 60 yaş üstü vatandaşlar kapasitenin üzerindeki başvurular nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalıyor.” 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA