3 Haziran 2024 Pazartesi

17:29   RIZE`DE ``ÇAY MITINGI``NE KATıLAN ÜRETICILERINDEN ÇAĞRı: ``YAŞ ÇAY ALıM FIYATı EN AZ 25 TL OLMALı``   17:21   ÖZGÜR ÖZEL: "BELEDIYELER BIRLIĞI`NDE 14 YÖNETICIDEN 8`INI CHP ALACAK 6`SıNı DIĞER PARTILERE VERECEK"   16:33   RIZE’DE ÜRETICININ TALEBI: "ÇAY KANUNU ÇıKARıLSıN"   15:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI, LGS SıNAVıNA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE SU İKRAM ETTI   15:02   CHP`DEN RIZE`DE "ÇAY MITINGI"...    14:35   LGS SıNAVı SONA ERDI... ÖĞRENCILER EN ÇOK SAYıSAL DERSLERDE ZORLANDı   13:46   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, MITING ÖNCESINDE RIZE`DE ÇAY ÜRETICILERINI ZIYARET ETTI   13:41   CHP HEYETI SEÇIMIN TEKRARLANDıĞı PıNARBAŞı`NDA...    12:48   KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN ÜÇ KATLı BINA... İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA İSTANBUL`A GITTI   11:27   TBMM`DE BU HAFTA... KRIPTO VARLıKLARA ILIŞKIN KANUN TEKLIFI GÖRÜŞÜLECEK, MERKEZ BANKASı BAŞKANı KARAHAN PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU`NA SUNUM YAPACAK   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU  
 
     
   

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERHAN ADEM BAKAN YUMAKLI`YA SESLENDİ


Adem, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı`nın "3 yıl içinde et ithalatını bitireceğiz" açıklamasına yönelik eleştirilerde bulundu. Türkiye`de hayvancılık sektörünün tamamen dışa bağımlı hale geldiğini vurgulayan Adem, ülkede hayvancılığın bitme noktasına geldiğini kaydetti.

 

Tarih : 20 Mayıs 2024 Pazartesi 12:49   Okunma : 348

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı`nın "3 yıl içinde et ithalatını bitireceğiz" açıklamasına tepki göstererek, "Biz çok duyduk bu `bitireceğiz` hikayelerini. Usanmadınız mı bu milleti oyalamaktan, kandırmaktan?" ifadelerini kullandı. 

Erhan Adem, açıklamasında şunları kaydetti:

"AKP döneminde ilk saman ithalatı yapıldı, ilk kez kurbanlık hayvanlar dahi ithal edildi. 2010`da `Hayvan sayımı yaptırdık, ithalata gerek yok` diyen Bakan Eker, birkaç ay sonra hayvan ithalatına imza attı. 2015`te Bakanlığın `hayvancılıkta ithalatın çözüm olmadığını` açıkladığı belgeye rağmen, her yıl ithalat arttı. `Et ithalatında üretici mağduriyetine asla müsaade edilmeyecek` diyen Faruk Çelik ve `3 yıl içinde et ithal etmeyen ülke haline geleceğiz` açıklaması yapan Fakıbaba dönemlerinde de üretici ve tüketicinin mağduriyeti sürdü. 2018`de Cumhuriyet tarihinin hayvan ithalatı rekoru kırıldı. Bekir Pakdemirli `2021`de et ithalatı bitecek` demişti ama 2024`teyiz, halen ithalat sürüyor. 2023`te Vahit Kirişçi `Normalleşme dönemi bekliyoruz, kırmızı et ithalatıyla mücadele edeceğiz` açıklaması yaptı ancak normalleşme yok.

Yumaklı da seleflerine uyup `ithalatı bitireceğiz` diyor. AKP bakanları, yıllardır `bitireceğiz` yalanlarıyla halkı oyalarken, ithalata para akıttı. Çiftçi üretimden vazgeçiyor, et tüketemeyen halk zararlı çıkıyor. `Türk ırkı inek` ve `Anadolu Esmeri` projeleri rafa kalktı, daimi ithalatçı olduk. Her ithalat hayvancılığı ve tarımı bitiriyor. Hükümetten son bir kez daha samimi olmalarını, boş vaatler ve yalandan ibaret açıklamalarla halkı oyalamak yerine, somut adımlar atarak çiftçinin ve üreticinin gerçek sorunlarına eğilmelerini bekliyoruz. Girdi maliyetlerinin düşürülmesi, üretimin her aşamasında verilen desteklerin artırılması ve kayıt dışılıkla mücadele edilerek hayvancılık sektörünün önündeki engellerin kaldırılması şarttır. Aksi takdirde ülkemiz daimi bir ithalatçı konumuna mahkum olmaya devam edecek, ne üretici ne de tüketici kazanamayacaktır. Milletimizin beklentisi, samimi politikalar ve çiftçimizin kazanacağı kalıcı çözümlerdir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA