12 Ağustos 2025 Salı

16:13   ÇANAKKALE’DE YANGıN...EVI YANAN YURTTAŞLAR: "EVLERIMIZ DEĞIL HAYALLERIMIZ YANDı"   16:09   MASADA GERGINLIK: "BIZI ALANLARA İTMEYIN!"   16:05   İDARE MAHKEMESINDEN, OKUL BIRINCILIĞI ÖSYM’YE BILDIRILMEYEN ÜNIVERSITE ADAYı LEHINE YÜRÜTMEYI DURDURMA KARARı   14:56   TOROSLAR’DAN SÜRDÜRÜLEBILIR GELECEĞE DEV ADıM: "SıFıR ATıK PARKı" GELIYOR!   13:48   ÖZGÜR ÖZEL: ŞEHIT AILELERININ GÖZYAŞLARıNı SILMEK IÇIN O KOMISYONDA YER ALDıM   12:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSAL MAHALLELERE YOL DESTEĞI   11:24   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER’DEN SILIVRI’DE TUTUKLU BULUNAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA ZIYARET   09:45   PERSEID METEOR YAĞMURU ZAMANı   09:42   ARPAÇBAHŞIŞ SAKINLERI KESINTISIZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU   16:40   TBMM’DEKI KOMISYONDA GÖREV ALACAK YENI 3 ÜYE BELLI OLDU   16:39   ÇANAKKALE’DEKI ORMAN YANGıNA MÜDAHALE EDILIYOR   16:37   SıNDıRGı’DA AĞıR HASAR ALAN MARKETI TAHLIYE EDEN YURTTAŞ: “BURADA DEVLET YOK. HANI SEFERBERLIK, HANI YARDıM?”   15:57   TOROSLARIN ZİRVESİNDE YÖRÜK ŞENLİĞİ   15:06   İSRAIL’IN DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA 5 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   15:05   TUTUKLU ZEYDAN KARALAR’DAN, KENDISI IÇIN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATAN GENÇLERE TEŞEKKÜR   15:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK IÇIN ANMA MESAJı   15:02   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NA TEPKI   15:01   CHP’LI TALAT DINÇER: "BU UYGULAMA, ANADOLU BASıNıNıN IDAM FERMANıDıR!"   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAÇ TASARıMı TUTKUNLARıNA ÜCRETSIZ KUAFÖRLÜK EĞITIMI   14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA  
 
     
   

Vahap Seçer: “Mersin`e Merkezi Hükümet Yatırımlarını Çekmek İçin İş Birliği Yapmalıyız”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ford Trucks Bayi Açılışı’na katıldı.

 

Tarih : 31 Mayıs 2024 Cuma 10:59   Okunma : 751

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin`in sorunları için kentin tüm bileşenlerinin ortak bir noktada buluşması gerektiğinin altını çizerek, iş insanlarına ve bağlı bulundukları STK`lara seslendi. Seçer, “Siyasilerle beraber merkezi hükümetin yatırımlarını buraya çekmek, buranın sorunlarını çözmek için iş birliği yapma zorunluluğumuz var. Yerel yönetimler olarak biz buna hazırız” dedi.

Akdeniz ilçesinde gerçekleştirilen açılış ve lansmana; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Ford Genel Müdürü Güven Özyurt, Mersin Sanayici İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Adnan Gündoğdu, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı (MERYAP) Nesim Ekinci, STK temsilcileri ile iş insanları katıldı.

“100 nakliyeci esnafına hizmet edecek bir nakliyeciler sitesi inşa ettik”

Programda konuşan Başkan Seçer, bayinin Mersin`e hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Mersin`in İstanbul`dan sonra Türkiye`nin en büyük taşımacılık filosunun olduğu bir bölge konumunda olduğunu ancak buna karşın Mersin`e gerekli yatırımların yapılmadığını söyleyen Seçer, “Türkiye`nin ikinci büyük taşımacılık filosuna sahip bir kentte lojistik köyün olmaması başlı başına düşündürücüdür ve Mersin için çok olumsuz bir durumdur. Bu sorunu gördükten sonra süratle imkânlarımız dâhilinde Huzurkent civarında 80 bin metrekare alan üzerinde, 100 nakliyeci esnafına hizmet edecek, 200 tırlık parktan oluşan, sosyal tesisleri olan belediyemize ait bir nakliyeciler sitesi inşa ettik. Yakın tarihte bitecek ve hep beraber açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Büyükşehir`in kente kazandırdığı Nakliyeciler Sitesi`nin tek başına yeterli gelemeyeceğini de belirten Seçer, “Bu sorunun bilincinde olan bir başkan olarak Uluslararası Nakliyeciler Derneği`ne, lojistik sektörü içerisinde olan tüm aktörlere sesleniyorum; bir başına bir kurumun altından kalkabileceği bir yatırım değil. Mersin`in yıllar önce çözmesi gereken bu önemli sorunu çözmemiz lazım. Gün geçtikçe bu sorun çözülemez bir düğüm haline gelebilir” diye konuştu.

“Ulaşımın kolay olduğu yerde bütün sektörler gelişir”

Mersin`in süratle geliştiğini vurgulayan Seçer, uluslararası havaalanının kentin ticaretinin değerine değer katacağını söyleyerek,  ulaşımın kolay olduğu yerde ticaretin de sanayinin de turizmin de tarımın da gelişeceğine işaret etti. Seçer, “Bütün sektörlerin geliştiği yerde lojistik de gelişir. Ürünleri bir yerlere taşımak istiyorsanız bunu karayolu, demiryoluyla deniz yoluyla yapacaksınız. Doğal olarak karayolu taşımacılığı da bu bölgede her geçen gün katlanarak devam edecek” dedi.

Mersin Limanı`nın genişleme çalışmaları ve Silifke Taşucu`ndaki SEKA Limanı`nın özelleştirilmiş olmasının bölgede karayolu taşımacılığında yeni koridorları açma ihtiyacını ortaya koyacağını kaydeden Seçer, “Her zaman söylüyorum, bunu siyaseten söylemiyorum, bunu Mersin adına söylüyorum; diyorum ki; çok kısa sürede merkezi hükümet Çeşmeli-Taşucu otoyolunu yapmalı. Limanı faaliyete geçiriyorsanız bunun altyapısını yapmak zorundasınız. Ya da Sertavul üzerinden Mut üzerinden Orta Anadolu`ya, Konya`ya, Karaman`a bağlantıyı gerçekleştirmeniz lazım. Yol genişleme çalışmalarının bir an önce gerçekleşmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Seçer`den iş insanlarına iş birliği çağrısı

Mersin`in sorunları için kentin tüm bileşenlerinin ortak bir noktada buluşması gerektiğinin altını çizen Seçer,  iş insanları ve bağlı bulundukları STK`lara şöyle seslendi:

“Sizler Mersin`de ekonomiye yön veren kişilersiniz ve doğal olarak da siyasete de yön verme hakkına sahipsiniz. Bütün gelişmiş toplumlarda da bu böyledir. STK`lar önemlidir, STK`lar bir şehrin kaderini değiştirir. Siyasilerle beraber merkezi hükümetin yatırımlarını buraya çekmek, buranın sorunlarını çözmek için iş birliği yapma zorunluluğumuz var. Yerel yönetimler olarak biz buna hazırız.” 

Program, konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Vahap Seçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA