2 Mayıs 2025 Cuma

23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN     18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:40   İSTANBUL BAROSU: 1 MAYıS GÖZALTıLARı HUKUKA AYKıRıDıR, MESLEKTAŞLARıMıZ DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR     13:37   PATLAMAYA HAZıR SOSYAL BOMBA: BUZDAĞıNıN GÖRÜNEN KıSMıNDAKI 2,8 MILYON IŞSIZIN ALTıNDA 11 MILYON 730 BIN KIŞILIK SESSIZ GERÇEK IŞSIZLER ORDUSU BEKLIYOR  
 
     
   

Esenyurt Belediye Başkanı Özer`den Mimar Sinan Parkı`na ziyaret: “Betona boğulmuş Esenyurt için burası soluk borusu olacak”


Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Esenyurt Yaşam Vadisi” olarak tasarlanan Mimar Sinan Parkı`nı ziyaret etti. Parkın ilk etabını kısa süre içerisinde Ekrem İmamoğlu`nun katılımıyla hizmete açacaklarını söyleyen Başkan Özer, “Betona boğulmuş olan Esenyurt için burası bir soluk borusu olacak” dedi.

 

Tarih : 10 Haziran 2024 Pazartesi 14:54   Okunma : 343

(İSTANBUL) - Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Esenyurt Yaşam Vadisi” olarak tasarlanan Mimar Sinan Parkı`nı ziyaret etti. Parkın ilk etabını kısa süre içerisinde Ekrem İmamoğlu`nun katılımıyla hizmete açacaklarını söyleyen Başkan Özer, “Betona boğulmuş olan Esenyurt için burası bir soluk borusu olacak” dedi.

Başkan Özer, ilçenin en büyük park projesini yerinde inceledi. 364 bin metrekare alana sahip olan üç etaplı sosyal donatı alanını gezerek mühendislerden bilgi alan Başkan Özer, projenin ilk etabının kısa süre içerisinde biteceğini söyledi. 

Esenyurt`a nefes aldıracak projenin ismini “Esenyurt Yaşam Vadisi” olarak belirlediklerini aktaran Özer, “Gelecek senenin ortasında da yaklaşık olarak 180 bin metrekare alanı; park, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatı alanları olarak halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu. 

Özer, ayrıca parka spor tesislerinin de içerisinde bulunduğu bir etap daha ekleneceğini duyurdu.

İlçedeki yetersiz yeşil alan sorununu çözeceklerini belirten Özer, şöyle konuştu: 

“Kişi başına düşen yeşil alanı artıracağız”

“Esenyurt`ta bugüne kadar yapılacak en büyük parka, BOTAŞ`la yaptığımız sözleşme gereği Mimar Sinan adı verilmiş ama bu aynı zamanda bir Yaşam Vadisi. Dolayısıyla biz buraya Esenyurt Yaşam Vadisi diyoruz. Ben gerek adaylık sürecinde gerek sonrasında bir şeyin altını çiziyordum, o da şuydu: ‘Biz Esenyurt`u temiz, ulaşılabilir ve yeşil bir Esenyurt haline getireceğiz.` Yeşilin altını çiziyorum çünkü normal koşullarda kişi başına düşmesi gereken yeşil alan 10 metrekare. Esenyurt`ta bu rakam 1 metrekarenin altında. Bu içler acısı bir durum. Biz bu oranı yukarı çıkaracağız. İlk etapta büyük bir yeşil vadi projesiyle bunu başlatıyoruz ve bunları devam ettireceğiz.

“Esenyurt betona kurban edilmiş”

Esenyurt maalesef betona kurban edilmiş bir kent. Bunu derhal değiştirmemiz lazım. Koca Esenyurt`ta her tarafta beton ve devasa binalar var ama insanlarımızın çocuklarıyla gidip dolaşabilecekleri, nefes alabilecekleri sosyal donatı alanları yok. Halbuki sosyal alanlar insanlarımızın en doğal hakkı. İşte bu proje o eksikliği giderecek yerlerden biri. Parkımızın ilk etabını bayramdan sonraki ilk bir hafta içinde, Sayın Ekrem İmamoğlu`nun katılımıyla açacağız. Betona boğulmuş olan Esenyurt için burası bir soluk borusu olacak.

“Burada herkes güzel vakit geçirebilecek”

Burası üç etaptan oluşuyor. İçerisinde çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, tuvaletleri var. Daha sonra buraya insanların gelip bir şeyler yiyip içebileceği, buranın aurasını bozmayacak restoranlar ve kafeler de yapacağız. Dolayısıyla gelen insanlar sabahları kahvaltılarını edebilecek, akşam yemeklerini yiyebilecek, yürüyüşlerini yapabilecek, bisiklet sürebilecek; çocuklar oyun parklarında mutlu şekilde oyun oynayabilecek. Herkes burada vaktini güzel bir şekilde geçirebilecek, kentin gürültü ve patırtısından kurtulabilecek.” ?



 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA