10 Eylül 2025 Çarşamba

20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM   16:46   İSTANBUL BAROSU DAVASıNDA TARIHI SAVUNMA: TURGUT KAZAN’DAN HUKUK MANIFESTOSU   16:40   GÜRSEL TEKIN’DEN SESSIZ VEDA: “TÜRKIYE’NIN GERÇEK GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLUN”   15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı   15:05   ÖZGÜR ÖZEL: BIZ SANDıĞı TEK ADAMLARDAN SÖKE SÖKE ALDıK, TEK ADAMA VERMEYECEĞIZ   14:57   BAŞKAN YıLDıZ: “İDMAN YURDU’NU KENTIN SAHIPLENDIĞI BIR TAKıM HALINE GETIRMELIYIZ”   14:55   ECE SEÇKIN’DEN ADALET BAKANLıĞı’NA ÇAĞRı   14:48   “ŞEKER”IN UMUT YOLCULUĞU: HATAY’DAN MERSIN’E UZANAN BIR KURTULUŞ HIKAYESI   10:12   TARıMSAL KALKıNMAYA 32 BIN METRE BORU: ERDEMLI’DEN ÜRETICIYE KARARLı DESTEK   01:01   CHP 102 YAŞıNDA: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE UMUT MESAJı   16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA   16:13   MEZITLI BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ PSIKOLOG VE DIYETISYEN HIZMETI   16:11   TOROSLAR’A 5 PARK MÜJDESI   16:09   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN EVLILIKTE SAĞLıKLı ILETIŞIM EĞITIMI   21:33   LOJISTIKTE YENI ÇAĞ: ŞEHIR İÇI TESISTE HıZ, VERIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YARıŞı   21:13   GOLDEN GLOBAL’DAN DIJITAL ATıLıM: 190 ÜLKEYE SANIYELER İÇINDE PARA TRANSFERI   16:52   “KıZKALESI’NDE KUM, FILE VE KÜRESEL REKABET”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer `den su tüketimi uyarısı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ İleri Teknoloji İzleme ve Kontrol Merkezi`ni ziyaret ederek, son günlerde kentte yaşanan su sıkıntısı hakkında bilgi aldı. Vatandaşların suyu tasarruflu kullanmasını isteyen Seçer, "Özellikle bayram döneminde susuzluk yaşamak istemiyorsak lütfen suyu dikkatli kullanalım. Bahçe sulamasında içme suyumuzu lütfen kullanmayınız, araçlarınızı hortumları takıp suyu ziyan edecek şekilde yıkamayınız, hortumları takıp sokağı, bahçenizi, terasınızı yıkayıp suyumuzu zayi etmeyiniz" dedi.

 

Tarih : 10 Haziran 2024 Pazartesi 17:29   Okunma : 702

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ İleri Teknoloji İzleme ve Kontrol Merkezi`ni ziyaret ederek, son günlerde kentte yaşanan su sıkıntısı hakkında bilgi aldı. Vatandaşların suyu tasarruflu kullanmasını isteyen Seçer, "Özellikle bayram döneminde susuzluk yaşamak istemiyorsak lütfen suyu dikkatli kullanalım. Bahçe sulamasında içme suyumuzu lütfen kullanmayınız, araçlarınızı hortumları takıp suyu ziyan edecek şekilde yıkamayınız, hortumları takıp sokağı, bahçenizi, terasınızı yıkayıp suyumuzu zayi etmeyiniz" dedi. 

MESKİ İleri Teknoloji İzleme ve Kontrol Merkezi`ni ziyaret eden Başkan Seçer, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık ve öngörülemeyen nüfus artışı nedeniyle su temininde yaşanan olumsuzlukları azaltabilmek için vatandaşlardan suyu tasarrufu kullanmalarını istedi. Seçer, “Yaptığımız bazı çalışmalar, aldığımız ilave önlemler sayesinde an itibarıyla şu anda çok muhtelif noktalar dışında herhangi bir su kesintimiz yok” dedi.

Seçer, şöyle konuştu:

“Birkaç gündür hüküm süren sıcak hava koşulları bazı bölgelerde de su sıkıntısına neden oldu. Doğal olarak havaların ısınmasıyla beraber su tüketimi arttı. Geçtiğimiz kış mevsiminde de özellikle yüksek kesimlerde bizim su depomuz olan Toroslar`a yeterli miktarda kar yağışı olmadı. Zaten yaz mevsiminin sıcak geçmesi durumunda su konusunda bazı sıkıntılar yaşayabileceğimizi düşünüyorduk ve bu anlayışla da tedbirlerimizi aldık. Ancak hava sıcaklığındaki ani değişim, sıcaklığın çok yüksek miktarlarda artması ve nüfusun yoğun olması su kullanımını da çok yüksek miktarda artırdı. Doğal olarak da özellikle yüksek kesimlerde merkez ilçemiz olan Toroslar`da ve Yenişehir`de, buraların yüksek bölgelerinde zaman zaman su kesintileri yaşandı. Vatandaşlarımız bu konuda kısa süreli zorluklar yaşadılar ama an itibarıyla bu zorlukları da büyük bir oranda gidermiş durumdayız. Yaptığımız bazı çalışmalar, aldığımız ilave önlemler sayesinde an itibariyle şu anda çok muhtelif noktalar dışında herhangi bir su kesintimiz yok."

“Suyun değerli olduğunu bilmek durumundayız”

Vahap Seçer ani iklim değişiklikleri, aşırı yağışlar, kuraklık gibi stabil olmayan iklim koşullarıyla karşı karşıya kalınabileceğine işaret ederek, "Bu da bizim hayatımızı olumsuz yönde etkileyecektir. Sıcaklar henüz yeni başlıyor, yaz mevsimine henüz yeni girdik ve tatil dönemi de başlıyor. Genelde bölgemizdeki yurttaşlarımız yaylalara göç edecekler ya da sahildeki yazlık konutlarına gidecekler. Sizlerden şunu istiyoruz; suyun değerli olduğunu bilmek durumundayız” ifadelerini kullandı.

"Bayramda suyu dikkatli kullanalım"

Yaklaşan Kurban Bayramı`nda vatandaşların su tüketimine daha fazla dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Seçer, şöyle devam etti:

“Bu bayramda özellikle periferideki ilçelerde, yaylalarda ve sahillerde şehir dışından da çok misafirlerimiz gelecek. Özellikle bayram döneminde susuzluk yaşamak istemiyorsak lütfen suyu dikkatli kullanalım. Bahçe sulamasında içme suyumuzu lütfen kullanmayınız, araçlarınızı hortumları takıp suyu ziyan edecek şekilde yıkamayınız, hortumları takıp sokağı, bahçenizi, terasınızı yıkayıp suyumuzu zayi etmeyiniz. Hülasa suyumuzu gereksiz yere tüketmeyiniz. 

Bizim yaptığımız planlarda sağladığımız su, temiz içme suyu ve adından da anlaşılacağı gibi içme suyu. Bu, sizlerin tüketebileceği, kullanabileceği su. Bunun dışındaki alanlarda yasal olarak da bu suyu kullanmanız zaten mümkün değil. Dolayısıyla sizlerden ricamız; suyun değerini bilmemiz, suyu zorunlu kalmadıkça bol miktarda kullanmamak, ihtiyacımız kadar kullanmak, suyu korumak. Bu doğrultuda da yaşamımızı sürdürmek ve bunu alışkanlık haline getirmek durumundayız. Umut ediyorum yaptığımız yatırımlarla da önümüzdeki günlerde bu dönemde yaşadığımız dönemsel sorunları da ortadan kaldıracağız.” 

"Vatandaşlarımızın bize yardımcı olmasını bekliyorum"

Kentin merkezin tükettiği suyun yüzde 85`ini Tarsus`taki Berdan Barajı`ndan aldığını ifade eden Seçer, şunları kaydetti:

“Şu anda terfilerde motorlarımız tam kapasite çalışıyor. Saatte tam kapasite 11 bin metreküp su şehre giriyor. Günlük 250 bin metreküpe tekabül ediyor ve bu su geldiği gibi tüketiliyor. Hatta gündüz saatlerinde giren sudan çok daha fazla tüketimimiz var. Biz akşam yaptığımız bazı hamlelerle depolarımızı tekrar doldurup, günlük sizin su sıkıntısı yaşamanızı önlemeye çalışıyoruz. Bu gerçekler ışığında vatandaşlarımızın bize yardımcı olmasını bekliyorum. Güzel bir bayram geçirmenizi, çocuklarınızla, dostlarınızla, misafirlerinizle huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyorum.”

Seçer, merkezde yer alan Enerji, Güvenlik ve Sayaç SCADA`larını da ziyaret ederek, çalışmaları hakkında ekipten bilgi aldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA