13 Eylül 2025 Cumartesi

14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!   10:10   MEDYA GRUBUNA ŞOK BASKıN: CAN HOLDING’E MALI SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR   10:03   MERCEK’TEN TATLı BIR GELECEK: MERSIN’DE PASTA ŞEFLERI YETIŞIYOR   23:55   KADıKÖY’DE HALKıN İSYANı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   23:25   BAŞLıK: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTIDARA TARIHI ÇıKıŞ: "MAJESTELERININ MUHALEFETI DEĞILIZ, AK TOROSLAR ÇETESINE BOYUN EĞMEYIZ!"   22:53   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLIYI EZENI AFFETMEYECEĞIZ!” – KADıKÖY’DE 125 BIN KIŞILIK TEPK   22:30   DARBE, DAVA, DAYANıŞMA: DİSK TARIHI’NIN EN KARANLıK SAYFASı KITAPLA AYDıNLANıYOR9   20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM   16:46   İSTANBUL BAROSU DAVASıNDA TARIHI SAVUNMA: TURGUT KAZAN’DAN HUKUK MANIFESTOSU   16:40   GÜRSEL TEKIN’DEN SESSIZ VEDA: “TÜRKIYE’NIN GERÇEK GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLUN”   15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı  
 
     
   

CHP’li Kış Ticaret Bakanı’na Seslendi: “Kurban Bayramı Fırsatçılarına Geçit Vermeyin”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Kurban Bayramı öncesi yapılan zamları, fahiş fiyat artışlarını ve merdiven altı korsan kasapları Ticaret Bakanı’na sordu.

 

Tarih : 26 Haziran 2024 Çarşamba 13:39   Okunma : 586

CHP’li Kış, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde,

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle beraber, marketlerdeki fahiş fiyat artışlarını önlemek, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fiyat ve etiketlerin denetlenip denetlenmediğine yönelik Bakanlık olarak çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Kurban Bayramıyla beraber, marketlerde etiketlerde değişimler, fahiş fiyatlar olduğuna yönelik vatandaşlardan şikayet aldıklarını belirten Kış, konuyu TBMM gündemine getirdi.

Kurban bayramının zamlarla birlikte geldiğine dikkat çeken CHP’li Kış, vatandaşların alım gücünün düşmesi sebebiyle, ne kolonya, ne şeker ne de kurban alabildiğine vurgu yaptı.

Kurban bayramını fırsat bilenlerin, merdiven altı üretim ve satışlar yöneldiğini aynı zamanda fahiş fiyat ve stokçuluğun arttığını ifade eden CHP’li Kış, konu hakkında Ticaret Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

Bu Bayramın Tek Kurbanı: Emekli, Memur, İşçi

Kış şunları söyledi: “Kurban Bayramı alışverişi yapan vatandaşlarımızın temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine gelen zamlar konusunda ki şikayetlerini dikkate aldınız mı?Hangi önlemler alındı?Şu anda bırakın kurban kesmeyi emeklilerimiz market alışverişi bile yapmanın lüks olduğunu söylüyor. Seçimler bittiğinde ekmek 4 liraydı 10 lira oldu. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin liraya dayandı. Yoksulluk sınırı ise 60 bin liraya dayandı.  Yardıma muhtaç yoksul sayısı 20 milyonu aştı. Halkın alım gücü düşmüşken, bayramla beraber marketlerde ürünler zamlanmış, merdiven altı üretim artmış, korsan kasaplar türemiştir.Ama Ticaret Bakanlığı bu noktada neler yapmış, etiket denetimi yapmış mı,  ne önlemler almış bilmiyoruz. Kısacası AKP’nin yanlış ekonomi politikalarının sonucunu vatandaş ödüyor, AKP iktidarı 22 yılda  evlerdeki bayram havasını yok etti. Bu bayramın da  tek kurbanı, emekli, işçi, memur olmuştur”

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Gülcan Kış, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA